Ingvar Andersson

Acteur

Ingvar Andersson is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Beck - Roseanna

1993 | Mysterie

Duitsland/Zweden 1993. Mysterie van Daniel Alfredson. Met o.a. Gösta Ekman, Kjell Bergqvist, Rolf Lassgȧrd, Niklas Hjulström en Lena T. Nilsson.

Eerste van een reeks van gemoderniseerde verfilmingen naar de tien misdaadromans van het bekende Zweedse schrijversduo Maj Sjöwall en Per Wahlöö met Ekman in de rol van inspecteur Martin Beck. Het boek werd gepubliceerd in 1965 en het verhaal werd door scenarioschrijver Jonas Cornell aan de eisen van het einde van de 20e eeuw aangepast: de maatschappijkritiek op de Zweedse welvaartstaat komt er helemaal niet meer in voor. In het Götakanaal wordt het lijk gevonden van een Amerikaanse toeriste, die waarschijnlijk tijdens een boottochtje vermoord is en daarna overboord gegooid is. Het duurt vrij lang voor Beck-Ekman een verdachte heeft maar de enige manier om hem in de val te laten lopen is een jonge politieagente als lokaas te gebruiken. Het beste van de film is dan ook de spannende finale. Competent gemaakt met knappe vertolkingen en Ekman als koele en hardwerkende Martin Beck. Als tv-serie onder gemeenschappelijke titel MARTIN BECK uitgebracht. De bioscoopfilm is van 1977. Gevolgd door MANNEN PȦ BALKONGEN.

Repmȧnad

1979 | Komedie, Drama

Zweden 1979. Komedie van Lars Ȧberg. Met o.a. Janne Carlsson, Lars Ȧberg, Ted Ȧström, Lasse Haldenberg en Wieron Holmberg.

Enkele dertigers, opgeroepen voor een maand herhalingsoefeningen, worden onder invloed van het gedril tijdens de training over hun maatschappelijke verschillen heen weer de baldadige jongens uit hun rekrutentijd. Deze satirische militaire klucht onderscheidt zich van het gebruikelijke rats-kuch-en-bonen-genre door de keuze van reservisten als personages, wat aan de absurditeiten een ander en scherper reliëf geeft, mede door de ironie van een journaliste die een artikel over herhalingsoefeningen schrijft. Het record-bioscoopsucces lanceerde in Carlsson een nieuwe komiek, hoewel regisseur-schrijver Ȧberg als acteur nauwelijks voor hem onderdoet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ingvar Andersson op televisie komt.

Reageer