Michael Vianey

Regisseur

Michael Vianey is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Herz gesucht

1991 | Drama

Zwitserland 1991. Drama van Michael Vianey. Met o.a. Matthias Habich, Marthe Keller, Marc de Jonge en Lubika Mruskovicova.

Dirigent David Gr[KA3]unberg (Habich) heeft een ernstige hartafwijking en kan alleen nog maar door een transplantatie gered worden. De kans om een geschikte donor te vinden lijkt minimaal. Rapha[KA3]el Collard (De Jonge), een van de muzikanten in zijn orkest, komt ervoor in aanmerking. Het is een depressieve man men zelfmoordneigingen. Hij benadert Davids vrouw Eva (Keller) en zegt dat hij zijn hart wel wil afstaan op voorwaarde dat hij voor een nacht met haar naar bed mag. Als ze niet toestemt, schiet hij zich een kogel door het hart! Lijkt op een boulevardkomedie, maar is het helemaal niet, want alles wordt bloedernstig en dramatisch, maar onvoorstelbaar ongeloofwaardig in beeld gebracht. Scenario van Michel Vianey.

Eroticos juegos de la burguesia

1977 | Erotiek

Spanje/Frankrijk 1977. Erotiek van Michael Vianey. Met o.a. Jean-Pierre Marielle, Nadiuska en Jean Carmet.

In de buurt van een paar luxueuze chalets ergens in Spanje wordt het lijk van een naakt meisje gevonden. De inspecteur die het sterfgeval onderzoekt, ontdekt heel wat schandalen. Het is niet toevallig dat Vianey, Marielle en Carmet deze film van hun filmografie hebben gehaald (de voornaam van Vianey is Michel: nuanceverschil!). In 1977 woedde de crisis in al haar hevigheid en bestond er heel wat werkeloosheid in het vak. Een andere keuze dan dit banale gedrocht, dat het zonder scenario moet stellen en waarin uiteindelijk weinig gebeurt, zullen ze dan ook niet hebben gehad. Het heeft allemaal wel wat weg van een Bu[KA6]nuel- parodie, evenals de (zelfs voor mensen die geen Spaans spreken overduidelijke) titel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Vianey op televisie komt.

Reageer