Valentin Hadjadj

Componist

Valentin Hadjadj is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Girl

2018 | Drama

België/Nederland 2018. Drama van Lukas Dhont. Met o.a. Victor Polster, Arieh Worthalter, Oliver Bodart, Tijmen Govaerts en Katelijne Damen.

In Girl volgen we Lara, een vijftienjarig meisje geboren in een jongenslichaam. De film zoomt niet in op eventuele problemen met school, vrienden, of familie, maar op Lara zelf, die koste wat kost balletdanseres wil worden. Indrukwekkend drama van de Belg Lukas Dhont, die in zijn eerste lange speelfilm louter goede keuzes maakt. Het verhaal is nooit sentimenteel of melodramatisch, Lara nooit zielig of eendimensionaal, en – het allerbelangrijkste – de jonge Victor Polster is perfect gecast als Lara. Vonden ze ook in Cannes, waar de film vier prijzen won. Onder meer voor Polster (natuurlijk) en ook voor Dhont, die de prijs voor beste debuutfilm kreeg.

April and the Extraordinary World

2015 | Animatie

Frankrijk/België/Canada 2015. Animatie van Christian Desmares en Franck Ekinci.

Oogstrelende animatiefilm van Franse, Belgische en Canadese bodem over een alternatieve wereld die draait op kool en hout, nadat uitvinders van meer geavanceerde energiebronnen plotsklaps zijn verdwenen. April is de nazaat van zo'n uitvinder en anno 1941 ontdekt zij dat intelligente en pratende dieren van divers allooi blijken te werken aan leven op andere planeten. Maar de mensheid is geen prioriteit. Zeer geliefd onder filmcritici, vanwege de continue vloed van visuele en dramatische hoogstandjes. Gemaakt in de prachtige tekenstijl van stripgrootheid Tardi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Valentin Hadjadj op televisie komt.

Reageer