Nicholas Fraser

Producer

Nicholas Fraser is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

I Was a Slave Labourer

1999 | Documentaire, Oorlogsfilm

Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1999. Documentaire van Luke Holland. Met o.a. Rudy Kennedy, Rolf Breuer, Ernest David, Peter Gingold en Roman Halter.

Rudy Kennedy was een van de miljoenen joodse dwangarbeiders die tijdens WO II verplicht werden om voor Duitse firma's te werken. Rudy werkte voor I.G. Farben, die o.a. gas produceerden dat de Duitsers gebruikten in de vernietigingskampen. In 1996 trekt hij van Londen naar Duitsland. Hij wil de Duitse regering dwingen een vergoeding te betalen aan de nog meer dan twee miljoen overlevende dwangarbeiders. Samen met Roman Halter zet hij een organisatie op stapel die de eis juridische kracht moet bijzetten. Na een onvervalste Don Quichotte-strijd zou de organisatie er drie jaar later in slagen om van de Duitse staat en de betrokken firma's een bedrag los te krijgen van driehonderd miljard mark. Deze strijd tegen een overmacht werd in verschillende landen en op diverse niveau's uitgevochten. Een boeiend verslag van dit gevecht wordt gegeven in deze documentaire die ook nog overvloedig archiefmateriaal bevat van de slavenkampen. Holland schreef het scenario samen met Rudy Kennedy, die ook de commentaar insprak. Montage is van Annette Williams. Achter de camera namen Holland, Bruno Sorrentino en Paul Paley plaats.

Sreda

1997 | Documentaire, Drama

Rusland 1997. Documentaire van Victor Kossakovsky.

ëAcht mensen gingen om onduidelijke redenen naar Vladivostok. Drie naar Tsjaad. Eentje naar New York en een ander naar Duitsland. Twee sneuvelden in Afghanistan en twee stierven een natuurlijke dood. Een misdroeg zich in het leger en verdween voor twee jaar in een strafkamp. De anderen (50 mannen en 51 vrouwen) zijn allemaal opgespoord en benaderd voor de documentaire.´ Bovenstaande is een fragment uit de documentaire `Sreda´, van de Russische filmer Viktor Kossakovsky. De documentaire volgt de levens van een groep Russen uit St. Petersburg, die allemaal op precies dezelfde dag geboren zijn als hun stadgenoot Kossakovsky. Op de festivals draaide de film als `Wednesday´ of `Wednesday 19.7.61´, zodat we mogen aannemen dat de filmmaker 36 jaar geleden het licht zag op woensdag de 19de juli. Kossakovsky en de leeftijdgenoten in de film zijn in zekere zin Ruslands lost generation. Geboren en getogen in het communistische St. Petersburg (toen nog Leningrad), in een tijd dat alles misschien minder, maar in ieder geval toch duidelijk en overzichtelijk was. Na de perestrojka en het ineenstorten van het sovjetimperium nam wel de vrijheid toe, maar ook de chaos en de richtingloosheid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nicholas Fraser op televisie komt.

Reageer