Michel Klochendler

Componist, Editor

Michel Klochendler is componist en editor.
Er zijn 4 films gevonden.

La vie au Ranch

2009 | Drama

Frankrijk 2009. Drama van Sophie Letourneur. Met o.a. Sarah-Jane Sauvegrain, Eulalie Juster en Mahault Mollaret.

Franse twintigers die ouwehoeren over van alles en nog wat, daarover gaat La vie au Ranch. Pam en Manon hebben samen een flat en hebben continu vrienden en vriendinnen over de vloer. Ze praten over de liefde, kleding, uitgaan, kunst en wat verder ter tafel komt. Af en toen gaan ze hun flat uit om te feesten, maar de meeste scènes zijn opgenomen in het appartement. Het acteerspel is naturel, maar de dialogen zijn zelden interessant of grappig. De film duurt daarom wel erg lang en begint al snel te vervelen.

J'invente rien

2006 | Komedie

Frankrijk 2006. Komedie van Michel Leclerc. Met o.a. Kad Merad, Elsa Zylberstein, Claude Brasseur en Patrick Chesnais.

Paul (Merad) is overtuigd werkloos, een man die vol passie een zakje pistachenoten kan sorteren op dichte en open noten. Zijn vrouw Mathilde (Zylberstein) zorgt voor een schamel inkomen met schilderwerk. Op een dag neemt Paul zich voor om slapend rijk te worden met een handzame uitvinding. Het wordt 'la poignette', de boodschappentasjesdrager, volgens Paul het ideale object om de liefde van zijn vrouw in alle hevigheid te doen oplaaien. J'invente rien is een koddige komedie ten top over de geneugten van liefde, loyaliteit en luiheid. Overigens wordt Pauls uitvinding al sinds mensenheugenis gebruikt om touwen aan te trekken, bijvoorbeeld op zeilschepen.

Tirana, année zéro

2001 | Komedie

Albanië/Frankrijk/België 2001. Komedie van Fatmir Koçi. Met o.a. Nevin Meçaj, Ermela Teli, Behar Mera, Lars Rudolph en Rajmonda Bulku.

De 23-jarige Albanese idealist Niku (Meçaj) klampt zich vast aan de vrachtwagen die zijn vader hem naliet in een land, waaruit iedereen wil vertrekken. In de chaos van willekeurige schietpartijen, verlaten machinerie en zwarte ironie toert hij door het land met in de laadbak een bronzen Stalin en andere bizarre objecten. In eigen land werd de Albanese regisseur Koçi verweten dat hij zijn land te schande maakte, maar volgens Koçi is zijn film een 'oproep aan de Albanezen om hun geboorteland niet te verlaten'. Om zijn oproep kracht bij te zetten is Tirana, année zéro doorweven met humor, natuurschoon en culturele rijkdom.

L'eau froide

1994 | Drama, Experimenteel, Familiefilm, Komedie

Frankrijk 1994. Drama van Olivier Assayas. Met o.a. Virginie Ledoyen, Cyprien Fouquet, Jean-Pierre Darroussin, Dominique Faysse en Jackie Berroyer.

Begin 1970. Zowel Fouquet als Ledoyen zijn kinderen van gescheiden ouders. Waar hij nog kan genieten van de affectie van zijn vader, wordt zij heen en weer geslingerd tussen beide ouders. Haar moeder is de voogdij over haar kwijtgeraakt en haar vader heeft haar laten opsluiten in een gesticht, teneinde zijn eigen mentale evenwicht te behouden. Het enige lichtpuntje in het bestaan van Ledoyen is haar liefde voor Fouquet, maar deze laatste is nog teveel kind om de draagwijdte ervan te beseffen. Die nacht echter zal hij moeten beslissen. Een studie over de pijn van het opgroeien, vooral van jonge mensen die het slachtoffer zijn van verscheurde gezinnen. Goed gespeeld door de jonge acteurs. Het gebruik van de muziek van begin 1970 helpt veel in het recreëren van het tijdsbeeld. Vlot scenario van Assayas, in beeld gebracht door Denis Lenoir.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michel Klochendler op televisie komt.

Reageer