Hedwig Bleibtreu: cast.
Er zijn 27 films gevonden.

The Third Man

1949 | Film noir, Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1949. Film noir van Carol Reed. Met o.a. Joseph Cotten, Orson Welles, Alida Valli, Trevor Howard en Bernard Lee.

De Amerikaanse pulpschrijver Holly Martins (Cotten) arriveert in het naoorlogse Wenen om zijn oude vriend Harry Lime (Welles) te bezoeken. Hij verneemt echter dat Lime kort daarvoor onder merkwaardige omstandigheden om het leven is gekomen. Geïntrigeerd door de informatie van onder meer Lime's geliefde Anna (Valli) en de conciërge van diens appartementengebouw besluit Martins de dood van zijn vriend te onderzoeken. Zo daalt hij - letterlijk en figuurlijk - af in de puinhopen van de door de oorlog geteisterde stad waar nu corruptie welig tiert. Het met een Oscar bekroonde zwart-wit camerawerk van Robert Krasker is bepalend voor de verontrustende sfeer en maakt vooral de beroemde hoogtepunten van de film onvergetelijk. The Third man won de Grand Prix du Festival International du Film (voorloper van de Gouden Palm) in Cannes.

Alles Lüge

1949 | Komedie

Oostenrijk 1949. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Wolf Albach-Retty, Senta Wengraf, Siegfried Breuer, Hedwig Bleibtreu en Gusti Wolf.

Het meisje Klementine is verliefd op een bokser. Maar dat duldt de familie nimmer. Daarom stelt zij de bokser thuis voor als een muzikant. Een luchtig niemendalletje.

Der Engel mit der Posaune

1948 | Historische film, Muziek

Oostenrijk 1948. Historische film van Karl Hartl. Met o.a. Paula Wessely, Attila Hörbiger, Paul Hörbiger, Hedwig Bleibtreu en Helene Thimig.

Gebaseerd op Ernst Lothar's roman wordt er in typisch Weense filmsfeer een verslag gegeven van de klavecimbelbouwende familie Alt aan het einde van de vorige eeuw. De film werd zo'n kassucces dat de Britse producent Alexander Korda Hartl naar Engeland liet komen voor een Engelse versie: THE ANGEL WITH THE TRUMPET.

Wiener Melodien

1947 | Komedie, Muziek, Familiefilm

Oostenrijk 1947. Komedie van Theo Lingen en Hubert Marischka. Met o.a. Elfie Mayerhofer, Johannes Heesters, Fritz Gehlen, Hedwig Bleibtreu en Anton Gaugl.

Tweelingzusters, die in hun vroegste jeugd van elkaar gescheiden zijn, ontmoeten elkaar vele jaren later als zangeressen in Wenen. Pretentieloze, vrolijke komedie der verwisselingen met muzikale charme.

Wiener Mädeln

1945 | Muziek

Oostenrijk 1945. Muziek van Willi Forst. Met o.a. Willi Forst, Dora Komar, Hans Moser, Vera Schmid en Judith Holzmeister.

Een charmante biografie van Carl Michael Ziehrer, een vak- en tijdgenoot van Johann Strauss. Aardig muzikaal hoogtepunt: een duel tussen muziekkorpsen die driekwarts- respectievelijk vierkwartsmaat spelen. De opnames waren in '45 in Wenen en Praag gemaakt, maar officieel beleefde de film in 1950 zijn première.

Frauen sind keine Engel

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Willi Forst. Met o.a. Marte Harell, Hedwig Bleibtreu, Margot Hielscher, Axel von Ambesser en Curd Jürgens.

Een beroemd filmregisseur wordt tijdens een bootreis omgeven door vrouwen die op eigenbelang uit zijn. Minder flitsend verfilmd dan men van Forst gewend is, maar toch heel amusant en met prima muziek van Mackeben. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was. Het scenario is van Geza von Cziffra. Het camerawerk is van Jan Stallich.

Wiener Blut

1942 | Muziek

Duitsland 1942. Muziek van Willi Forst. Met o.a. Hans Moser, Theo Lingen, Maria Holst, Willy Fritsch en Fred Liewehr.

