Alexandre Arbatt: cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Pour l'amour d'Elena

1999 | Drama

Frankrijk 1999. Drama van Maurice Frydland. Met o.a. Bernard Le Coq, Antonia Miklikova, Laure Killing, Alexandre Arbatt en Jenny Clève.

Quai N° 1 : Marie Gare

1997 | Misdaad

Frankrijk 1997. Misdaad van Marc Angelo. Met o.a. Sophie Duez, Olivier Marchal, Raoul Billerey, Marc de Jonge en Jean Maurel.

En danger de vie

1996 | Familiefilm

Frankrijk 1996. Familiefilm van Bruno Gantillon. Met o.a. Fanny Cottençon, Frédéric Andrau, Aurélien Recoing, Voledia Serre en Alexandre Arbatt.

Commandant Nerval

1996 | Actiefilm

Frankrijk 1996. Actiefilm van Henri Helman. Met o.a. Francis Huster, Cristiana Réali, Hugues Quester, Alexandre Arbatt en Vittoria Belvedere.

Mademoiselle O

1994 | Historische film, Drama

Frankrijk 1994. Historische film van Jérôme Foulon. Met o.a. Maïté Nahyr, Elena Safonova, Alexandre Arbatt, Vernon Dobtcheff en Anton Minachkine.

Ver weg van haar geboorteland Zwitserland, komt Mademoiselle O (Nahyr) als gouvernante in dienst bij een Frans-sprekende Russische aristocratische familie in St. Petersburg. Het is 1905 en door de revolutie zijn de twee kinderen meestal onder de directe hoede van het Zwitserse meisje. Aanvankelijk klikt het niet tussen de ijdele oudste zoon en de jonge vrouw, maar langzaamaan ontdekt ze in de jongen een geniale dichter. Ondertussen stort zijn vader zich in de politiek en neemt stelling tegen de tsaar. De sfeer in Rusland aan het begin van de twintigste eeuw, de dreiging van de revolutie en de onzekere toekomst worden uitstekend weergegeven. Maar scenaristen Sandra Joxe en Foulon zijn er niet in geslaagd de essentie van de kroniek van Vladimir Nabokov, het verval van de Russische adel, echt weer te geven. Mooie beelden van Valéry Martynov.

Meurtre avec préméditation : Le manège de Pauline

1991 | Thriller, Mysterie

Frankrijk 1991. Thriller van Pierre Lary. Met o.a. Fanny Cottençon, Alexandre Arbatt, Laura Martel, Isidore Muledi en Jean-Luc Orofino.

De titel moet hier niet letterlijk opgevat worden! Pauline is acht jaar oud en haalt droom en werkelijkheid graag door elkaar. Ze heeft haar vader, een Tsjechische geleerde die haar moeder ooit in Praag ontmoette, nooit gekend. Het geluk van haar ouders was van korte duur, want Pavel (Arbatt) verdween plotseling en Jeanne werd op het vliegtuig naar Parijs gezet. Acht jaar later gebeurt het wonder: de grenzen tussen Oost en West gaan open en Jeanne (Cotten[KA10]con) wacht op haar man. De titel van deze inventieve `thriller` verwijst naar een actiesc[KA2]ene met een draaimolen. Ook zien we een paar bijzondere dwergen optreden. Het script is tamelijk subtiel en de personages worden zeer levensecht neergezet, hetgeen ook voor de kleine Pauline (Martel) geldt. Een van de beste tv-films van deze zeer wisselvallige regisseur.

Le second voyage

1990 |

Frankrijk 1990. Jean-Jacques Goron. Met o.a. Jef Sarfati, Cristiana Réali, Catherine Salviat, Alexandre Arbatt en Raoul Billerey.

Een echtpaar heeft indertijd twee kleine Peruanen geadopteerd die nu zestien en zeventien jaar oud zijn. Het echtpaar besluit om samen met de kinderen hun geboorteland te gaan bezoeken. Het gaat natuurlijk om een combinatie van intimistische scènes en een verbloemde reportage. De twee worden zo goed en zo kwaad als dat gaat vervlochten met de draad van het verhaal. Soms langdradig, maar uitstekend gefotografeerd en overtuigend vertolkt.

L'histoire du soldat

1990 | Musical, Muziek, Experimenteel, Documentaire

Frankrijk 1990. Musical van Pierre-Oscar Levy en Pierre Oscar Lévy. Met o.a. Jean-Luc Bideau, Alexandre Arbatt en Pierre Boulez.

Vergeet niet dat het script voor deze alom bekende film door Charles-Ferdinand Ramuz geschreven werd. Het verhaal gaat over de avonturen van een onbekende en rangloze soldaat tijdens de een of andere oorlog. De regisseur heeft een heuse visuele transpositie uitgevoerd en heeft zich niet beperkt tot de droge registratie van een muzikaal toneelstuk. Bovendien past de stem van Bideau prachtig bij de grote Zwitserse schrijver. Een volwaardig kunstwerk.

