Renato Rascel

Acteur

Renato Rascel is acteur.
Er zijn 24 films gevonden.

Policarpo Ufficiale di Scrittura

1985 | Komedie

Italië 1985. Komedie van Mario Soldati. Met o.a. Renato Rascel, Peppino De Filippo en Carla Gravina.

Policarpo is een bescheiden werknemer in het Rome van het begin van de twintigste eeuw. Hij droomt ervan dat zijn dochter zal trouwen met de zoon van zijn werkgever, die echter een trouweloze jongeman blijkt te zijn. Uiteindelijk loopt Policarpo's plan niet zoals hij het had verwacht. Deze bekwaam gemaakte komedie laat mooie kostuums en goed camerawerk zien.

Fifth Of July

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Marshall W. Mason en Kirk Browning. Met o.a. Richard Thomas, Swoosie Kurtz, Jonathan Hogan, Helen Stenborg en Joyce Reehling Christopher.

TV-bewerking van het befaamde Broadwaystuk van Lanford Wilson. Thomas herhaalt zijn rol van Ken Talley Jr., een Vietnam-veteraan, homofiel en door de oorlog zowel lichamelijk als emotioneel aangeslagen. Terug in Amerika komt het moment waarop hij de familie weer zal ontmoeten, mensen van wie hij houdt maar die hij ook vreest.

La Vita di Gesù

1977 | Biografie

Verenigd Koninkrijk/Italië 1977. Biografie van Franco Zeffirelli. Met o.a. Robert Powell, Anne Bancroft, Ian Bannen, Marina Berti en Ernest Borgnine.

TV-miniserie in 4 delen. Een intelligente en - voor zover mogelijk - historisch verantwoorde scenariobewerking van de evangeli[KA3]en door Anthony Burgess kreeg een kostbare en stijlvolle verfilming op locaties in Tunesi[KA3]e, met een eminente rolbezetting tot in de kleinste rollen. Het resultaat is alleen iets sjieker uitgevallen dan eerdere Hollywood-spektakels, maar komt nauwelijks verder dan de gebruikelijke, oppervlakkige bidprentjes-vroomheid. De bijziende staarblik van Powell als de Verlosser is een povere vervanging van mystieke bezieling. (De bioscoopversie duur 80 minuten korter en laat een aantal subplots en complete personages - bijvoorbeeld Cardinale als de overspelige vrouw - vervallen.)

The Secret of Santa Vittoria

1969 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1969. Oorlogsfilm van Stanley Kramer. Met o.a. Anthony Quinn, Anna Magnani, Virna Lisi, Sergio Franchi en Renato Rascel.

1944. Mussolini is gevlucht en in het kleine dorpje Santa Vittoria heerst de euforie. Fascisten worden aangehouden en levensgenieter Quinn, een rijke wijnhandelaar, wordt unaniem verkozen tot burgemeester. Maar dan arriveren de Duitsers die het dorpje bezetten. Alles wordt in het werk gesteld om te verhinderen dat de vijand de enorme wijnvoorraad ontdekt. Vermakelijke, Italiaans ogende, oorlogskomedie met een schitterende Quinn. Het scenario van William Rose en Ben Maddow, naar de roman van Robert Crichton, is wat lang uitgevallen en bevat een overbodige subplot, die de film nutteloos belast. Goede vertolkingen van Kruger, Magnani, Lisi en Franchi, die tevens de titelmelodie zingt. Fotografie van Giuseppe Rotunno en een levendige score van Ernest Gold.

Mani in alto

1961 | Actiefilm, Komedie

Italië/Frankrijk 1961. Actiefilm van Giorgio Bianchi. Met o.a. Eddie Constantine, Renato Rascel, Dorian Gray, Fabienne Dali en Pierre Grasset.

Eddie moet een handel in drugs oprollen, waarbij de assistentie van een Italiaanse collega de zaak in het honderd dreigt te doen lopen. De introductie van de komiek is een variant op de standaardformule. De film is over het geheel nogal sloom uitgevallen.

