Manuel Medel

Acteur

Manuel Medel is acteur.
Er zijn 17 films gevonden.

El Teatro del crimen

1956 | Misdaad

Mexico 1956. Misdaad van Fernando Cortés. Met o.a. María Antonieta Pons, César del Campo, Manuel Medel en Rafael Banquells.

In een theater wordt een aantal moorden gepleegd; alle werknemers zijn verdacht. De film bleef beperkt tot een opeenvolging van muzikale thema's, het ene nog slechter dan het andere.

Pito Pérez se va de bracero

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van Alfonso Patiño Gómez. Met o.a. Manuel Medel, Joan Page en René Cardona.

De zwerver en straatventer Pito Pérez emigreert naar de Verenigde Staten. Daar wordt hij na ettelijke baantjes en een reeks avonturen uiteindelijk uitgewezen. Door de onbekwaamheid van de regisseur is dit een in ieder opzicht mislukte film.

Son Simón de Lira

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Joaquín Pardavé, Manuel Medel en Elsa Aguirre.

Door een reeks van intriges verliest een man zijn fortuin. De film was een enorm fiasco, zowel in de pers als commercieel.

Loco y vagabundo

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Carlos Orellana. Met o.a. Manuel Medel, Mercedes Barba en Manuel Arvide.

Een zwerver wordt door iedereen misbruikt totdat hij het bedrog ontdekt. Een uitzonderlijk slechte komedie, een beetje in de trant van PITO PEREZ.

El Hijo de nadie

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Manuel Medel, Andrés Soler en Mercedes Barba.

Een arme man die zelf nooit een vader heeft gekend, vindt op een dag een vondeling voor zijn deur. Een niet te verteren smartlap.

Rancho de mis recuerdos

1944 | Musical, Drama

Mexico 1944. Musical van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Manuel Medel, Miguel Contreras Torres en Nelly Montiel.

Allerlei gebeurtenissen rond een rancho waar een familie woont. Voorbeeld van een genre dat neigt tot patriottistische exaltatie, opgesmukt met liedjes. Schaamteloos slecht.

Bartolo toca la flauta

1944 | Komedie

Mexico 1944. Komedie van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Manuel Medel, Hilda Kruger en Eduardo Arozamena.

Een arme man wiens enige bezigheid fluitspelen is wordt een rijk grootgrondbezitter. Uitzonderlijk onbeholpen film.

Una Gitana en México

1943 | Komedie

Mexico 1943. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Paquita de Ronda, Angel Garasa en Manuel Medel.

De leider van een troep zigeuners en diens dochter vluchten bij het uitbreken van de Spaanse Burgeroorlog naar Mexico, waar zij allerlei avonturen beleven. Onbeschrijflijk slecht.

La Vida inútil de Pito Pérez

1943 | Komedie

Mexico 1943. Komedie van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Manuel Medel, Elvia Salcedo en Katy Jurado.

Het verhaal van een man die, ondanks een leven vol tegenslagen, het bestaan van zijn medemensen vult met begrip en blijdschap. Een statisch en middelmatig, maar goed bedoeld zedenstuk.

La Mujer sin cabeza

1943 | Horror, Mysterie

Mexico 1943. Horror van René Cardona. Met o.a. David J. 'Fu Man Chu' Bamberg, Manuel Medel, Paco Fuentes en Angel T. Sala.

Een goochelaar wordt beschuldigd van de dood van een collega, met wie hij vlak voor zijn dood een woordenwisseling had. De derde en laatste film uit de trilogie van René Cardona met de goochelaar Bamberg, die werd begonnen met EL ESPECTRO DE LA NOVIA. Buitengewoon onderhoudend en intelligent.

El Espectro de la novia

1943 | Mysterie

Mexico 1943. Mysterie van René Cardona. Met o.a. David J. Bamberg 'Fu Man Chu', Manuel Medel, Josefina Escobedo en Miguel Angel Ferriz.

Een weduwe en haar kleinzoon nemen hun intrek in een oud huis dat zij heeft geërfd. Zij krijgen bezoek van de geest van een meisje. Verdienstelijke mysteriefilm, die werd opgenomen te zamen met twee andere produkten van dezelfde regisseur: EL AS NEGRO en LA MUJER SIN CABEZA.

El As negro

1943 | Mysterie

Mexico 1943. Mysterie van René Cardona. Met o.a. David J. Bamberg 'Fu Man Chu', Manuel Medel, Angel T. Sala en Janice Logan.

Een vermaard goochelaar krijgt van een minister opdracht een aantal belangrijke gestolen documenten terug te vinden. Vermakelijke mysteriefilm.

Qué hombre tan simpático

1942 | Komedie

Mexico 1942. Komedie van Fernando Soler. Met o.a. Fernando Soler, Gloria Marín, Manuel Medel en Blanca de Castejón.

Een ex-student in de medicijnen moet om een erfenis niet te verliezen, het hoofd bieden aan een aantal ongewone, verdachte situaties. Aardige komedie gebaseerd op een stuk van Arniches.

Carnaval en el trópico

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Carlos Villatoro. Met o.a. Manuel Medel, Agustín Isunza en Edmundo Espino.

Twee mannen en een vrouw reizen naar Veracruz. Door geldproblemen komen zij in de gevangenis terecht. De enige film van Villatoro waarin hij scènes heeft gebruikt van enkele door Cantinflas gemaakte korte films. Deze heeft hem voor de rechter gesleept, zodat het bijna vijf jaar zou duren voordat de film in première ging. Overigens een nogal middelmatige film.

El Signo de la muerte

1939 | Komedie, Horror

Mexico 1939. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Manuel Medel, Elena Diorgaz, Cantinflas en Carlos Orellana.

Enkele fanatiekelingen doden hun tijd met rituele misdaden. Een vreemde en zeer interessante horror-komedie, met één van de eerste interessante rolvertolkingen van de later beroemd geworden komiek Cantinflas.

Así es mi tierra

1937 | Drama, Komedie

Mexico 1937. Drama van Arcady Boytler. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Manuel Medel, Antonio R. Frausto en Margarita Cortés.

De held moet vechten tegen de vuilak om de liefde van de heldin te winnen. Deze film richtte de aandacht op 'Cantinflas', die zich steeds beter in zijn karakterisering ging thuisvoelen. Voor de rest niets bijzonders.

Aguila o sol

1937 | Musical, Komedie

Mexico 1937. Musical van Arcady Boytler. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Manuel Medel, Margarita Mora en Marina Tamayo.

Muzikale komedie die bij het publiek een enorm succes heeft geoogst en in de pers zeer goede kritieken heeft gehad. Een van de beste films die in Mexico in dit genre is gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Manuel Medel op televisie komt.

Reageer