Jacques Vidal

Acteur, Producer

Jacques Vidal is acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

La vie à trois

1996 | Komedie

Portugal/Frankrijk 1996. Komedie van Christiane Lehérissey. Met o.a. Isabel Otéro, Aurélien Recoing, Catherine Jacob, Roger Mirmont en Bruno Madinier.

Al vijf jaar leven Lise (Ot[KA1]ero) en Gilles (Recoing) passioneel bij elkaar. Dan wordt Marina geboren en is het gedaan met het onbezorgde, de rust en de passie. Spanningen komen in de plaats. Gilles voelt zich naar het tweede plan verwezen en werpt zich als een bezetene op zijn werk. Lise staat alleen als moeder en als werkende vrouw, want haar job kan ze niet opgeven. Verwijten en jaloezie volgen. Ze verwijten elkaar wederzijds onbegrip. Gilles doet een onhandige poging om hun vroeger leventje terug aan te vatten. Een sentimentele komedie over een zorgeloos levend echtpaar dat eensklaps geconfronteerd wordt met de komst van een baby. Het idee is leuk (en alledaags), maar de personages zijn teveel met zichzelf bezig om ook voor de kijker boeiend te zijn. Dominique Lancelot en Joëlle Goron baseerden hun scenario op de roman L'absent van Alexandra Lapierre. Fotografie van José Antonio Loureiro.

Van Gogh

1991 | Biografie

Frankrijk 1991. Biografie van Maurice Pialat. Met o.a. Jacques Dutronc, Alexandra London, Gérard Séty, Corinne Bourdon en Elsa Zylbertsein.

De laatste maanden uit het leven van een gekweld, geestelijk onevenwichtig mens. Een poging door te dringen tot Van Gogh`s innerlijk aan de hand van zijn verhouding tot anderen (dokter Cachet en zijn zestien-jarige dochter, zijn broer Theo, zijn hospita). Diepgaande, levendige film waarin scenarioschrijver en regisseur Pialat (zelf begonnen als schilder), een heel eigen visie geeft op het leven van de geniale kunstenaar. Dutronc als Van Gogh speelt de rol van zijn leven. Met minimale middelen laat hij ons de twijfel en angst, maar ook de vrolijkheid en dadendrang van Vincent voelen. Camerawerk van Emmanuel Machuel, Gilles Henri en Jacques Loiseleux.

op televisie
2 uitzendingen

Van Gogh (1991) is deze week tweemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
maandag 22 oktober
ARTE
13:45 - 16:15
woensdag 17 oktober
ARTE
20:15 - 22:50

Reageer