Porfiri Podobed

Acteur

Porfiri Podobed is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Po zakonoe

1926 |

SU 1926. Lev Koelesjov. Met o.a. Alexandra Khokhlova, Sergei Komarov, Vladimir Fogel, Piotr Galadjev en Porfiri Podobed.

Naar Jack Londons The Unexpected verhaalt de film over drie goudzoekers - man, vrouw en een gevangene - die door hoog water geïsoleerd raken in een hut, waar 'in naam van koningin Victoria' een macaber doodvonnis wordt voltrokken. Deze allegorie op de hypocrisie van het kapitalistische en kleinburgerlijke leven is een van de goedkoopste films ooit in de Sovjet-Unie gemaakt en wordt als Koelesjovs beste film beschouwd. Ondanks de avant-gardistische stijl is het één der best ontvangen Sovjet-films in het buitenland.

Loetsj Smerti

1925 | Mysterie

SU 1925. Mysterie van Lev Koelesjov. Met o.a. Sergei Komarov, Porfiri Podobed, Vladimir Fogel, Alexandra Khokhlova en Piotr Galadzhev.

Een spionagedrama over een kapitalistische poging de plannen voor een nieuw geheim Sovjet-wapen te stelen. Deze succesvolle film werd door de toenmalige Sovjet-critici ideologisch ontoereikend bevonden. De rol van regisseur/acteur Poedovkin kostte hem bijna het leven. De film is wel eens beschouwd als een weerspiegeling van Koelesjovs imitatie van de Amerikaanse filmtechniek.

The Extraordinary Adventures of Mr. West in the Land of the Bolsheviks

1924 | Zwijgende film

SU 1924. Zwijgende film van Lev Kuleshov. Met o.a. Porfiri Podobed, Boris Barnet en Wsvolod Pudovkin.

Klassieke sovjetkomedie over Amerikaanse zakenman Mr. West (Podobed) die in Rusland ontdekt dat zijn vooroordelen over de bolsjewieken niet kloppen. Behalve de kostelijke uitwerking van de wederzijdse stereotypen en de vlotte actie, werd de film met name beroemd vanwege de baanbrekende kruismontage die bewees dat de emotie van de toeschouwer wordt gestuurd door de combinatie van de beelden en niet zozeer door de inhoud. Deze inmiddels wereldwijd toegepaste montagetechniek staat bekend als het zogenaamde Kuleshov-effect, genoemd naar de filmmaker.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Porfiri Podobed op televisie komt.

Reageer