Alek Keshishian

Regisseur, Scenarist, Producer

Alek Keshishian is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

2019 | Biografie, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 2019. Biografie van Joe Berlinger. Met o.a. Zac Efron, Lily Collins, Haley Joel Osment, Jeffrey Donovan en Angela Sarafyan.

Wanneer Ted Bundy (Zac Efron) schuldig wordt bevonden aan poging tot moord en achter de tralies belandt, blijft zijn vriendin Liz Kendall (Lily Collins) geloven in zijn onschuld. Pas wanneer Ted wordt aangeklaagd voor een andere moord, durft Liz de waarheid onder ogen te zien. Ted bekent 30 moorden en krijgt de doodstraf. Joe Berlingers film is verrassend genoeg geen biopic over een seriemoordenaar, maar zoomt in op het liefdesverhaal van Ted en Liz. Een opmerkelijke – en veelvuldig bekritiseerde – keuze, en de film vliegt soms alle kanten op. Maar het acteerwerk van Efron, die zowel de charismatische als monsterlijke kant van Ted Bundy naar voren weet te brengen, is verrassend goed.

W.E.

2011 | Drama

Verenigde Staten 2011. Drama van Madonna. Met o.a. Abbie Cornish, Andrea Riseborough, James D'Arcy en Oscar Isaac.

Koning Edward VIII van Engeland deed in 1936 afstand van de troon zodat hij kon trouwen met het Amerikaans burgermeisje Wallis Simpson. In W.E. spiegelt Madonna de tragische geschiedenis met het in het heden gesitueerde verhaal van de mooie Wally Winthrop, die gevangen zit in een ongelukkig huwelijk met een steenrijke arts. Dat werkt niet; W.E. is bakvissenromantiek in een veel te ruim jasje. Alle emoties worden keer op keer onderstreept en de boodschap - geluk zit in kleine dingen; het lot dient in eigen hand genomen te worden - ligt er wel heel dik bovenop.

With Honors

1994 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1994. Komedie van Alek Keshishian. Met o.a. Joe Pesci, Brendan Fraser, Moira Kelly, Patrick Dempsey en Josh Hamilton.

Een dakloze armoedzaaier heeft als territorium de universiteitscampus van Harvard. Hij slaapt in de kelders van de bibliotheek. Hij vindt de afstudeerscriptie van een student , die hij gebruikt om voedsel, geld en onderdak van de jongeman af te persen. Een zeer voorspelbare film.

Madonna: Truth or Dare

1991 | Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1991. Muziek van Alek Keshishian en Mark Aldo Miceli.

Muziekdocumentaire over Madonna tijdens haar Blond Ambition Tour van 1990. Zestien top 5 hits, een verkoopteller die eind tachtiger jaren op 75 miljoen platen en CD's stond en rollen in films als Desperately Seeking Susan, Who's That Girl en Dick Tracy waren in 1990 opmaat voor het huzarenstukje Blond Ambition Tour. Vanaf maart dat jaar trok megaster Madonna - fenomeen bij de gratie van de camera - vijf maanden lang met haar 'troupe' over de wereld. Met in haar voetspoor de 26-jarige filmer Alek Keshishian. Madonna: Truth or Dare deed het destijds goed in Cannes, maar blijkt ook nu nog een boeiend, intiem, hilarisch en opwindend portret van een Grote Popster.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alek Keshishian op televisie komt.

Reageer