Knut Halmrast

Componist

Knut Halmrast is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Maja Steinansikt

1996 | Familiefilm

Noorwegen 1996. Familiefilm van Lars Berg. Met o.a. May Thali Magnusen-Liberman, Siri Nilsen, Vanja Riksfjord, Johannes Joner en Helle Haugen.

De tien-jarige Maja (Magnusen-Liberman) is een Peruaanse, die in de Noorse hoofdstad Oslo woont. Ze is een aangenomen kind. Haar stiefmoeder (Haugen) krijgt binnenkort een baby en ligt in de kraamkliniek. Maja denkt dat haar stiefvader (Joner) ontrouw is, omdat hij zo fluistert aan de telefoon. Ze kan haar beste vriendin Silvia (Nilsen), wier vader Jos[KA1]e (S[KA1]anchez) ook uit Peru komt, niet in vertrouwen nemen, omdat Silvia verhuisd is. Blijft over grootmoeder (Lystad) en die heeft een merkwaardige, nieuwe kennis, Gloria (Riksfjord), maar zij blijkt mee te vallen. Het scenario van Elsa Kvamme bewandelt een bekend pad dat in andere films uit Scandinaviƫ op een soortgelijke manier behandeld is: grote misverstanden door een gezinsuitbreiding, maar nieuw is hier het geadopteerde kind, dat uit een derdewereld land afkomstig is. De afloop, waaraan de politie nog heel even even te pas moet komen, is heel erg voorspelbaar. De productie is correct evenals het spel en de regie. Het camerawerk is van Harald Gunnar Paalgaard.

Aldri mer 13!

1996 | Familiefilm

Zweden 1996. Familiefilm van Sirin Eide. Met o.a. Sofie Stange Cappeled, Martine Karlsen, Anne Krigsvoll en Svein Roger Karlsen.

Rikke is dertien. In Bea, het nieuwe meisje in haar klas, ziet ze een rivaal. Als ze elkaar op de proef gesteld hebben door te zien wie het 't langste kon volhouden, worden ze dikke vriendinnen. Door een serie smerige roddels en halve waarheden verwatert hun goede verstandhouding. Rikke heeft het gevoel dat Bea haar heeft laten vallen. Nu zijn ze elkaars concurrenten. Eerst op feestjes en dan met jongens. Vervolgens in het artistieke vlak. Intussen is Rikke's zus teruggekeerd van een reis naar Londen. Zij is tot over haar oren verliefd en Rikke heeft niks meer aan haar. Een film over de problemen van jonge tienermeisjes; op zijn Zweeds, dus heel openhartig. Scenario van regisseur Eide en Maureen Thomas. Fotografie van Kjell Vassdall.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Knut Halmrast op televisie komt.

Reageer