Il Giudizio universale

1961 | Drama, Avonturenfilm

Frankrijk/Italië 1961. Drama van Vittorio De Sica. Met o.a. Anouk Aimée, Mike Bongiorno, Ernest Borgnine, Eleonora Brown en Maria Pia Casilio.

Een mysterieuze stem kondigt de bevolking van Napels het Laatste Oordeel aan en brengt de inwoners na hun aanvankelijke ongeloof dusdanig in paniek dat zij hun besognes van het moment vergeten. Op een aangekondigd tijdstip breekt niet méér dan een hevig onweer los, waarna iedereen weer onveranderd in zijn oude hebbelijkheden en stokpaardjes vervalt. Een jaren-oud project van De Sica en schrijver Cesare Zavattini werd door producent gezien als een all star-spektakel. Daardoor verzandde de opzet op een verwarde en verwarrende manier in tientallen losse episodes zonder samenhang of scherpte. Door de montage werd de uitgedijde film drastisch ingekort, zodat het enige plezier dat men aan deze film kan beleven het herkennen van de vele bekende gezichten is onder wie de niet-professionele acteurs uit de De Sica's neo-realistische films.

Gli attendenti

1961 | Drama, Komedie

Italië 1961. Drama van Giorgio Bianchi. Met o.a. Gino Cervi, Vittorio De Sica, Renato Rascel, Didi Perego en Dorian Gray.

Vijf rekruten, die net zijn aangekomen in de kazerne, krijgen meteen de taak als om als ordonnans voor andere officieren op te treden. Deze officieren van de dag verrichten hun uiteenlopende karweitjes niet zoals het moet, en komen nogal eens in de problemen. In deze banale film wordt van de hak op de tak gesprongen en wordt het talent van een bijzondere cast verspild.

Un Militare e mezzo

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Steno. Met o.a. Renato Rascel, Aldo Fabrizi, Robert Alda, Virna Lisi en Vicky Ludovici.

Een Italiaanse zakenman ervaart na een jarenlang verblijf in Amerika dat hij nog de dienstplicht in zijn geboorteland moet vervullen. Terwijl de recruut van middelbare leeftijd wordt gedrild, zorgen zijn dochter en de dochter van zijn sergeant voor complicaties buiten de kazerne. Deze militaire klucht is niet beter of slechter dan veel andere, maar wordt nu gecombineerd met een parodie op de Amerikaanse en Italiaanse mentaliteitsverschillen.

Tempi duri per i vampiri

1959 | Komedie, Horror

Italië/Duitsland 1959. Komedie van Steno. Met o.a. Christopher Lee, Renato Rascel, Sylva Koscina, Lia Zopelli en Kai Fischer.

Een noodlijdende baron is nu hotelportier in het voorvaderlijk kasteel en wordt door een verre oom tot vampier gemaakt die 's nachts de hotelgastes belaagt. Al zijn pogingen om de oom te vernietigen en zich van zijn vloek te bevrijden mislukken, tot hij hulp krijgt van de tuinierster. Een vroege en amusante satire op de destijds nog maar net gestarte Dracula- rage, waarin Lee nog met animo zichzelf parodieert en theaterkomiek Rascel vermakelijk tegen zijn erfelijke besmetting vecht.

Ferdinando I, re di Napoli

1959 | Komedie, Historische film

Italië 1959. Komedie van Gianni Franciolini. Met o.a. Peppino De Filippo, Eduardo De Filippo, Titina de Filippo, Aldo Fabrizi en Marcello Mastroianni.

Koning Ferdinand begeeft zich 's avonds als vagebond vermomd in de volkswijken van Napels en ervaart zo hoe er echt over hem wordt gedacht. Zijn verliefdheid op de vrouwelijke ster van een toneelgezelschap doet hem de revolutionaire boodschap van hun stuk eerst niet herkennen, maar later worden de spelers tot de strop veroordeeld totdat Napoleon net op tijd Napels verovert. De kleurrijke kostuumkomedie wil in de eerste plaats de befaamde theaterfamilie De Filippo laten schitteren, maar de hen omringende sterren komen lang niet allemaal tot de gewenste uitbundige speelstijl.

