Ray Heindorf: muziek.
Er zijn 21 films gevonden.

Finian's Rainbow

1968 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1968. Musical van Francis Ford Coppola. Met o.a. Fred Astaire, Petula Clark, Tommy Steele, Keenan Wynn en Al Freeman jr.

Vrolijke, kleurrijke verfilming van de musical van E.Y. Harburg en Fred Saidy (die ook het scenario schreven) op muziek van Burton Lane. Astaire, een zeventig-jarige Ier, vlucht met een pot goud van kabouter Og naar Amerika. Hij is ervan overtuigd dat het goud zich zal vermenigvuldigen als hij het in de grond stopt. Maar de pot bezit de kracht om de eerste drie wensen, uitgesproken in de onmiddellijke nabijheid, te vervullen. Zijn dochter Clark uit een onwaarschijnlijke wens die haar haast op de brandstapel brengt. De fotografie van Philip Lathrop is goed, maar met weinig originele filmische invallen. Beter werk wordt geleverd in de ballet- en zangnummers. Vertolking is over de hele lijn uitstekend en de film barst van het optimisme. Ray Heindorf was muzikaal directeur en hield er een Oscarnominatie aan over. Als deze breedfilm draait moet je hem in een bioscoop gaan zien en niet op de beeldbuis. Gesitueerd in het Midden-Zuiden van de V.S.

The Music Man

1962 | Musical, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1962. Musical van Morton Da Costa en Morton DaCosta. Met o.a. Robert Preston, Shirley Jones, Buddy Hackett, Hermione Gingold en Paul Ford.

Een uitbundige musical met Preston dynamisch in de weer als Prof. Harold Hill, reizend muziekleraar, gestrand in River City. De plot speelt zich af rond de eeuwwisseling, Jones is Marian, de bibliothecaresse, Gingold is de burgemeestersvrouw. '76 Trombones' en 'Till There was You' zijn enkele van de songs. Een Oscar voor de muzikale bewerking.

Up Periscope

1959 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1959. Oorlogsfilm van Gordon Douglas. Met o.a. James Garner, Edmond O'Brien, Andra Martin, Carleton Carpenter en Frank Gifford.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt luitenant Garner overgeplaatst op een onderzeeër. Hij krijgt de opdracht een door de Japanners bezet eiland in de Stille Oceaan te verkennen. Netjes gemaakt maar niet erg diepgaand noch opwindend oorlogsverhaal met de nodige 'onverwachte' plotwendingen. Verhoudingen tussen de personages zijn nogal clichématig en oppervlakkig getekend. Richard Landau baseerde zijn scenario op een roman van Robb White.

Miracle in the Rain

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Rudolph Maté. Met o.a. Jane Wyman, Van Johnson, Peggie Castle, Fred Clark en Eileen Heckart.

De jonge, gevoelige Wyman wordt hals over kop verliefd op G.I. Johnson in New York, tijdens WO II. Hij wordt opgeroepen voor het front. Maar hij belooft haar, dat zijn geest haar zal opwachten op de trappen van de kerk, wanneer hij mocht sneuvelen. Typische Hollywood-onzin die op de één of andere miraculeuze manier nog charmant en aanvaardbaar overkomt. Gevoelige zielen raden we aan een pak zakdoeken bij de hand te houden. Goed gespeeld door beide hoofdrolspelers en wie romantisch van inborst is zal ongetwijfeld door hen geroerd raken. Ben Hecht bewerkte voor de film zijn eigen roman. Voor de fotografie tekende Russell Metty.

Pete Kelly's Blues

1955 | Muziek, Film noir

Verenigde Staten 1955. Muziek van Jack Webb. Met o.a. Jack Webb, Janet Leigh, Edmond O'Brien, Peggy Lee en Andy Devine.

Kansas 1927. Pete Kelly (Webb) is de leider van een jazzband, die speelt in een club waar illegaal alcohol wordt geschonken. Hij wordt benaderd door gangsterbaas O'Brien, die een deel van de opbrengst eist. Eerst werkt Pete tot afschuw van vele collega's mee, maar als hij te erg in het nauw wordt gedreven, slaat hij terug. Een film die het vooral moet hebben van de sfeertekening. Jazzliefhebbers krijgen enkele knappe, swingende uitvoeringen te horen van bekende songs, en als toegift komen ook Ella Fitzgerald en Peggy Lee enkele nummers zingen. Lee kreeg trouwens een Oscarnominatie voor haar rol van drankzuchtig gangsterliefje. Als acteur is Webb minder overtuigend. Het scenario van Richard L. Breen is een beetje gammel, wat echter niet verhinderde dat de film een cult-status verwierf, vooral door de soundtrack. Deprimerende fotografie van Hal Rosson.

A Star Is Born

1954 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1954. Musical van George Cukor. Met o.a. Judy Garland, James Mason, Jack Carson, Charles Bickford en Tom Noonan.

