Daniel Legler is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Laura

1997 | Thriller, Horror

Oostenrijk/Frankrijk/Zwitserland 1997. Thriller van Bruno D. Kiser. Met o.a. Laura del Sol, Stefan Gubser, Daniel Legler, Sabine Berg en Hans Peter Hallwachs.

Journaliste Laura Tobler (Del Sol) probeert tijdens de kerstvakantie een bericht te schrijven over Pax Montana, de kliniek voor psychisch gestoorden van Dr. Paul Peterson (Legler), die met haar halfzuster Julia (Berg) getrouwd is. Laura`s vader, Dr. Friedrich Tobler (Hallwachs), heeft zonder het te weten de transformatie van het voormalige hotel naar het horrorziekenhuis gefinancierd. Paul verdenkt Laura ervan uit te zijn op de centen van haar vader, waardoor hij niet meer over ongelimiteerde fondsen voor zijn virtuele behandelingsruimte van schizofrenie kan beschikken. Het wordt een nare en tragische kerst, waarbij doden vallen: Dr. Li Wong (Do) en Laura's lieve hond, maar de krant ontvangt toch Laura's artikel met de waarheid over Bergvrede, het Gasthof der Verschrikkingen. Conventioneel gemaakte film naar een dito scenario van regisseur Kiser, die verder kosten nog moeite spaarde om een indrukwekkende tv-film af te leveren. Het camerawerk is van Philippe Cordey.

Alice Guy-Blaché

1996 | Biografie, Drama

Duitsland 1996. Biografie van Katia Raganelli. Met o.a. Eva Mattes, Angela Huber en Daniel Legler.

Alice Guy (Mattes) werd in 1873 geboren als dochter van een uitgever van boeken in het plaatsje Saint-Mand[KA1]e vlak bij Parijs. Ze was amper zestien toen haar vader overleed. Ze kreeg een baantje als steno-typiste bij het Comptoir G[KA1]en[KA1]eral de la Photographie, waarvan een zekere L[KA1]eon Gaumont (Legler) de baas was. In de volgende jaren schakelde Gaumont over op het maken van camera`s en het produceren van films. Alice zag al snel het enorme potentieel dat je met bewegende beelden gepassioneerde verhalen kon maken. En zo werd zij waarschijnlijk de allereerste filmregisseuse ter wereld toen ze haar film LA F[KA1]EE AUX CHOUX, een sprookje voor de jeugd, draaide in 1896 (en stak dus het mannelijke geslacht de loef af). Sommige (macho?) filmhistorici (o.a. in Engeland) menen dat die film pas in 1900 uitkwam, maar dat is met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, onjuist. Alice trouwde in 1907 met Henry Blanch[KA1]e, een Engelsman van Franse afkomst die bij Gaumont eerste cameraman was. Ze trokken voor Gaumont naar Amerika en Alice ging in de V.S. films produceren met haar eigen firma, Solax. Hoewel ze een uitstekende reputatie genoot als producente van goede films met cli[KA3]enten als Fox en Biograph, werd ze uiteindelijk toch geveld in 1917 door een moordende concurrentie. In 1922 liep haar huwelijk op de klippen en keerde ze met twee dochters terug naar Frankrijk. Hoewel ze ooit als vrouw in Europa was begonnen, kwam ze niet meer aan de bak. In een periode van 21 jaar was ze betrokken bij meer dan zes honderd films (heel veel one-reelers) als regisseuse, scenariste of producente. Pas in 1953 toen ze eigenlijk al lang vergeten was, werd ze als pioniere van de elfde muze onderscheiden met het Légion d'honneur. Alice als kind wordt gespeeld door Huber. Interessant voor filmhistorici en cinefielen.