Rascel marine

1958 | Oorlogsfilm, Komedie

Italië 1958. Oorlogsfilm van Guido Leoni. Met o.a. Renato Rascel, Ernesto Calindri en Paolo Ferrari.

Een puike komedie, waarin af en toe goed geacteerd wordt, over een Amerikaans peloton dat met een Japans eskader strijdt om de controle over een eiland in de Stille Zuidzee. Een oorlogsfilm met veel humor.

La Nonna Sabella

1957 | Komedie

Italië 1957. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Tina Pica, Peppino De Filippo, Renato Salvatori, Sylva Koscina en Paolo Stoppa.

Een autoritaire oude dame in Zuid-Italië domineert het leven en de liefdes van haar verwanten en wendt zelfs haar sterven voor om een kleinzoon uit Napels te laten overkomen en aan een rijke erfgename te koppelen. De hoofdrol van de krasse actrice Pica bepaalt de amusante dorpskomedie, al heeft Risi sindsdien veel betere gemaakt.

Rascel Fifi

1956 | Komedie

Italië 1956. Komedie van Guido Leoni. Met o.a. Renato Rascel, Dario Fo en Franca Rame.

Een niet erg bijzondere situatie-komedie, die zich afspeelt in New York: weinig komedie en een voorspelbaar verhaal. Het gaat over de eigenaars van elkaar beconcurrerende nachtclubs en het eindigt met een bruiloft die hun beider families verenigt.

Alvaro piuttosto corsaro

1954 | Komedie, Avonturenfilm

Italië 1954. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Renato Rascel, Tina De Mola, Luigi Pavese en Mario Castellani.

Deze matige komedie over een piraat is gebaseerd op een populair personage uit een tijdschrift. Het gaat voornamelijk over de soms sarcastische, soms humoristische en vaak stripverhaalachtige pech van de stuntelende Alvaro (Rascel) op zoek naar een schat. Acteur Rascel slaagt er regelmatig in ons aan het lachen te brengen met zijn capriolen, maar het verhaal is zwak.

Ho scelto l'amore

1953 | Komedie

Italië 1953. Komedie van Mario Zampi. Met o.a. Renato Rascel, Marisa Pavan en Tina Lattanzi.

Romantische komedie met een vleugje politieke satire. Met Renato Rascel, die de show steelt in elke scène waarin hij optreedt. Rascel is een verarmde klerk uit Moskou die in Venetië woont. Hij ontmoet Pavan, een lief en mooi Venetiaans meisje uit de middenklasse, en wordt verliefd op haar. Haar familie is royaal voor hem maar wantrouwt de Italiaanse regering of elke andere regering, communistisch of niet. Op een feestje ontmoet hij pretentieuze intellectuelen en naïeve leden van de bourgeoisie die zichzelf als sympathisanten van de communisten beschouwen, terwijl ze in overvloedige rijkdom leven. Op het eind geeft de verwarde Rascel de politiek op en kiest in de plaats daarvoor voor liefde.

Gran varietà

1953 | Musical, Komedie

Italië 1953. Musical van Domenico Paolella. Met o.a. Alberto Sordi, Vittorio De Sica, Maria Fiore, Renato Rascel en Carlo Croccolo.

Een situatie-komedie en satire in verschillende episoden, die zich afspelen in de periode van 1910-1945, waarin het talent van Sordi, De Sica en Rascel wordt samengebracht. Jammer genoeg zijn de verschillende schetsjes zwak geschreven en regisseur Paolella is er met weinig fantasie en enthousiasme tegenaan gegaan.

Attanasio cavallo vanesio

1953 | Muziek, Musical

Italië 1953. Muziek van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Renato Rascel, Tina De Mola en Kiki Urbani.

Een jockey koopt zijn favoriete paard. Het edele dier, dat vele prijzen won, raakt hij door diefstal weer kwijt. Dit ontmoedigt hem zeer en lange tijd is hij ontroostbaar. Aan het slot leeft hij op als hij zijn gestolen paard terugvindt en met hem een belangrijke race kan rijden. Rascel laat goed acteerwerk zien maar de film zou beter uit de verf komen indien het geen musical was geweest, wat alleen maar afleidt van het humoristische aspect en soms zelfs irriteert.

