Sven Olsen

Regisseur, Acteur

Sven Olsen is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Ratbag Hero

1991 | Drama, Historische film

Australië 1991. Drama van Oscar Whitbread. Met o.a. Cameron Nugent, Elaine Smith, Peter Fisher, Marcus Graham en Marion Edward.

Australi[KA3]e in de jaren 1940. Na een lang verblijf in de outbacks om bomen te hakken voor een fabriek, vestigen Frank (Fisher) en Mag Kelsall (Smith) zich met hun twee zonen, de dertienjarige Mick (Nugent) en de achtjarige Frizzy (Ketteringham) en Mags broer Bob (Graham) in de negorij Pakoola. Frank en Bob trekken naar de stad om werk te vinden. Mag blijft voor onbepaalde tijd achter met de jongens. Ze worden gepest door een zwerver. Wanneer Frank na enkele weken terugkeert is hij een andere man geworden, veel aangenamer dan vroeger en hij luistert zelfs naar zijn kinderen. De familie verhuist naar de stad en de jongens kunnen, tegen hun zin, naar school. Een Australische familiekroniek die bol staat van de details en die een uitstekend beeld biedt van het leven in Australië in het midden van de twintigste eeuw. De belangrijkste acteurs spelen heel natuurlijk en vooral de jonge Nugent, die het verhaal vertelt, draagt de film schijnbaar moeiteloos. Geen absoluut hoogtepunt, maar de belevenissen van een gezin dat van nul start en kan opklimmen in de maatschappij zullen je zeker bekoren. Sonia Borg baseerde het scenario op het autobiografische boek van kunstschilder Mick Kelsall A Riverman's Story. Sfeervolle fotografie van Dan Burstall. Wordt uitgezonden in twee of vier afleveringen.

Mariage collectif

1970 | Erotiek

Denemarken/Frankrijk 1970. Erotiek van Sven Olsen. Met o.a. Pia Gröning, Bill Ohrstrom en Ellen Holm.

Ongewone Frans-Deense seksfilm over een echtpaar met huwelijksmoeilijkheden dat een commune opricht en vaststelt dat dit ook geen uitkomst biedt voor hun problemen. Scenario van Ronald Jaffe tracht duidelijk te maken dat het leven in een commune niet steeds uit seksuele losbandigheid bestaat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sven Olsen op televisie komt.

Reageer