Alain Saint Alix

Acteur

Alain Saint Alix is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Target of Suspicion

1994 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten/Frankrijk 1994. Mysterie van Bob Swaim. Met o.a. Tim Matheson, Lysette Anthony, Alain Saint Alix, Noémie Kocher en Ronald Guttman.

Nick Matthews (Matheson) is een na[KA3]ieve Amerikaanse geleerde die min of meer bij toeval een heel populair parfum ontwikkelt. Hij gaat naar Parijs om de Europese distributie ervan te begeleiden en heeft daar een korte en onschuldige ontmoeting met model Julie Dormoy (Kocher), die later wordt aangerand en vermoord, waarbij Matthews de belangrijkste verdachte is.

Deux millions de dollars dans un fauteuil

1994 | Misdaad, Komedie

Frankrijk 1994. Misdaad van Yves Amoureux. Met o.a. Marie-Sophie L. Berthier, Bruno Wolkowitz, Elise Tielrooy, Alexandre Cros en Samuel Kodsi.

Commissaris Berthier verdeelt haar tijd tussen haar zoon en het onderzoek van een juwelendiefstal. De onbevredigbare gentleman-dief Wolkowitch telefoneerde, juist voor de diefstal, met de juwelier, gaf zich uit als commissaris Berthier, met de melding dat de politie de wijk afgezet heeft en dat ze hopen binnen afzienbare tijd de dieven te strikken. Na de inbraak gijselt hij een beroemde bokser. Hij eist twee miljoen dollar. Een alledaagse politiekomedie die bol staat van de clichés. Berthier, ex-madame Lelouch is hier de pittige dame van de politie, maar de show wordt gestolen door Wolkowitch als de charmante dief. Jacques Labib, Jean-Pierre Fougea en Jean-Patrick Manchette schreven het alles behalve originele scenario, dat in beeld gebracht werd door Philippe Ros. Formaat 16/9.

The Kid Brother

1987 | Familiefilm, Drama

Japan/Canada 1987. Familiefilm van Claude Cagnon. Met o.a. Kenny Easterday, Liane Curtis, Jesse Easterday Jr., Zach Grenier en Alain Saint Alix.

Het onwaarschijnlijke, maar ware verhaal in een semi- documentaire over een dertien-jarige jongen, die geen onder- en bovenbenen meer heeft door een zenuw-stoornis bij de geboorte. Hij gedraagt zich moedig en wilskrachtig en kan zich ondanks zijn geweldige handicap - zonder prothesen - meten met de jongens uit zijn directe omgeving. In de film komt goed naar voren dat dit voor een gezin, waarvan de vader bovendien ook nog werkloos is, een zware belasting betekent. Een Japans-Canadese produktie, gedraaid in Pittsburg, Pennsylvania in de V.S. en bekroond op het Festival van Montreal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alain Saint Alix op televisie komt.

Reageer