Daisy Granados

Acteur

Daisy Granados is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Un paraíso bajo las estrellas

1999 | Romantiek, Komedie

Spanje/Cuba 1999. Romantiek van Gerardo Chijona. Met o.a. Thais Valdés, Vladimir Cruz, Amparo Muñoz, Enrique Molina en Daisy Granados.

Sissy (Valdes) uit Cuba wil net zoals haar moeder die in Spanje verblijft, danseres worden. Ze hoopt op een prominent optreden in Havanna`s populairste club Tropicana, maar haar vader Candido (Molina), een vrachtrijder, is tegen. Sissy zet haar wil door en probeert bij Armando (Alfonso), de choreograaf van Tropicana, in een goed blaadje te komen, maar wijst zijn amoureuze avances af omdat ze door Mabel (Granados) gewaarschuwd werd. Bij gevolg wordt ze `beloond` met een onopvallend plaatsje als revuemeisje. Voordat het zover is, rijdt haar vader een fietser aan. Het is Sergito (Cruz), een knappe jongeman, die Candido uit schuldgevoelens mee naar huis neemt. Sissy is gelijk weg van hem, maar Candido`s vriend Promedio (Rodriguez) vermoedt dat het om Candido`s buitenechtelijke zoon gaat en vreest nu voor incestueuze toestanden. Ondertussen keert Sissy`s moeder Olivia (Muñoz) uit Europa terug. STRICTLY BALLROOM op zijn Cubaans, bont, verwarrend en vol misverstanden, maar spetterend en vrolijk. Regisseur-scenarioschrijver Chijona hield flink het tempo erin, maakte onwaarschijnlijke grappen en grollen aanvaardbaar en heeft goed gekeken naar Amerikaanse screwball- comedies. De kostuums en decors zijn prachtig. Een plezierige film, waar je gerust voor kunt gaan zitten, zeker als je van Latijns-Amerikaanse muziek en dans houdt. Het camerawerk is van Raul Perez Ureta. Gemaakt met steun van de Spaanse tv.

Cosas que dejé en La Habana

1997 | Komedie, Drama

Spanje 1997. Komedie van Manuel Gutiérrez Aragón. Met o.a. Jorge Perugorría, Violeta Rodríguez, Kiti Manver, Broselianda Hernandez en Isabel Santos.

Nena (Rodr[KA1]iguez), Ludmilla (Hernandez) en Rosa (Santos) zijn drie zusters uit Cuba, die naar Spanje zijn gegaan. Ze zijn niet meer teruggekerd naar het arbeidersparadijs van Fidel en verblijven nu illegaal in de Spaanse hoofdstad. Ze hebben een onderkomen gevonden bij hun tante Maria (Granados), een bontwerkster die een winkel bezit samen met een compagnon. Het trio moet in hun onderhoud voorzien door voor een schijntje voor tante Maria te werken. Tante wil Rosa koppelen aan Javier (Nieto), de homoseksuele zoon van haar zakelijke partner. Javier valt echter voor Nena die aspiraties voor het theater heeft. Nena`s beste vriendin Azucena (Manver) woont een etage hoger. Tegelijkertijd maken we kennis met Igor (Perrugorría), die ook uit Cuba afkomstig is, en zich in leven houdt door gunsten te verlenen aan oudere, rijke dames. Af en toe vervalst hij paspoorten, waarmee landgenoten naar Miami in de V.S. kunnen afreizen. Igor en Nena ontmoeten elkaar in een bar en de vonk springt over, maar Nena's teleurstelling blijkt heel groot als ze ontdekt dat Azucena met Igor in bed duikt. Deze film gaat over het overleven van Cubaanse emigranten in Spanje en geeft van dit weinig bekende verschijnsel als film een heel goed beeld, maar Cubanen die het inmiddels in Miami gemaakt hebben, vinden dat de waarheid behoorlijk overtrokken wordt door het feit dat de rolverdeling, die afkomstig is uit Cuba, als gastarbeiders hebben meegewerkt aan deze film. De regie van Gutiérrez Aragón is heel solide, de spelprestaties zijn goed en de muziek, die tango-, rumba en bolero-klanken laat horen, versterkt het geheel. Het camerawerk van Teo Escamilla is onberispelijk. Het was Escamilla's zwanezang, want hij overleed nadat de film was uitgebracht. Op het gerenommeerde festival van Villadolid deelde deze film een tweede prijs met CAREER GIRLS.