Van alle A Star Is Born-films was dit muzikale drama lange tijd de beroemdste. Vooral vanwege de hoofdrol van Judy Garland, de voormalige kindster die verslaafd en suïcidaal was en jaren niet gewerkt had, maar schitterde in deze film, die daarom ook wel A Star Is Reborn genoemd werd. Ze speelt actrice en zangeres Esther Blodgett, die ontdekt wordt door de alcoholistische filmster Norman Maine (Mason). Esther neemt de werknaam Vicki Lester aan en stijgt snel op de populariteitsladder. Norman zakt juist, wat de liefdesrelatie die de twee krijgen niet vergemakkelijkt. Zes Oscarnominaties, twee minder dan de versie uit 2018 met Lady Gaga.

Three Sailors and a Girl

1953 | Musical

Verenigde Staten 1953. Musical van Roy Del Ruth. Met o.a. Jane Powell, Gordon MacRae, Gene Nelson, Sam Levene en Jack E. Leonard.

Een minzame musical over drie Jantjes die met overtollige scheepsvoorraden een musical financieren waarin Powell de ster is.

So This Is Love

1953 | Biografie

Verenigde Staten 1953. Biografie van Gordon Douglas. Met o.a. Kathryn Grayson, Merv Griffin, Walter Abel, Rosemary DeCamp en Jeff Donnell.

Een dure, lege biografie van operazangeres Grace Moore, steriel gespeeld door Grayson.

Calamity Jane

1953 | Western, Musical

Verenigde Staten 1953. Western van David Butler. Met o.a. Doris Day, Howard Keel, Allyn McLerie, Philip Carey en Gale Robbins.

Calamity Jane (Day), de stoerste vrouw van het wilde westen - naar eigen zeggen bijvoorbeeld zeer bedreven in het neerschieten van Indigenous Americans - gaat in Chicago op zoek naar een bekende zangeres om haar in de saloon van Deadwood City te laten optreden, en dat loopt helemaal anders dan gepland. Een muzikale western, met een amusante rol van Day die door Wild Bill Hickok (Keel) wordt 'getemd'. Het liedje 'Secret Love' van Sammy Fain en Paul-Francis Webster won een Oscar.

Stop, You're Killing Me

1952 | Misdaad

Verenigde Staten 1952. Misdaad van Roy Del Ruth. Met o.a. Virginia Gibson, Margaret Dumont, Virginia Gibson, Sheldon Leonard en Broderick Crawford.

Een flauw niemendalletje naar het verhaal van Damon Runyon over bendeleider Crawford die het rechte pad op wil. Een nieuwe versie van: A SLIGHT CASE OF MURDER.

April in Paris

1952 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1952. Musical van David Butler. Met o.a. Doris Day, Ray Bolger, Claude Dauphin, Eve Miller en George Givot.

Door een vergissing van een jonge ambtenaar op het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse zaken, wordt niet de bekende actrice maar revue-meisje Day naar een internationaal kunstfestival in Parijs gestuurd. Op het schip maakt Day kennis met Dauphin, eigenaar van een Parijse nachtclub. Routine-musical speelt vooral in op de populariteit van Day en Bolger, die uiteraard volop gelegenheid tot zingen krijgen. Dankzij enkele goede dansnummers, in een choreografie van Le Roy Prinz, is de film geen puur tijdverlies. Jack Rose en Melville Shavelson schreven het magere scenario, dat door Wilfrid Cline in beeld werd gebracht.

Tea for Two

1950 | Musical, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1950. Musical van David Butler. Met o.a. Doris Day, Gordon MacRae, Gene Nelson, Eve Arden en Billy De Wolfe.

S.Z. Sakall vertelt de kinderen van het echtpaar MacRae-Day hoe hun moeder toen hij haar voogd was, een gevierde zangeres van de shows op Broadway werd. Aan de hand van flashbacks zien we rijke erfgename Day een musical - haar droom - financieren, met (uiteraard) zichzelf in de hoofdrol op weg naar succes, het debâcle op de beurs van haar voogd Sakall met het familiefortuin listig omzeilend. Een aardige, onderhoudende, zij het wat oppervlakkige Day-musical uit de Warner Bros-stal. Losjes gebaseerd op het toneelstuk No, No, Nanette. Al eerder gefilmd in 1930 en 1940. Harry Clork schreef het scenario. Camerawerk van Wilfried M. Cline.

Romance on the High Seas

1948 | Musical, Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1948. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. Jack Carson, Janis Paige, Don DeFore, Doris Day en Oscar Levant.

Tijdens een oceaan-cruise verdenkt een vrouw haar steenrijke man van overspel; en hij haar. Hij laat een privé-detectieve haar gangen nagaan. Misverstanden, verwisselingen en romantiek. Een sprankelende musical. Day's debuut; ze zingt o.a.: 'It's Magic', en 'Put 'em in a Box'.

My Wild Irish Rose

1947 | Muziek, Biografie, Musical

Verenigde Staten 1947. Muziek van David Butler. Met o.a. Dennis Morgan, Andrea King, Arlene Dahl, Alan Hale en George Tobias.