Tijdens het Congres van Wenen geniet een Duitse graaf met volle teugen van het Weense leven. Een charmante bewerking van Johann Strauss` gelijknamige operette, waarin de komieken Lingen en Moser alle ruimte krijgen, zonder uit de toon te vallen. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Sommerliebe

1942 | Romantiek

Duitsland 1942. Romantiek van Erich Engel. Met o.a. O.W. Fischer, Siegfried Breuer, Winnie Markus, Lotte Lang en Hedwig Bleibtreu.

Een jonge actrice en een jonge baron worden tijdens de zomervakantie verliefd op elkaar. Zij ziet echter tegen een huwelijk op, omdat dat het einde van haar carri[KA2]ere zou betekenen. Romantiek rond de eeuwwisseling in bijpassend kostuum en interieur; veel m[KA1]e[KA1]er valt er niet te beleven. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Dreimal Hochzeit

1941 | Romantiek

Duitsland 1941. Romantiek van Géza von Bolváry. Met o.a. Marte Harell, Hedwig Bleibtreu, Willy Fritsch, Theo Lingen en Theodor Danegger.

Een Russische vorst is verliefd op een vrouw, die niet `geduld` wil worden en daarom van een huwelijk afziet. Wanneer ze elkaar jaren later in Berlijn treffen - hij als chauffeur, zij als revuester - is het ditmaal zijn eer te na om met haar te trouwen. Prima rollen van Harell en Fritsch. Lingen zorgt voor de komische noot. Scenario van Ernst Marischka naar een idee van Gerhard Menzel. De film ging enkele dagen na de Duitse overval op de toenmalige Sovjetunie in premi[KA2]ere en raakte daardoor heel gauw in het vergeetboek. Vertoning op de tv is daarom een van die zeldzame gelegenheden om deze liefdesgeschiedenis te zien. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Wiener G'schichten

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Marte Harell, Paul Hörbiger, Hans Moser, Siegfried Breuer en Olly Holzmann.

Het heeft heel wat voeten in de aarde, voordat de eigenares van een Weens `Kaffeehaus` op het huwelijksaanzoek van haar oberkellner ingaat. Wenen rond de eeuwwisseling herleeft, vooral dankzij Moser en H[KA3]orbiger als de twee oerechte obers. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Herzensfreud - Herzensleid

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Hubert Marischka. Met o.a. Magda Schneider, Paul Klinger, Carola Höhn, Paul Hörbiger en Hans Leibelt.

De ouders van Paul (Klinger) wonen in Bremen en zijn mensen van stand. Paul woont in Wenen en is daar in het gehein getrouwd met de jonge Toni (Schneider), die van bescheiden komaf is. Samen hebben ze een kind. Wanneer Paul met Toni naar Bremen komt heeft hij niet de moed om met de waarheid voor de dag te komen en stelt Toni aan zijn verbouwereerde ouders (Leibelt und Thellmann) voor als zijn verloofde. Alleen aan Paul`s begripvolle oma (Bleibtreu) wordt opgebiecht hoe de vork in de steel zit. Na grote onenigheid reist Toni alleen naar Wenen terug. Daar treft zij Paul en alles komt goed. Een blijspel vol afwisseling met hier en daar een serieuze ondertoon en veel muziek. Amusant geënsceneerd door regisseur Marischka.

Fahrt ins Leben

1940 | Drama, Avonturenfilm, Romantiek

Duitsland 1940. Drama van Bernd Hoffman. Met o.a. Herbert Hübner, Walter Werner, Ruth Hellberg, Ursula Herking en Hedwig Bleibtreu.

Voordat het opleidingsschip 'Deutschland' vertrekt voor een wereldreis, raken vier koopvaardijkadetten verwikkeld in allerlei avonturen waarbij uiteraard een vrouw in het spel is. Naast aantrekkelijke opnamen van het leven aan boord ligt het accent vooral op de betekenis van de 'Kameradschaft'; het is immers 1940. Het camerawerk is van Erich Claunigk.

Der ungetreue Eckehart

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Hubert Marischka. Met o.a. Hans Moser, Rudi Godden, Lucie Englisch, Hedwig Bleibtreu en Theo Lingen.

Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden wordt Eckehart (Lingen), schoonzoon van chocoladefabrikant Fellner (Moser), verdacht van overspel. De turbulente verwikkelingen die dan volgen, veroorzaken dat ook Fellner zelf en nog een van zijn schoonzoons hetzelfde lot treft. Huize Fellner in rep en roer! Natuurlijk blijkt aan het eind dat alle heren onschuldig zijn en spoedig daarna volgt dan ook de verzoening met hun echtgenotes. Grandioos spel en grappige dialogen zorgen ervoor dat deze film nog steeds lachsalvo's uitlokt.

Waldrausch

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Paul Ostermayr. Met o.a. Hansi Knoteck, Paul Richter en Hedwig Bleibtreu.

De inwoners van een dorp verzetten zich tegen de bouw van een stuwdam maar uiteindelijk komt hij er tóch en de ingenieur vindt de ware liefde. De film toont te veel zoetelijke romantiek en te weinig stoer boerenleven, maar heeft wèl aardige natuuropnamen.

Maria Ilona

1939 | Historische film

Duitsland 1939. Historische film van Géza von Bolváry. Met o.a. Paula Wessely, Willy Birgel, Paul Hörbiger en Hedwig Bleibtreu.

De Hongaarse Maria Ilona wordt verliefd op de Oostenrijker Schwarzenberg, die Hongarije met Oostenrijk wil verzoenen. De politieke ontwikkelingen drijven de gelieven voorgoed uit elkaar. Boeiende creaties van Wessely en Birgel in deze met zorg gemaakte historische film naar een roman van Oswald Richter-Tersik.

Hotel Sacher

1939 |

Duitsland 1939. Erich Engel. Met o.a. Sybille Schmitz, Willy Birgel, Wolf Albach-Retty, Hedwig Bleibtreu en Herbert Hübner.

Sybille Schmitz is vlak voor WO I een Russische spionne die een Weense ambtenaar corrumpeert. Een overdaad aan Weense sfeer.

Der Spieler

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Lída Baarová, Hannes Stelzer, Albrecht Schoenhals, Eugen Klöpfer en Hilde Körber.

Geslaagde verfilming van de gelijknamige roman van Dostojewski. De sfeer is goed getroffen en de rollen zijn uitstekend bezet. Jammer genoeg stond deze film onder een slecht gesternte. Hoofdrolspeelster Lida Baarova viel bij Hitler in ongenade vanwege haar verhouding met propagandaminister Goebbels. Ze werd afgevoerd naar Tsjechoslowakije en de film werd verboden. Pas na de oorlog draaide hij, met veel succes, in de Duitse bioscopen. Een film die zeer het aanzien waard is en die de vergelijking met andere verfilmingen van hetzelfde verhaal glansrijk kan doorstaan.

Das Leben kann so schön sein

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Ilse Werner, Rudi Godden, Hedwig Bleibtreu en Will Dohm.

Nora, die in verwachting is, valt na een ruzie met haar man Hannes van de trap en belandt in het ziekenhuis. Nadat de film eind 1938 al in Wenen was vertoond, werd hij verboden omdat Hitler een woede-aanval had gekregen vanwege de realistische schildering van de woningnood. In 1950 werd de film onder de titel EINE FRAU FŸRS LEBEN uitgebracht.

13 Stühle

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Heinz Rühmann, Hans Moser, Annie Rosar, Inge List en Menta Egies.

Het beroemde verhaal van Evgeny Petrow en Ilja Ilf [KL]De 12 Stoelen[KLE] (door Mel Brooks in 1970 verfilmd als THE TWELVE CHAIRS) waarin Heinz Rühmann kapper Felix Rabe speelt die van tantelief een fikse erfenis verwachtte, maar in plaats ervan met dertien Biedermeierstoelen wordt opgescheept die hij dan maar verkoopt totdat hij ontdekt dat de erfenis in één van die stoelen zit, waarna een komische klopjacht volgt. Eén van de allerbeste Rühmann-Moser-films.

Die Ganz grossen Torheiten

1937 | Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk 1937. Drama van Carl Froelich. Met o.a. Paula Wessely, Hilde Wagener, Hedwig Bleibtreu, Gretl Theimer en Rudolf Forster.