Un senor muy viejo con unas alas enormes

1988 |

1988. Fernando Birri. Met o.a. Marcia Barreto, Adolfo Llaurado, Silvia Planas, Asdrubal Melendez en Daisy Granados.

Pelayo en Elisena wonen in een armzalig hutje aan de Caraïbische kust. Op een stormachtige avond spoelt er een zonderlinge man aan. Hij is oud en verzwakt en heeft hele grote vleugels. Grootmoeder roept dat het een engel is die gedood moet worden, maar Pelayo is het er niet mee eens. Hij besluit de zonderlinge, en blijkbaar stomme, man op te sluiten in de kippenren. Een besluit dat hem geen windeieren legt.

Plaff!

1988 | Komedie

Cuba 1988. Komedie van Juan Carlos Tabío. Met o.a. Daisy Granados, Thais Valdés en Luis A. Garcia jun..

Concha leidt een aangenaam leventje in gezelschap van haar zoon, totdat deze trouwt en bij zijn vrouw gaat wonen. Vanaf dat moment kan Concha niet meer goed overweg met haar familie, noch met haar buren. Een bewonderenswaardige vertolking door de veterane Daisy Granados in een charmant verteld verhaal.

Un señor muy viejo con las alas enormes

1987 | Fantasy

Italië/Spanje/Cuba 1987. Fantasy van Fernando Birri. Met o.a. Daisy Granados, Fernando Birri, Asdrúbal Melendes, Luis Alberto Ramíres en Adolfo Llauradó.

Een man, voorzien van vleugels, valt in zee achter een hutje. De mensen denken dat hij een engel is. Gebaseerd op een verhaal van Gabriel García Márquez, door de regisseur en hem tot scenario bewerkt. Camerawerk van Paul Perez Ureta. Niet erg interessant.

Amor en el campo minado

1987 | Drama

Mexico 1987. Drama van Pastor Vega. Met o.a. Daisy Granados, Adolfo Llauradó en Omar Valdés.

Een schrijver-journalist ontsnapt als priester verkleed aan de razzia's die de regering na de omverwerping van Goulart in 1964 hield, en verschuilt zich bij een vriend van middelbare leeftijd die met zijn secretaresse samenwoont. Goede vertolking van Daisy Granados.

Un Hombre de éxito

1986 | Drama

Cuba 1986. Drama van Humberto Solas. Met o.a. César Evora, Raquel Revuelta en Daisy Granados.

Twee broers, door hun idealen en ambities uit elkaar gedreven, zien elkaar weer terug na dertig jaar. Het script van de film is vrij goed en het scenario is redelijk, maar wat het meeste opvalt zijn de goede bijrollen.

Habanera

1984 | Drama

Cuba 1984. Drama van Pastor Vega. Met o.a. Daisy Granados, Ely Menz en Marcia Bareto.

Een vrouwelijke psychiater ziet een kloof ontstaan tussen haar familie en haar werk als ze er achter komt dat haar man een verhouding heeft met één van haar patiënten. Zeer goed gespeeld.

Cecilia

1982 | Romantiek, Drama

Cuba/Spanje 1982. Romantiek van Humberto Solás. Met o.a. Daisy Granados, Imanol Arias, Raquel Revuelta en Alfredo Mayo.

De liefdesgeschiedenis van de jonge erfgenaam van een slavendynastie en een halfbloed slavinnetje, gesitueerd in het Havanna van de 19e eeuw. Een zeer vernuftig sociaal melodrama.

Memorias del subdesarrollo

1968 | Drama

Cuba 1968. Drama van Tomás Gutiérrez Alea. Met o.a. Sergio Corrieri, Daisy Granados, Eslinda Núñez, Omar Valdés en René de la Cruz.

Sergio, een onbetekenende burger, besluit in zijn land te blijven als zijn familie vertrekt naar de V.S. Een bron van expressie vol verbeeldingskracht, met een volmaakte regie en karakters die op geslaagde wijze zijn neergezet.

Tulipa

1967 | Drama

Cuba 1967. Drama van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Adalia Anreus, Daisy Granados, Omar Valdés en Alejandro Lugo.

De geschiedenis van een striptease-danseres die in een derderangs circus optreedt. Om haar waardigheid te behouden, verandert ze haar show in een 'artistiek' schouwspel. Een pretentieus en saai melodrama.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daisy Granados op televisie komt.

Reageer