Fred Morsell

Acteur

Fred Morsell is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Meet Mr. Frederick Douglass

1994 | Drama

Verenigde Staten 1994. Drama van Joseph Camp. Met o.a. Fred Morsell en Bill Moyers.

Bill Moyers is gastheer in deze een uur durende special over de zwarte leider Frederick Douglass, die zijn beroemde 'Lesson of the hour' speech in 1894 hield. Fred Morsell vertegenwoordigt Douglass, wanneer hij op het spreekgestoelte staat van de Metropolitan African Methodist Episcopal Church in Washington, D.C., waar Douglass zijn toespraak honderd jaar geleden hield. Morsell levert een oordeelkundige, boze reeks beschouwingen over de positie van de zwarte in Amerika en van de acties van blank Amerika. Onder de intelligente regie van Camp, komen de woorden raak over. De protesten over het lynchen en het onderzoek waarom blanken zwarten doden worden diepzinnig overwogen, wanneer Douglass oplossingen van blanke Amerikanen bekijkt zoals het terugsturen van Amerikaanse zwarten naar Afrika. Hij gaat ook in op de rechten van vrouwen in zijn toespraak. Voordat Morsell verschijnt, zien we grimmige foto's van gelynchte, verbrande zwarten. Deze opnieuw uitgebrachte speech uit 1894 zou iedereen moeten bekijken, die probeert inzicht in rassenproblemen te krijgen.

Ancient Prophecies

1994 | Drama, Horror

Verenigde Staten 1994. Drama van Graeme Wifler. Met o.a. David McCaallum, Virginia Madonna Lombard, Albert James Harris, Cherie Franklin en Melissa Smith.

Dit docudrama over waarzeggerij is een verzameling over van alles, van bijbelse verzen en Nostradamus tot Jeanne Dixon, die zeer verontrustende idee[KA3]en over de toekomst heeft. Woorden als `onwerkelijk`, `bespiegelingen`, `interpretaties` en `vermoedens` zijn alomtegenwoordig. Gastheer McCallum kijkt terecht bezorgd, aangezien er uitsluitend slecht nieuws is. Een interessant stukje over Edgar Cayce (Frank Simons) gaat over de voorspelling van het overleden medium dat New York, San Francisco en L.A. voor het eind van de 20e eeuw vernietigd zullen worden. Egypte is de bron van veel kennis voor de waarzeggers. Er is sprake van geheime hiërogliefen in de piramide van Giza, en er wordt gesproken over Mabus, een antikrist, geboren in Jerusalem in 1962. Er wordt echter teveel van de onderwerpen afgedwaald. Anderen zien diverse versies van antikristen zoals Napoleon en Hitler zich gereed maken om moeilijkheden te veroorzaken, maar waarom ze zo genoemd worden, wordt niet uitgelegd. Schrijvers worden niet genoemd. Misschien vinden zij het te gênant om geassocieerd te worden met dit matte docudrama, waarin de gebeurtenissen op weinig overtuigende wijze opnieuw geënsceneerd worden. De regie en acteerprestaties zijn beneden peil.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fred Morsell op televisie komt.

Reageer