Therese Brandl wordt verliefd op de leraar van de toneelschool, maar voor hem betekent ze aanvankelijk alleen maar een avontuurtje. Imposante rollen van Paula Wessely en Rudolf Forster in een dikwijls indrukwekkende film.

Das Mädchen Irene

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Reinhold Schünzel. Met o.a. Lil Dagover, Sabine Peters, Hedwig Bleibtreu, Hans Richter en Karl Schönböck.

Dochter Peters wil voorkomen dat haar moeder Dagover met de rijke Schönböck trouwt.

Pygmalion

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van Erich Engel. Met o.a. Jenny Jugo, Gustaf Gründgens, Eugen Klöpfer, Anton Edthofer en Käthe Haack.

Het bekende toneelstuk van G. B. Shaw over taalprofessor Higgins die Liza Doolittle haar vervelende dialect afleert. Ludwig Berger verfilmde twee jaar later in Nederland ook een PYGMALION-versie.

...und es flüstert die Liebe

1935 | Komedie

Oostenrijk 1935. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Elma Bulla, Gustav Fröhlich, Blandine Ebinger, Tibor von Halmay en Hedwig Bleibtreu.

Een jonge Hongaarse landjonker (Fr[KA3]ohlich) ontvlucht zijn moeder (Bleibtreu) en het saaie landleven en trekt met zijn beste vriend (Halmay) naar Veneti[KA3]e. Daar maakt hij kennis met Marion, een ongenaakbare advocate (Bulla). Al zijn toenaderingspogingen lopen spaak, totdat hij zijn taktiek wijzigt en zich voordoet als schuchtere intellectueel. Marion ontdooit en reist haar aanbidder na naar Hongarije, waar ze de waarheid ontdekt. Dan moet moeder eraan te pas komen om de twee gelieven weer met elkaar te verzoenen. Een alleraardigste komedie met vele originele ideeën en met een bijzonder goede rol van de Hongaarse actrice Elma Bulla in haar tweede en laatste Duitstalige film. Ook bekend als ES FLŸSTERT DIE LIEBE.

Scampolo - ein Kind der Strasze

1932 | Drama

Duitsland​/​​Oostenrijk 1932. Drama van Hans Steinhoff. Met o.a. Dolly Haas, Karl Ludwig Diehl, Paul Hörbiger, Oskar Sima en Hedwig Bleibtreu.

Alleraardigste verfilming van het scenario van duo Billy Wilder/Max Kople naar Dario Niccodemi`s toneelstuk over het zwerfstertje dat een verarmde edelman weer op weg helpt. Naziregisseur Steinhoff (HITLERJUNGE QUEX) draaide tegelijk een Franse versie: UN PEU D'AMOUR.

Der Prinz von Arkadien

1932 | Avonturenfilm, Muziek

Oostenrijk 1932. Avonturenfilm van Karl Hartl. Met o.a. Willi Forst, Liane Haid, Hedwig Bleibtreu, Herbert Hübner en Ingeborg Grahn.

Een prins wordt afgezet en trouwt met een actrice. Typische Forst-Stolz-produktie.

Tänzerinnen für Südamerika gesucht

1931 | Avonturenfilm

Duitsland​/​​Oostenrijk 1931. Avonturenfilm van Jaap Speyer. Met o.a. Dita Parlo, Grete Natzler, Harry Hardt, Hedwig Bleibtreu en Harry Frank.

Een balletgroep wordt in Zuid-Amerika het slachtoffer van handelaars in blanke slavinnen. Goed spel en een realistische sfeer in een tóch niet erg overtuigende film die geregisseerd werd door de Nederlander Jaap Speyer. Een paar jaar later zou hij naar ons land terugkeren voor DE JANTJES.

Das Lied ist aus

1930 | Muziek

Duitsland 1930. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Liane Haid, Willi Forst, Hedwig Bleibtreu, Fritz Odemar en Otto Wallburg.

Een operettezangeres is verliefd op haar secretaris, die echter weigert zich aan haar te binden. Liane Haid en Willi Forst zijn prima in dit trieste verhaal, waarvoor Robert Stolz het beroemde 'Adieu, mein kleiner Gardeoffizier' componeerde.