Ken Bruen

Auteur

Ken Bruen is auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Blitz

2011 | Thriller, Actiefilm, Misdaad

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Verenigde Staten 2011. Thriller van Elliott Lester. Met o.a. Jason Statham, Paddy Considine, Aidan Gillen, David Morrissey en Richard Riddell.

'Zie ik er uit alsof ik een potlood bij mij heb?'. Met dit soort weinig gevatte oneliners moet vechtersbaas Statham (Snatch) het doen in deze gezapige thriller. Hij speelt een misogyne detective die lak heeft aan alle regels, en dus de aangewezen persoon is om een psychopathische seriemoordenaar te pakken te krijgen. Veel spectaculaire actiescènes, wat we toch van Statham gewend zijn, levert dat echter niet op. Twee lichtpunten zijn er wel: karakteracteurs Gillen (The Wire) en Considine (Dead Man's Shoes) in de belangrijkste bijrollen.

The Guards

2010 | Misdaad

2010. Misdaad van Stuart Orme. Met o.a. Iain Glen, Ralph Brown en Tara Breathnach.

Pilotfilm voor de gelijknamige televisieserie. Jack Taylor is na een incident met een minister uit 'The Guards', de Ierse politie, gegooid. Jack heeft een drankprobleem, is grofgebekt en koppig, maar heeft zijn hart op de juiste plaats. Na zijn ontslag bij de politie begint hij als privédetective in zijn geboorteplaats Galway, aan de Westkust van Ierland.

London Boulevard

2010 | Misdaad, Romantiek

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2010. Misdaad van William Monahan. Met o.a. Colin Farrell, Keira Knightley, David Thewlis, Ray Winstone en Anna Friel.

Net uit de gevangenis gaat Mitchel (Farrell) het allemaal anders doen. Hij vindt werk als assistant-lijfwacht van een opgejaagde filmster (Knightley). Maar zijn oude maatjes uit de onderwereld (Chaplin, Winstone met baardje) laten hem niet met rust. Aardig regiedebuut van scenarist Monahan (The Departed) naar het boek van Ken Bruen, heeft een geinig swinging sixties-sfeertje. Toch lijkt Monahan niet echt te kunnen kiezen tussen komedie, film noir of romantiek: de combinatie van stijlen levert een wat rommelige, hoewel visueel aantrekkelijke film op.

op televisie
1 uitzending

Blitz (2011) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
vrijdag 13 september
Veronica
22:00 - 23:50

Reageer