Martina Niland

Producer

Martina Niland is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Sing Street

2016 | Musical, Muziek, Komedie

Ierland/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2016. Musical van John Carney. Met o.a. Ferdia Walsh-Peelo, Aidan Gillen, Maria Doyle Kennedy en Kelly Thornton.

In het Dublin van de jaren 80 probeert Colin te ontsnappen aan zijn geforceerde familie door een band te beginnen waarmee hij indruk wil maken op het mysterieuze meisje van zijn dromen. Komisch muziekdrama van de regisseur van Once.

Milo

2012 | Drama

Nederland 2012. Drama van Berend Boorsma en Roel Boorsma. Met o.a. Lorcan Bonner, Stuart Graham, Laura Vasiliu, Dolf de Vries en Jer O'Leary.

De tienjarige Milo Mulder heeft een zeldzame huidafwijking. Zonder dat hij het zelf weet; zijn kille, overbeschermende vader heeft de afwijking voor het joch én de buitenwereld verborgen weten te houden. Als Milo niet mee mag op schoolkamp loopt hij van huis weg en staat hem een pijnlijke verrassing te wachten, in een tikje schematische, maar sympathieke coming of age-film. Op het Cinekid festival werd de Engels gesproken en in Ierland opgenomen productie van de broers Berend en Roel Boorsma door de MovieSquad-jury bekroond als Beste Internationale Kinderfilm.

Once

2006 | Drama, Muziek, Romantiek

Ierland 2006. Drama van John Carney. Met o.a. Glen Hansard, Markéta Irglová, Hugh Walsh en Geoff Minogue.

Een Ierse straatmuzikant met een gebroken hart ontmoet een innemende Tsjechische pianiste. Ze besluiten samen een plaat op te nemen. Veel meer gebeurt er niet in dit muzikale low-budgetdrama, en dat is nu net de charme ervan. Geen grote dramatische wendingen, stomende liefdesscènes of gezwollen oraties, alleen levensechte mensen in levensechte situaties. En betoverende muziek: debuterende hoofdrolspelers Hansard en Irglová componeerden zelf de folkliedjes die de onuitgesproken gevoelens van hun personages overbrengen. De soundtrack werd een hit en beloond met onder meer een Oscar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Martina Niland op televisie komt.

Reageer