Manuel Capetillo

Acteur

Manuel Capetillo is acteur.
Er zijn 25 films gevonden.

Las noches del Califa

1986 | Drama

Mexico 1986. Drama van Luis García Agraz. Met o.a. Héctor Suárez, Sasha Montenegro en Manuel Capetillo.

Het verhaal spitst zich toe op de ontwikkeling en het tenietgaan van de relatie tussen een vader en zijn zoon. De film stijgt niet uit boven het niveau van een sfeervol melodrama in de wereld van voorsteden en nachtclubs hetgeen typerend is voor de Mexicaanse filmkunst. De fotografie is echter goed en het voorkomen van de sensuele Montenegro is altijd aangenaam.

Los Malvados

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Emilio Fernández, Manuel Capetillo, Eric del Castillo en Irma Serrano.

Drie revolverhelden ontdekken een beroofde koets met daarin een oude man en diens kleindochter. De oude man belooft hen een kaart waarmee ze een grote schat kunnen vinden, als ze beloven het meisje te zullen beschermen. Een nogal wrede actiefilm. De naaktscènes met Serrano werden gecensureerd.

Duelo de pistoleras

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Dacia González, Manuel Capetillo, Fernando Casanova en Emilio 'Indio' Fernández.

Drie pistoolschutters melden zich aan voor een schietwedstrijd, elk om verschillende persoonlijke redenen. Hoewel deze film op het eerste gezicht plagiaat van WINCHESTER '73 lijkt, is het een slecht mengsel van HIGH NOON en SHANE, uiteraard met de melodramatische trekjes van de Mexicaanse film. Fernández is opvallend goed.

Rateros último modelo

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Manuel Capetillo, Javier Solís, Dacia González en Andrés Soler.

Twee zangers bestelen hun publiek terwijl ze zingen, maar de liefde en de pastoor zorgen ervoor dat ze zich aangeven bij de politie en braaf worden. Een zeer moralistische film.

El padre Diablo

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Antonio Aguilar, Kitty de Hoyos, Manuel Capetillo en Eric del Castillo.

Een welbespraakte en nogal aanstellerige pastoor pakt met zijn woorden de arme boeren in. De film bestaat uit twee delen van elk 45 minuten: Los hermanos Diablo en El parrandero. Vagelijk geïnspireerd op ELMER GANTRY.

Cargando el muerto

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Manuel Capetillo, Ramón Rey, Rodolfo Rey en David Silva.

Twee vrachtwagenchauffeurs raken betrokken bij een serie moorden. In de kist die ze vervoeren zit, zonder dat ze het weten, een lijk. In deze komedie, net als in de opvolger FALSIFICADORES ASESINOS, belangrijke rollen voor de Peruaanse gebroeders Rey, beter bekend als het komische duo 'Cachirulo' en 'Copetón'

Alma llanera

1964 | Drama

Venezuela/Mexico 1964. Drama van Gilberto Martínez Solaris. Met o.a. Antonio Aguilar, Flor Silvestre en Manuel Capetillo.

Hoewel er overal in het dorp olie is gevonden, wil een man zijn grond niet verlaten om olieboringen uit te laten voeren. Hij krijgt ruzie met de hele dorpsgemeenschap.

Alias El Rata

1964 | Komedie

Mexico 1964. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. 'Piporro', Alma Delia Fuentes, Manuel Capetillo en Roberto Cañedo.

Een komedie waarin 'Piporro' zijn rol tot het uiterste overdrijft. Het script is volkomen onbelangrijk. Verward camerawerk en onbenullige acteerprestaties in de bijrollen.

Juan Guerrero

1963 | Avonturenfilm

Mexico 1963. Avonturenfilm van Miguel Morayta. Met o.a. Manuel Capetillo, Olivia Michel, María Duval en Noé Murayama.

Een delegatie van de regering arriveert in een dorpje om een boerderij in te nemen die door een vrouw is bezet. De actie ontwikkelt zich tussen geweerschoten, vuistslagen en wat liedjes. Doorsnee Mexicaanse komedie.

Rutilo el forastero

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van Miguel Morayta. Met o.a. Manuel Capetillo, Lola Casanova, Silvia Fournier en Noé Murayama.

De zoveelste Zorro-variant; de gemaskerde hoofdrolpeler doet recht zegevieren over bandieten die boerderijen overvallen en terreur uitoefenen. Niets bijzonders.

Las bravuconas

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Juan J. Ortega. Met o.a. Manuel Capetillo, Lorena Velázquez, Martha Elena Cervantes en Raúl Ramírez.

Door hun goede manieren en hun afkeer van geweld zijn drie jongens de risee van hun dorp geworden, tot schaamte van hun grootvader. Hij bedenkt een plan waardoor zij in ieders ogen moedig zullen lijken. In de film is machogedrag tussen de twee seksen overvloedig aanwezig. Aan het eind blijkt blijkt, zoals meestal in Mexicaanse films, dat de mannen overwinnen.

La divina garza

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Elvira Quintana, Manuel Capetillo, Arcelia Larrañaga en Borolas.

Een groep mensen lijdt schipbreuk met een jacht. Ze moeten hun toevlucht op een eiland zoeken. Typische verwikkelingen voor Gómez Landero's komedies; deze heeft veel weg van MALE AND FEMALE van Cecil B. De Mille.

