Carmen Molina is acteur.
Er zijn 11 films gevonden.

Twist locura de juventud

1962 | Komedie, Musical

Mexico 1962. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosa Arenas, Enrique Guzmán, María Eugenia San Martín en Carmen Molina.

Een bekende dancing waar men de 'twist' danst dreigt gesloten te worden door de 'Vereniging voor Geestelijke Gezondheid', die de bezoekers beschuldigt van ondermijning van de moraal en de goede zeden. De film eindigt met de kernachtige uitspraak: 'Wij danken alles aan de twist'. De twist kun je de oneindige banaliteit van deze film niet aanrekenen.

El extra

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Alma Delia Fuentes, Carmen Molina en Guillermina Téllez Girón.

Deze film toont het verval van de komiek 'Cantinflas', die de grappen en hulpstukken uit zijn glorietijd weer tevoorschijn haalt. Hij speelt een filmster in deze bedroevende komedie.

La Hija de la otra

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Vicente Oroná. Met o.a. Evita Muñoz, Carlos Navarro, Carmen Molina en Beatriz Aguirre.

Aan de vooravond van haar huwelijk gaat een meisje naar bed met haar aanstaande man en laat hem vervolgens in de steek omdat zij arm is. Als er een dochter geboren wordt, ontvoert de vader haar. Het enige grappige aan de hele film is het huilen van het meisje, dat van huis tot huis gesleept wordt zonder te weten wat er aan de hand is.

El Hombre sin rostro

1950 | Horror, Mysterie

Mexico 1950. Horror van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Arturo de Córdova, Carmen Molina, Miguel Angel Ferriz en Matilde Palou.

Een lijkschouwer legt het werk neer na de gruwelijke aanblik van een paar door een onbekende moordenaar vreselijk verminkte vrouwenlijken. Een opmerkelijke en goed uitgewerkte film, die destijds niet voldoende werd gewaardeerd.

Vino el remolino y nos alevantó

1949 | Avonturenfilm

Mexico 1949. Avonturenfilm van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Miguel Angel Ferriz, Carmen Molina, Luis Beristáin en Armando Sáenz.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie worden een zoon, diens vrouw en zijn moeder doodgeschoten, en de vader wordt gevangen gezet. Verwarrend en vaag.

No desearás la mujer de tu hijo

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Fernando Soler, Pedro Infante, Andrés Soler en Carmen Molina.

Nadat hij zijn vrouw heeft verloren sluit een man zich op in zijn kamer om van honger te sterven. De opvolger van de populaire film LA OVEJA NEGRA, gemaakt door hetzelfde team en even zwak als zijn voorganger.

Hipócrita

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Antonio Badú, Nacira de Tello en Carmen Molina.

Uit wraak doodt een misdadiger een smokkelaar. Hij wordt op zijn beurt echter vermoord door een van zijn handlangers. Deze zwakke film zit vol met pikwerk van A WOMAN'S FACE van George Cukor.

Cuatro vidas

1949 | Drama

Guatemala/Mexico 1949. Drama van José Giaccardi. Met o.a. Esther Fernández, Antonio Badú en Carmen Molina.

Door de bergen van Guatamala brengen drie mannen een grote hoeveelheid geld naar een ranch; plotseling worden zij overvallen. Veel zinnigs is in deze ontzettend trage en overdreven dramatische film niet te ontdekken.

Carta Brava

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. Emilia Guiú, Carlos López Moctezuma en Carmen Molina.

Door het bedrog van een jong meisje wordt een man, die aan gokken is verslaafd, beschuldigd van een diefstal die hij niet heeft gepleegd. Dit is een afgrijselijke film.

The Three Caballeros

1944 | Animatie, Avonturenfilm, Musical, Familiefilm

Verenigde Staten 1944. Animatie van Norman Ferguson. Met o.a. Aurora Miranda, Carmen Molina en Dora Luz.

Donald Duck is jarig en krijgt een paar mooie kado's, een boek over Brazilië bijvoorbeeld, en een film over vogels in Zuid-Amerika. De presentjes vormen het begin van een reis die Donald met twee vrienden maakt. Een experiment uit de keuken van Disney om animatie en live action met elkaar te combineren: Donald heeft in Mexico vooral oog voor menselijke dames. Zo raakt hij gecharmeerd van Carmen Miranda's zus Aurora. Semi-lange film behoort niet tot het beste uit de Disney-historie, maar heeft wel een aantal maffe, bijna psychedelische animatiescènes. Met de stemmen van oa Clarence Nash (Donald Duck), Joaquin Garay (Panchito) en José Oliveira (José Carioca).

Adiós Nicanor

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Rafael E. Portas. Met o.a. Emilio Fernández, Carmen Molina, Ernesto Cortázar en Elvia Salcedo.

De kleindochter van de eigenaar van een ranch is verliefd op de meesterknecht die op het punt staat te trouwen, maar door zijn verloofde in de steek wordt gelaten. Van alle films waarin Emilio Fernández heeft gespeeld is deze produktie de beste reclame voor de rol die de 'Indiaan' in de Mexicaanse film het volgende decennium zou vertolken.