Romain Compingt

Scenarist

Romain Compingt is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Divines

2016 | Drama, Misdaad

Frankrijk 2016. Drama van Houda Benyamina. Met o.a. Oulaya Amamra, Déborah Lukumuena, Kevin Mischel en Jisca Kalvanda.

Tieners Dounia en Maimouna zijn beste vriendinnen. Maimouna is dochter van een imam, Dounia weet niet wie haar vader is: haar moeder is nogal losbandig. De meiden wonen in de slechtere gedeeltes van de banlieus van Parijs. Op een dag besluiten ze voor het snelle geld te gaan door criminele klusjes te doen voor een lokale drugsdealer. Dat is lucratief en opwindend, maar natuurlijk niet zonder risico. Sterk drama over jongeren die leven aan de rafelranden van de maatschappij. Goed geschreven, mooi geschoten en strak geregisseerd. Oulaya Amamra kreeg terecht een César voor haar rol als Dounia.

Populaire

2012 | Komedie

Frankrijk/België 2012. Komedie van Régis Roinsard. Met o.a. Déborah François, Romain Duris, Bérénice Béjo en Shaun Benson.

Voor kruideniersdochter Rose Pamphyle lijkt een toekomst achter de toonbank en het aanrecht onvermijdelijk, tot ze een dorp verderop solliciteert bij verzekeringsagent Louis Échard. Haar gave om absurd snel te kunnen typen vormt de opmaat naar een avontuur van zelfontdekking en een tournee langs typewedstrijden die haar tot aan de andere kant van de oceaan brengt. Totale feelgood, deze bontgekleurde retro fifties Franse romantische komedie. Iets te voorspelbaar alleen, waardoor Régis Roinsards debuut in de tweede helft iets aan vaart en plezier verliest. Maar dat zal de pret niet drukken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Romain Compingt op televisie komt.

Reageer