Entre bala y bala

1962 | Komedie

Mexico 1962. Komedie van Juan J. Ortega. Met o.a. Manuel Capetillo, Lorena Velázquez, Raúl Ramírez en Agustín Isunza.

Mexicaanse vrouwen weerstaan hun stoere mannen, maar vallen uiteindelijk vol overgave in hun armen. Praktisch dezelfde intrige als de rolprent LAS BRAVUCONAS van dezelfde regisseur. Deze films werden een succes, hoewel ze allebei even slecht zijn.

El fusilamiento

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Carlos Toussaint. Met o.a. Manuel Capetillo, Bárbara Gil, Magda Guzmán en Miguel Córcega.

Een man wordt ten onrechte ter dood veroordeeld in deze overdreven melodramatische film.

Revólver en guardia

1960 | Western

Mexico 1960. Western van Chano Urueta. Met o.a. Elvira Quintana, Manuel Capetillo, Roberto G. Rivera en Agustín Fernández.

Op zijn sterfbed onthult een rijke boer aan zijn zoon dat hij een broer heeft, die hij moet opsporen om hem de helft van de erfenis te overhandigen. Tegelijkertijd moet hij een gevaarlijke bandiet, die de omgeving afschuimt, verslaan. Erg stuntelig en te weinig actie.

Mi guitarra y mi caballo

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Carlos Toussaint. Met o.a. Manuel Capetillo, Bárbara Gil, Rodolfo Landa en Cuco Sánchez.

Een jongeman komt tegenover een geheimzinnige gemaskerde zonder hoofd te staan; hij ontdekt dat het niemand anders is dan de vrouw op wie hij verliefd is. Voor deze rolprent gebruikte men het materiaal van een onvoltooide film, EL GAUCHO, van dezelfde regisseur.

Vivo o muerto

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Manuel Capetillo, Flor Silvestre, Aldo Monti en Wolf Ruvinskis.

Een jongeman gaat op de vuist met alle schurken uit de buurt, wordt verliefd op elk meisje dat zijn pad kruist en krijgt altijd zijn zin. Een saaie en slecht geregisseerde western.

Viva Jalisco que es mi tierra!

1959 | Romantiek, Musical

Mexico 1959. Romantiek van Ramón Pereda. Met o.a. María Antonieta Pons, Manuel Capetillo, Andrea Palma en Armando 'El Chicote' Soto la Marina.

Een verliefd stelletje moet uit elkaar vanwege de problemen van de vader van hem. Hij wordt beroemd als stierenvechter en zij als zangeres. Een potpourri van muzieknummers, folklore en stierengevechten, in een melodramatisch kader.

Las Hermanas Karambazo

1959 | Komedie, Musical

Mexico 1959. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Manuel 'Loco' Valdés, Flor Silvestre, Manuel Capetillo en Irma Dorantes.

In een dorp wordt een schietwedstrijd georganiseerd. Twee jongens uit het rivaliserende dorp doen mee. Ondanks de inspanningen van de komiek 'Loco' Valdés, is deze film niet meer dan een boertige komedie, die technisch echter niet slecht in elkaar zit.

La Ley de las pistolas

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Benito Alazraki. Met o.a. Elvira Quintana, Manuel Capetillo, Roberto G. Rivera en Jaime Fernández.

Een man is op zoek naar een andere man, die hij herkent aan het wapen dat deze van hem stal. Grof plagiaat van WINCHESTER '73 van Anthony Mann. Helemaal niet onverdienstelijk, maar het blijft namaak.

Las Cuatro milpas

1958 | Drama, Musical

Mexico 1958. Drama van Ramón Pereda. Met o.a. María Antonieta Pons, Manuel Capetillo, Roberto G. Rivera en Luis Pérez Meza.

Een man besluit, uit teleurstelling dat een meisje niet op zijn huwelijksaanzoek in wil gaan, haar te gronde te richten door haar vriend van een misdaad te betichten. Meer muziek dan verhaal.

Acapulqueña

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Ramón Pereda. Met o.a. María Antonieta Pons, Manuel Capetillo, Eulalio 'Piporro' González en Oscar Ortíz de Pinedo.

Drie mannen hebben hun zinnen gezet op een mooi meisje uit Acapulco, van wier danskwaliteiten zij zo onder de indruk zijn, dat zij haar het voorstel doen om met hen op wereldtournee te gaan. Onbetekenend, belachelijk en dom.

Tres valientes camaradas

1956 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1956. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Manuel Capetillo, Joaquín Cordero, Lilia Martínez Gui Gui en Rosa Arenas.

Twee als priesters verklede dieven worden door de dochter van één van beiden lastig gevallen. Melodramatisch en moraliserend, hoewel met enkele aardige actiescènes.

Las Zapatillas verdes

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van René Cardona. Met o.a. Evangelina Elizondo, Manuel Capetillo, Delia Magaña en Carlos Riquelme.

Een ridicule en onderontwikkelde parodie op de beroemde film van Powell en Pressburger getiteld THE RED SHOES. Van een onrustbarende platvloersheid.

Contigo a la distancia

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Manuel Capetillo, Ana Bertha Lepe, Rosa de Castilla en José Venegas.

Een rijke jongeman komt in een dorp aan, waar twee zusjes, de een zeer vrouwelijk, de ander een beetje mannelijk, verliefd op hem worden. Typisch voorbeeld van het verval van de comedia ranchera; volmaakt oninteressant.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Manuel Capetillo op televisie komt.

Reageer