Michael Meyer

Regisseur, Acteur, Producer

Michael Meyer is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 6 films gevonden.

Virtual desire

1996 | Thriller

Verenigde Staten 1996. Thriller van Noble Henri. Met o.a. Ross Hagen, Gail Harris, Michael Meyer en Julie Strain.

Het huwelijk tussen Brad en Sascha is niet meer zo opwindend, dus begint Brad relaties met vrouwen die hij via internet ontmoet. Elke affaire brengt hem dieper in de problemen. Als hij op een dag thuiskomt, treft hij zijn vrouw dood aan in het zwembad. Hij schakelt de hulp in van een detective, maar deze heeft een sterk vermoeden dat Brad zelf achter de moord zit. Brad krijgt 36 uur de tijd om aan te tonen dat hij er niks mee te maken heeft

Virtual Desire

1993 | Thriller

Verenigde Staten 1993. Thriller van Henri Noble. Met o.a. Julie Strain, Michael Meyer, Gail Harris en Ross Hagen.

Moord via het Internet! De ontboezemingen van een man wiens huwelijk was vastgelopen, leiden tot de dood van zijn vrouw aan de rand van het zwembad. Samen met een detective gaat hij op zoek naar zijn cyber-contact die een maniak blijkt te zijn. Oude wijn in nieuwe zakken.

Badlanders

1992 |

Verenigde Staten 1992. Met o.a. Dave Bean, Michael M. Foley, Deborah Thompson-carlin en James Phillips.

Moord via het Internet! De ontboezemingen van een man wiens huwelijk was vastgelopen, leiden tot de dood van zijn vrouw aan de rand van het zwembad. Samen met een detective gaat hij op zoek naar zijn cyber-contact die een maniak blijkt te zijn. Oude wijn in nieuwe zakken.

Der Junge mit dem Jeep

1986 | Romantiek, Drama, Familiefilm

Duitsland 1986. Romantiek van Michael Meyer. Met o.a. Richy Müller, Sabine Kaack, Matthias Ponnier, Klaus Schwarzkopf en Christina Plate.

Verloskundige Lisa (Kaack) en fotograaf Alf (M[KA3]uller) zijn op jeugdige leeftijd gehuwd. Nu ze in de twintig zijn is alle romantiek uit hun relatie verdwenen. Hij heeft slechts sporadisch werk en brengt het grootste deel van zijn tijd door achter het stuur van zijn jeep en bij zijn vrienden Karl (Ponnier) en Paul (Schwarzkopf). Na een nachtje doorzakken met Karl verlaat Alf de echtelijke woning en trekt bij zijn vriend in. Deze laatste is een gereputeerde journalist en hij is niet erg opgezet met de aanwezigheid van zijn fatalistische vriend. Op een avond ontmoet Alf de vrijgevochten Charly (Plate), een meisje dat tot een motorbende behoort. Hij geeft zich uit voor joernalist Karl. De dramatische zoektocht van een jonge kerel naar zijn eigen identiteit en naar de zin van het leven. Het komt allemaal erg gekunsteld over en de situaties zijn dikwijls ver gezocht. De goede acteerprestatie van Müller geeft het scenario van Klaus Poche nog enig niveau. Achter de camera nam Peter H.W. Tost plaats.

Kill and Kill Again

1981 | Actiefilm

Verenigde Staten 1981. Actiefilm van Ivan Hall. Met o.a. James Ryan, Anneline Kriel, Ken Gampu, Norman Robinson en Michael Meyer.

Een aardige kung fu-actiefilm, waarin Ryan de samenzwering van geleerde Meyers om de wereld te veroveren verijdelt. Min of meer een vervolg op KILL OR BE KILLED; gefilmd in Zuid-Afrika.

Goodbye Columbus

1969 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1969. Drama van Larry Peerce. Met o.a. Richard Benjamin, Ali MacGraw, Jack Klugman, Nan Martin en Michael Meyers.

Benjamin, een eenvoudige bibliothecaris, ontmoet McGraw, de verwende dochter van een jood, die door hard werken rijk is geworden. Ze kunnen best met elkaar opschieten. De ouders van het meisje zien echter niet veel in de jongen. McGraw kan een betere partij krijgen dan deze jongen uit een lagere sociale klasse. Scherpe satire op de houding van de nieuwe rijken uit het joodse milieu, met scherpe dialogen, maar toch iets te kunstmatig om echt realistisch te zijn. De speelsheid en de tederheid waarmee de liefdesrelatie bekeken wordt maken echter veel goed. De acteurs gaan goed op in hun spel. De ironie uit de roman van Philip Roth die aan de basis ligt, wordt door Arnold Schulman afgezwakt. Gerald Hirschfeld stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Meyer op televisie komt.

Reageer