Silvia Jost

Acteur

Silvia Jost is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Im Namen der Gerechtigkeit

2001 | Thriller

Zwitserland/Duitsland 2001. Thriller van Stefan Jäger. Met o.a. Martin Schenkel, Mathias Gnädiger, Brigitte Beyeler, Anne-Marie Blanc en Daniel Bill.

Dorpskoddebeier Daniel Jentsch (Schenkel) bevindt zich in een lastig parket als een geheimzinnige afperser in het hoogseizoen het dorp onder een lawine dreigt te begraven. Hij wil van zijn terroristische actie afzien in ruil voor het hoofd van Daniels vader Adalbert (Gnädiger), de machtigste man ter plekke. Wie koestert er een wrok tegen Adalbert? Spannend verhaal in een fictief skioord in Wallis met veel toeristen, besneeuwde hellingen en de bedrijvige Zwitserse middenstand. Het scenario is van regisseur Jäger en Oliver Keidel. Het camerawerk is van Stefan Runge. Ook bekend als WHITE FEAR.

Kleine frieren auch im Sommer

1978 | Drama

Zwitserland 1978. Drama van Peter von Gunten. Met o.a. Verena Reichhardt, Lorenz Hugener, Esther Christinat en Silvia Jost.

In tegenstelling tot de Franstalige Zwitserse cinema, met figuren als Claude Goretta en Alain Tanner, is de Duitstalige Zwitserse cinema nooit echt internationaal doorgebroken. Deze film illustreert op treffende wijze hoe dat komt. In dit warrige en uitermate pretentieuze psychologische drama praten allerlei hoogst oninteressante mensen honderduit over hun volstrekt zinloze leven, met een air alsof het voortbestaan van de westerse samenleving er van afhangt.

Die Schweizermacher

1978 | Komedie

Zwitserland 1978. Komedie van Rolf Lyssy. Met o.a. Walo Lüönd, Emil Steinberger, Beatrice Kessler, Wolfgang Stendar en Hilde Ziegler.

Een Duits echtpaar dat elke dag de Zwitserse vlag hijst, een Italiaanse communist en een verleidelijke Joegoslavische danseres hebben allen de Zwitserse nationaliteit aangevraagd. Enige sta-in-de-weg is de immer strenge Einbürgerungspolizeibeamte Max Bodmer, die hen samen met zijn assistent maandenlang achtervolgt en ondervraagt. Geslaagde satire op de bureaucratie en Zwitsers chauvinisme dat misschien weinig scherpe kantjes kent, maar juist in zijn kleinburgerlijkheid toch amuseert. Een van de zeldzame Zwitserse films die een bioscoopsucces in eigen land werd. Een heuse musical-versie volgde in 2010.

Die Plötzliche Einsamkeit des Konrad Steiner

1976 | Drama

Zwitserland 1976. Drama van Kurt Gloor. Met o.a. Sigfrit Steiner, Silvia Jost, Ettore Cella en Alfred Rasser.

In een oud huis in Zürich leeft een oude schoenlapper die nog steeds zijn beroep uitoefent. Op een dag sterft zijn vrouw en laat hem in eenzaamheid achter. Daarna is het de deurwaarder die slecht nieuws brengt, wegens renovatiewerkzaamheden moet hij zijn huis verlaten. Hij krijgt een maatschappelijk werkster toegewezen die hem moet overtuigen in een tehuis te gaan. Wanneer zij hem echter helpt een andere woning te zoeken wordt ze vervangen. Ten einde raad vertrekt de schoenlapper naar het zuiden, naar een nieuwe vrijheid. Goede vertolkingen in dit menselijke verhaal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Silvia Jost op televisie komt.

Reageer