Leon Bary

Acteur

Leon Bary is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

The King of Wild Horses

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Fred Jackman. Met o.a. Rex, King of Wild Horses, Edna Murphy, Charles Parrott, Sidney De Gray en Leon Bary.

Een western met een aantal gebruikelijke ingredi[KA3]enten zoals een schurk (de voorman natuurlijk), veedieven en dat soort zaken, maar daarnaast Rex, het paard dat de leider is van een grote kudde. Bary probeert zowel Rex als Murphy te winnen, wat ook lukt. Producent Hal Roach startte met deze western een serie rond Rex. Het paard zou actief blijven in de film tot 1933. Roach schreef zelf het verhaal voor scenarist Carl Himm, en Floyd Jackman was er voor het camerawerk.

The Galloping Kid

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Nat Ross. Met o.a. Hoot Gibson, Edna Murphy, Lionel Belmore, Leon Bary en Jack Walters.

In deze bescheiden westernkomedie moet Hoot op Murphy passen. Hij komt erachter dat haar minnaar, Bary, in smerige zaakjes verwikkeld is. William Henry Hamby leverde het verhaaltje dat door A.P. Younger en Arthur Statter werd bewerkt. Arthur Reeves deed het camerawerk.

The Seven Pearls

1917 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1917. Avonturenfilm van Donald MacKenzie. Met o.a. Mollie King, Floyd Buckley, Leon Bary, Henry G. Sell en John J. Dunn.

Serial in vijftien hoofdstukken. Bary is de schurk. Hij steelt de zeven parels van King. Ze zit er mooi mee, want ze zijn van de sultan van Turkije en waren haar in bewaring gegeven. Ofwel de parels komen binnen zes maanden terug ofwel de sultan wil dat ze in zijn harem komt. Haar vader houdt hij vast om daarmee zijn wensen hard te maken. King en zijn vriend Hale moeten de parels tijdig terugvinden. George B. Seitz schreef het draaiboek naar een verhaal van Charles Goddard.

The Mystery of the Double Cross

1917 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1917. Avonturenfilm van William Parke. Met o.a. Mollie King, Leon Bary, Ralph Stuart, Gladden James en Theodore Friebus.

Serial in vijftien hoofdstukken. Bary kan alleen aan zijn erfenis komen indien hij trouwt met het meisje dat het teken draagt van het dubbele kruis. Hij denkt in King de juiste gevonden te hebben, maar er is al een minnaar en die doet alles om hem bij King weg te houden. Wel wordt hij steeds uit de brand geholpen door een onbekende gemaskerde. King en Bary krijgen elkaar, en zij draagt het teken op haar schouder. Bertram Millhauser schreef het scenario naar een verhaal van Gilson Willets. Fraser, die een jaar eerder zijn acteerdebuut maakte in de serial THE IRON CLAW, is de latere regisseur van talloze westerns.

The Shielding Shadow

1916 | Mysterie

Verenigde Staten 1916. Mysterie van Louis Gasnier en Donald MacKenzie. Met o.a. Grace Darmond, Ralph Kellard, Leon Bary, Madlaine Traverse en Lionel Braun.

Serial in vijftien hoofdstukken. George B. Seitz schreef het scenario naar een verhaal van Randall Parrish. In deze redelijk spannende thriller draait alles om een mantel die onzichtbaar maakt. Dieven willen die mantel in hun bezit krijgen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Leon Bary op televisie komt.

Reageer