Il bandolero stanco

1952 | Komedie

Italië 1952. Komedie van Fernando Cerchio. Met o.a. Renato Rascel, Laura Masiero, Tino Buazzelli en Franco Jamonte.

Erg leuke komedie over een verarmde goudzoeker die steeds maar weer dwarsgezeten wordt door een corrupte sheriff.

Il Cappotto

1952 | Drama, Komedie

Italië 1952. Drama van Alberto Lattuada. Met o.a. Renato Rascel, Yvonne Sanson, Antonella Lualdi, Sandro Somarè en Giulio Stival.

Een eenvoudige bediende wordt door zijn bureaucratische omgeving vernederd en uitgebuit, maar aan zijn fraaie winterjas ontleent hij nog de schijn van sociaal aanzien. Tijdens de voorbereidingen op het bezoek van een fascistisch politicus wordt zijn jas gestolen en daarmee verdwijnen ook zijn illusies om ooit nog aan zijn misère te kunnen ontsnappen. Lattuada`s meesterwerk - naar het beroemde verhaal van Nicolai Gogol - is een venijnige, gedetailleerde karikatuur van de ambtelijke wereld. In een Kafka-achtige sfeer laat hij zijn anti-held vol mededogen ronddolen. Prachtige rol met Chaplin-achtig pathos van de (gewoonlijk doorsnee) komiek Rascel.

Napoleone

1951 |

Italië 1951. Carlo Borghesio. Met o.a. Renato Rascel, Carlo Ninchi, Lilia Silvi en Sergio Tofano.

Satire, waarin de wapenfeiten van Napoleon Bonaparte en Julius Caesar worden vergeleken. Een standbeeld van Napoleon in de hal van een school schept op over zijn heldendaden en overwinningen tegenover een standbeeld van Caesar. Bijzonder leuk en onderhoudend.

Bellezze in bicicletta

1951 | Komedie

Italië 1951. Komedie van Carlo Campogalliani. Met o.a. Silvana Pampanini, Delia Scala, Arnoldo Tieri, Renato Rascel en Peppino De Filippo.

Rare en kinderachtige film over twee danseressen die in Milaan op de bus stappen en aan een reis beginnen die op de fiets eindigt. Niet veel bijzonders, afgezien van de twee bevallige actrices.

Amor non ho! Però...però

1951 | Komedie

Italië 1951. Komedie van Giorgio Bianchi. Met o.a. Renato Rascel en Gina Lollobrigida.

Ernstige, aardige en gevoelige komedie over een brave, menslievende man die een jonge vrouw redt uit de Tiber, waarin zij zich uit liefdesverdriet wilde verdrinken. De vriendelijke man weet haar vertrouwen te winnen en helpt haar de verloren liefde weer te vinden.

Marakatumba ma non è una rumba

1949 | Komedie

Italië 1949. Komedie van Edmond Lozzi. Met o.a. Renato Rascel, Marylin Buferd en Paolo Stoppa.

Boekhouder Filippo De Bellis (Rascel) blijkt onverwacht enige erfgenaam van een verre oom uit de provincie. In werkelijkheid is het een list van een boerendochter, die wil trouwen met Filippo om zo in het bezit van het fortuin te komen. Een eenvoudige, middelmatige komedie met een paar liedjes van het Quartetto Cetra, een populaire band uit de jaren 1940. Raadselachtig is dat Edmondo Lozzi als regisseur op de titelrol staat, terwijl Enzo Trapani tekende voor de regie.

Botta e riposta

1949 | Musical, Komedie

Frankrijk/Italië 1949. Musical van Mario Soldati. Met o.a. Fernandel, Isa Barzizza, Suzy Delair, Nino Taranto en Renato Rascel.

Deze komedie in episoden toont het komisch wel en wee achter de schermen van een revue, maar beperkt zich daarbij tot voorspelbare flauwiteiten met iemand als fatsoensrakker in de kleedkamers, zodat het enige soelaas komt van de diverse acts zelf. De meeste sterren spelen zogenaamd zichzelf in deze film die aan een matige tv-show doet denken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Renato Rascel op televisie komt.

Reageer