De grote hoeveelheid Ierse songs ondersteunt de slappe biografie van de componist/liedschrijver Chauncey Olcott.

Night and Day

1946 | Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1946. Muziek van Michael Curtiz. Met o.a. Cary Grant, Alexis Smith, Monty Woolley, Ginny Simms en Jane Wyman.

De muziek is eigenlijk het enige verdienstelijke aspect van deze weinig getrouwe biografie van componist Cole Porter, stijfjes neergezet door Grant die 'You're the Top' zingt. Martin brengt nog eens de song 'My Heart Belongs to Daddy', een hoogtepunt in deze film. Scenario van Charles Hoffman, Leo Townsend en William Bowers. Camerawerk van Peverell Marley en William V. Skall.

Wonder Man

1945 | Komedie, Musical, Fantasy

Verenigde Staten 1945. Komedie van H. Bruce Humberstone. Met o.a. Danny Kaye, Virginia Mayo, Vera-Ellen, Donald Woods en S.Z. Sakall.

Na ruim tien jaar volle zalen op Broadway en een glansrijk speelfilmdebuut met Up in Arms in 1944 brak komiek Danny Kaye in 1945 definitief door met een dubbelrol in de komedie Wonder Man. Gedraaid in 'glorieus Technicolor' verschijnt Kaye ten tonele als een hyperactieve nachtclubentertainer en als diens tweelingbroer, een charmant stuntelende boekenwurm, met de stralende Virginia Mayo als zoete verleiding. De tweeling bleek een gouden zet, want de theatrale drukte van toneelspeler Kaye werd met de introductie van een kalme Kaye-variant - de boekenwurm - precies voldoende afgezwakt voor het veel subtielere medium film. Tijdloos kunststuk.

Rhapsody in Blue

1945 | Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1945. Muziek van Irving Rapper. Met o.a. Robert Alda, Joan Leslie, Alexis Smith, Charles Coburn en Julie Bishop.

Deze grotendeels verzonnen Hollywood-biografie over George Gershwin is een pulpverhaal, maar komt er geloofwaardiger en aantrekkelijker uit dan de meeste componistenfilms, omdat er iets overkomt van Gershwins enthousiasme voor zijn werk en de innerlijke conflicten die hij onderging. Hoogtepunt is de uitvoering van de titelmuziek. Het scenario is van Howard Koch en Elliot Paul. Het camerawerk is van Sol Polito.

Up in Arms

1944 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1944. Komedie van Elliott Nugent. Met o.a. Danny Kaye, Dana Andrews, Constance Dowling, Dinah Shore en Louis Calhern.

Kaye is een ingebeelde zieke, die liftbediende wordt in een ziekenhuis zodat eerste hulp snel bij de hand is. Hij maakt er kennis met twee verpleegstertjes, gespeeld door Dowling en Shore. Vervolgens wordt hij gemobiliseerd en vertrekt met een troepentransportschip. Aan boord bevinden zich echter ook Dowling en Shore; ze maken er een vrolijke boel van. Kaye`s eerste hoofdfilm, die omwille van de oorlogsinspanning (iets te) snel in elkaar geflanst werd. Virginia Mayo is te zien als een van de revuedanseresjes. De liedjes zijn nog steeds heel leuk.

Hollywood Canteen

1944 | Romantiek, Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1944. Romantiek van Delmer Davis en Delmer Daves. Met o.a. Bette Davis, John Garfield, Joan Leslie, Robert Hutton en Dane Clark.

De 'Hollywood Canteen' was bedoeld als ontspanningsplaats voor soldaten in WO II. Davis en Garfield hoorden tot de oprichters. Hutton speelt een soldaat die verliefd is op Leslie. Gastrollen van vele bekende sterren.

This Is the Army

1943 | Musical

Verenigde Staten 1943. Musical van Michael Curtiz. Met o.a. George Murphy, Joan Leslie, George Tobias, Alan Hale en Ronald Reagan.

Soldaten die Irving Berlins WO I-musical Yip Yip Yaphank opvoerden, komen weer bij elkaar om een soortgelijke WO II-musical in elkaar te zetten. Ironisch, maar leuk met een Warner Bros-bezetting, als een filmverslag van de legendarische show uit 1940, een eigentijdse mengelmoes van liedjes en schetsen. P.S: dit is de film waarin George Murphy de vader van Ronald Reagan speelt, die in de credits vermeld staat als Lt. Ronald Reagan, en Louis als Sgt. Joe Louis.

Four's a Crowd

1938 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1938. Komedie van Michael Curtiz. Met o.a. Errol Flynn, Rosalind Russell, Patric Knowles, Hugh Herbert en Walter Connolly.

Om haar krant van de ondergang te redden, haalt journaliste Jean Christy de ontslagen chefredacteur en charmeur Robert Lansford weer terug. Al snel gaat het echter mis als Lansford de verloofde van zijn baas verleidt. Luchtige romance waarin iedereen van iedereen houdt. Deze gewone komedie is weer eens een verandering voor Flynn die bewijst het genre goed te beheersen.