Josefina Escobedo

Acteur

Josefina Escobedo is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Ofrenda

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Francisco Reiguera. Met o.a. Carlos López Moctezuma, Carmelita González, Agustín Isunza en Josefina Escobedo.

Een jonge vrouw is bijna blind, maar krijgt het aanbod van een hoornvlies-transplantatie van een overleden ex-leerling. De tweede en laatste film van de Spaanse acteur Reiguera. Te veel tranen.

El Espectro de la novia

1943 | Mysterie

Mexico 1943. Mysterie van René Cardona. Met o.a. David J. Bamberg 'Fu Man Chu', Manuel Medel, Josefina Escobedo en Miguel Angel Ferriz.

Een weduwe en haar kleinzoon nemen hun intrek in een oud huis dat zij heeft geërfd. Zij krijgen bezoek van de geest van een meisje. Verdienstelijke mysteriefilm, die werd opgenomen te zamen met twee andere produkten van dezelfde regisseur: EL AS NEGRO en LA MUJER SIN CABEZA.

Amor de mis amores

1940 | Drama

Mexico 1940. Drama van René Cardona. Met o.a. Rafael Falcón, Josefina Escobedo en Julieta Palavicini.

Een moeder offert haar eigen leven op voor haar kinderen. Walglijke, aanstellerige en huilerige lofzang op het moederschap.

Café Concordia

1939 | Drama, Musical

Mexico 1939. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Raquel Rojas, Tomás Perrín, Josefina Escobedo en David Silva.

In het begin van deze eeuw oogst de Weense danseres Raquel triomfen in Mexico. Een jonge diplomaat die hopeloos verliefd op haar wordt, probeert haar te ontvoeren. De vrouwelijke hoofdpersoon is niemand minder dan de dochter van de Oostenrijkse componist Hugo Riesenfeld die de muziek van TABU, de beroemde film van Murnau en Flaherty, heeft gecomponeerd.

Adiós, mi chaparrita

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van René Cardona. Met o.a. Rafael Falcón, Josefina Escobedo, Alfredo del Diestro en Antonio Badú.

Twee jonge Mexicanen gaan naar de Verenigde Staten om werk te zoeken. Als zij na korte tijd werkloos worden, moeten zij illegaal bomen omhakken. Het enige plattelandsmelodrama dat in dat jaar is geproduceerd, met een enigszins anti-amerikaanse sociale betrokkenheid. Zeer vrijmoedig en sympathiek.

María

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Lupita Tovar, Rodolfo Landa, Miguel Arenas en Josefina Escobedo.

Een meisje wordt door haar vader, die weduwnaar is, achtergelaten bij een familielid. Het meisje groeit op en wordt een mooie jonge vrouw, die verliefd wordt op de zoon van haar beschermer. Net zo slaapverwekkend en kil als de hoofdrolspelers.

El Cobarde

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van René Cardona. Met o.a. Julián Soler, Adria Delhort, Josefina Escobedo en Antonio R. Frausto.

Een jongen moet, tegen zijn zin, naar een militaire academie. Al spoedig moet hij een gevaarlijke missie volbrengen om zijn vaderland te redden, maar hij is bang. Een film bestemd om de waarden en deugden op te hemelen van de kadetten die zich aanmelden bij militaire academies, waar men denkt te weten wat eer en mannelijkheid is. Onverteerbaar, hoe je het ook bekijkt.

La Paloma

1937 | Romantiek

Mexico 1937. Romantiek van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Medea de Novara, Arturo de Córdova, Alfredo del Diestro en Josefina Escobedo.

Keizerin Charlotte regeert uit zuivere en enthousiaste liefde voor haar echtgenoot. Een soort vervolg op JUÁREZ Y MAXIMILIANO, maar niet van hetzelfde niveau, hoewel de film door dezelfde man is geregisseerd.

Sueños de amor

1935 | Biografie

Mexico 1935. Biografie van José Bohr. Met o.a. Claudio Arrau, Julieta Palavicini, Consuelo Frank en Josefina Escobedo.

Deze filmbiografie over de beroemde componist Franz Liszt is niets bijzonders, en ook nog pover geregisseerd.

Martín Garatuza

1935 | Avonturenfilm

Mexico 1935. Avonturenfilm van Gabriel Soria. Met o.a. Leopoldo Ortín, Josefina Escobedo, Juan José Martínez Casado en Alberto Martí.

De duizend-en-[KA1]e[KA1]en avonturen van een vechtersbaas die strijdt voor gerechtigheid. Het grote succes van CRUZ DIABLO (in dat zelfde jaar geregisseerd door Fernando de Fuentes) had een explosie van dit genre films tot gevolg, waarvan deze er een is. Van iedere spanning ontbloot.

Hoy comienza la vida

1935 | Drama

Mexico 1935. Drama van Juan José Segura. Met o.a. Ramón Armengod, Josefina Escobedo, Víctor Urruchúa en Adela Jaloma.

Het verhaal van een uit een provincieplaats overgekomen, charmante jongeman, die wordt geconfronteerd met de leuke en minder leuke dingen van de grote stad. Dit melodrama heeft méér pretenties dan kwaliteit.

Una Mujer en venta

1934 | Drama

Mexico 1934. Drama van Chano Urrueta. Met o.a. Josefina Escobedo, Víctor Urruchúa, Julián Soler en Lorenzo Barcelata.

Een jong meisje dat aan een boer is verkocht, ontsnapt en vindt bescherming bij drie bohémiens. Een zeer middelmatige film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Josefina Escobedo op televisie komt.

Reageer