Piero Pintucci

Acteur, Componist

Piero Pintucci is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Renato Zero - La notte di Icaro

1991 | Muziek

Italië 1991. Muziek van Valerio Lazarov. Met o.a. Renato Zero, Dino D'Autorio, Flaviano Cuffari, Michele Santoro en Massimo Fumanti.

Reportage van de concerttournee van popzanger Renato Zero van 22 december 1980 tot 18 januari 1981 in Rome en Turijn. Uitgebracht op video in 1991. De begeleidende band is goed, maar niet meer dan dat. De musici zijn: Dino D'Autorio, bas; Flaviano Cuffari, drums; Santoro en Fumanti, guitaar; Piero Pintucci, keyboard, met Stefano Sensi en Franco di Stefano. Zero zingt vijftien van zijn bekendste nummers, waaronder 'Vivo', 'Madame', 'Un uomo da bruciare' en 'Potrebbe essere Dio'. Niet de zang, maar de opzichtige, extravagante kostuums en Zero's tweeslachtige persoonlijkheid zijn de attractie. De kwaliteit van de video is niet best, maar dat zal aanhangers van Zero niet kunnen schelen.

La Legge violenta della squadra anticrimine

1975 | Drama, Misdaad, Actiefilm

Italië 1975. Drama van Stelvio Massi. Met o.a. John Saxon, Lee J. Cobb, Lino Capolicchio, Antonella Lualdi en Thomas Hunter.

De controverse tussen een politiechef en een journalist die hem eigenmachtig optreden verwijt, loopt hoog op wanneer deze de jacht opent op een jonge gangster die per ongeluk een agent heeft neergeschoten. Sensationele beschuldigingen in de krant leiden tot vergroting van de oplage van de krant en ontheffing van de politieman uit zijn functie, zodat de gangster als kleine zelfstandige geliquideerd wordt door het misdaadsyndicaat. Deze dynamische politiefilm in Don Siegel-stijl heeft een vergelijkbaar bedenkelijke strekking die vóór de almacht van de politie is, maar heeft tevens een sterke rolbezetting. GB/USA-titel: CROSS SHOT.

Il provinciale

1971 | Romantiek, Komedie

Italië 1971. Romantiek van Luciano Salce. Met o.a. Gianni Morandi, Maria Grazia Buccella, Sergio Leonardi, Teri Hare en Franco Fabrizi.

De 22-jarige Giovanni Di Giacomo (Morandi) gaat van Zuid- Italië naar Rome om daar journalist te worden. Alles blijkt anders te zijn dan wat de naïeve jongen uit de provincie zich had voorgesteld: zijn 'invloedrijke' oom is butler, niemand in de pers zit op hem te wachten en Giovanni moet aan de kost zien te komen als automonteur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Piero Pintucci op televisie komt.

Reageer