Matyas Seiber: muziek.
Er zijn 3 films gevonden.

Robbery Under Arms

1957 | Avonturenfilm, Romantiek, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1957. Avonturenfilm van Jack Lee. Met o.a. Peter Finch, Ronald Lewis, Laurence Naismith, Maureen Wanson en David McCallum.

Australië, omstreeks 1850. Naismith en zijn zonen Lewis en McCallum voegen zich bij de beruchte outlaw Finch en gaan voortaan als veedieven door het leven. Met de verdiensten leiden ze een zorgeloos leventje in Adelaide. Wanneer de jongemannen verliefd worden op de zusjes Ireland en Swanson, wordt de romance verstoord door de politie. Een Australische western die, zonder veel actie, een uitstekend beeld geeft van het leven in dit land, midden 19e eeuw. Goed vertolkt door de diverse hoofdrollen. Alexander Baron en W.P. Lipscomb bewerkten de populaire roman van Rolf Boldrewood tot een rommelig scenario. De uitstekend door Harry Waxman gefilmde locaties, redden het geheel. De originele setting is het interessantste aspect van deze film.

A Town Like Alice

1956 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Maleisië 1956. Oorlogsfilm van Jack Lee. Met o.a. Virginia McKenna, Peter Finch, Maureen Swanson en Vincent Ball.

De Britse Jean Paget (McKenna) keert terug naar het dorp in Maleisië waar ze tijdens de Tweede Wereldoorlog, in gevangenschap van de Japanners, hulp kreeg van de lokale bevolking. Met een verkregen erfenis wil ze nu iets terugdoen. En ze zoekt de Australiër (Finch) die de gevangen groep ­vrouwen en kinderen ­tijdens een ­dodenmars hulp bood. ­Prima hoofdrolspelers, beiden geëerd met een BAFTA, in een sober verteld drama naar het boek van Nevil Shute. De roman vormde later ook de basis voor een televisieserie en een radiohoorspel.

Animal Farm

1954 | Animatie, Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1954. Animatie van John Halas en Joy Batchelor. Met o.a. Gordon Heath en Maurice Denham.

De dieren op een boerderij komen in opstand tegen de boer, een dronken nietsnut die 'de eieren van de kippen steelt en varkens verkoopt aan de slager, terwijl de dieren honger en kou lijden'. De revolutie verloopt succesvol, maar dan besluiten de varkens dat ze speciale privileges verdienen. Ze gaan op twee benen lopen, en ontdekken de geneugten van alcohol. De beroemde fabel van Orwell over de verwording van de Russische revolutie vormde de basis voor deze wat ouderwets aandoende, maar op momenten beslist sfeervolle tekenfilm. Vanwege de anti-Sovjet-boodschap betaalde de CIA mee aan de productie.