Rosita Moreno

Acteur

Rosita Moreno is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Tango Bar

1935 | Drama

Verenigde Staten 1935. Drama van John Reinhardt. Met o.a. Carlos Gardel, Rosita Moreno, Enrique De Rosas, Tito Lusiardo en José Luis Tortosa.

Hoewel de film een super melodrama is over de bekende driehoeksverhouding, is hij evenwel een interessant overblijfsel over de vermaarde dans uit de titel. Ricardo (Gardel), een frisse jongeman en een virtuoos op de dansvloer, opent een bar in Barcelona. Zijn partner is de schone Laura (Moreno) en hun leven wordt zuur gemaakt door haar voormalige vriend die bekend staat als een dief die niet terugdeinst voor moord. Gardel werd geboren als Charles Romuald Gard[KA2]es in Toulouse (Frankrijk) en emigreerde met zijn ouders toen hij twee jaar was naar Argentinië. Hij maakte onder de bezielende leiding van Eduardo Morera carrière als danser en zanger. Hij bracht een twaalftal platenopnames uit. De studiobonzen uit Hollywood merkten hem op in de gouden periode van de tango en Paramount draaide een aantal films met hem. Scenario van de film werd geschreven door Alfredo Le Pera, en William Miller legde het vast.

Walls of Gold

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van Kenneth MacKenna. Met o.a. Sally Eilers, Norman Foster, Ralph Morgan, Rosita Moreno en Rochelle Hudson.

Een afgrijselijk damesdrama over liefdesconflicten tussen welgestelden. Eilers doet iets om verloofde Foster te prikkelen en om haar dit betaald te zetten trouwt hij met haar zus, en zij trouwt met haar oom... Kortom, overslaan.

The Santa Fé Trail

1930 | Western

Verenigde Staten 1930. Western van Otto Brower en Edwin H. Knopf. Met o.a. Richard Arlen, Rosita Moreno, Eugene Pallette, Mitzi Green en Junior Durkin.

Sam Mintz bewerkte het boek Spanish acres van Hal George Evarts, maar er bleef niet zo veel van over in deze doorsnee-western. Arlen is een schapenhouder die Indianen als herders aanneemt, maar Atchley vermoordt het opperhoofd Standing Bear en geeft Arlen de schuld. David Abel deed het camerawerk. Standing Bear behoorde niet tot de bekendste Indianenacteurs. Hij speelde in vrij weinig films en stierf in 1939.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rosita Moreno op televisie komt.

Reageer