Ivan Ivanovitch Kossiakoff

1990 | Oorlogsfilm, Drama

Frankrijk 1990. Oorlogsfilm van Fabrice Cazeneuve. Met o.a. Jacques Bonaffé, Piotr Shivak, Alexandre Arbatt, Bruno Glorel en André Marcon.

Een adaptatie van een autobiografische novelle van Jean Giono. De handeling voltrekt zich in het fort van Pompelle gedurende de oorlog van 1914 tot 1918 toen Giono een missie vervulde en bevriend raakte met de Russen. Met een vreselijke afloop. De al met vele prijzen overladen Fabrice, zoon van Maurice Cazeneuve, brengt weinig alledaagse kwaliteiten op het scherm: natuurgetrouwe karakters, fijnzinnigheid, menselijkheid, een strakke montage en een grote zuinigheid met gebaren en woorden. Bonnafé is geloofwaardig als het subtiele personage van Giono en Shivak is opmerkelijk in de rol van Ivan.

Les mannequins d'ossier

1989 |

Frankrijk 1989. François de Gueltzl. Met o.a. Robin Renucci, Alexandre Arbatt en Nathalie Nell.

Een eerste lange speelfilm voor drie personen. Ze ontmoeten elkaar per toeval in Aix-en-Provence: de jonge Marie die alleen maar aan haar vader denkt, Pierre die van de liefde droomt en Bob die geobsedeerd wordt door de dood. De film verhaalt van hun confrontaties en omzwervingen door een boeiende stad, die Jean Tournier volop benutte. Een overweldigende invloed van Marguerite Duras en een wisselend tempo, kortom, herhaling, eentonigheid en verveling gegarandeerd, ondanks goede dialogen van Elvire Murail en spelers die alles op alles zetten.

Les cinq dernières minutes

1988 | Misdaad

Frankrijk 1988. Misdaad van Jean-Jacques Goron. Met o.a. Jacques Debary, Marc Eyraud, Jacqueline Jolivet en Alexandre Arbatt.

Een jonge Russische paleontholoog doet een onderzoek in het Natuurhistorisch museum in Parijs. Hij trouwt met de dochter van een Franse vakgenoot. Er volgt geen officiële reactie van de Russische autoriteiten, maar enkele dagen later wordt zijn verminkte lichaam gevonden. Een mager verhaaltje in deze politieke thriller. Zwakke regie en getuigend van een nogal gedateerd anti-communisme.

Avril brisé

1987 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk​/​​Albanië 1987. Drama van Liria Bégéja. Met o.a. Jean-Claude Adelin, Violeta Sanchez, Alexandre Arbatt, Sadri Sheta en Hasan Zhubi.

In Albanië doet men vergeefs moeite om de huidige regering uit de weg te ruimen. Het is bloedwraak waarbij de vendetta van Corsica kinderspel lijkt. Om aan deze wet te gehoorzamen doodt een man een andere. Vervolgens moet hij boeten voor de 'plicht het vaderland te dienen' ten overstaan van de prins: waarna hij op zijn beurt gedood kan worden, enz. De regering stuurt er een jonge hoogwaardigheidsbekleder op af, die in Frankrijk heeft gestudeerd - dus een ontwikkeld iemand - en zijn jonge Franse vrouw. Zij kunnen geen einde maken aan deze bloedige gewoonte. De film is in Corsica opgenomen, dat dezelfde woeste landschappen als Albanië bezit. Is met veel bezieling gemaakt, ondanks de academische invloed, voornamelijk ontleend aan de Russische 'klassieke' cineasten. Het authentieke karakter van deze film valt niet te ontkennen: de beschrijving van de zeden en gewoonten en het dagelijks leven op het Albanese platteland voert ons terug naar de donkere middeleeuwen. Veel acteurs zijn van Albanese afkomst. Het scenario is van Olivier Assayas, Vassilis Vassilikos en regisseur Liria Bégéja. Het camerawerk is van Patrick Blossier.

La diagonale du fou

1984 | Thriller, Drama

Frankrijk​/​​Zwitserland 1984. Thriller van Richard Dembo. Met o.a. Michel Piccoli, Alexandre Arbatt, Liv Ullmann, Leslie Caron en Jean-Hugues Anglade.

Door een speling van het lot strijden een Sovjetburger en een Russische dissident om het wereldkampioenschap schaken. De communistische leiders van Sovjetunie brengen alle mogelijke middelen in de strijd, geoorloofde en vooral ongeoorloofde, waaronder zware psychologische druk in de hoop dat laatstgenoemde verliest. De Franse assistent-regisseur en scenarioschrijver Richard Dembo viel met zijn speelfilmdebuut meteen in de prijzen: La diagonale du fou werd onderscheiden met een César en een Oscar voor de beste buitenlandse film. Het verhaal is duidelijk geënt op de titelstrijd tussen Karpov en Kortsjnoj in 1978. Een fraaie, maar door anti-communistische propaganda wat ontsierde, karakterstudie.

Balles perdues

1983 | Mysterie

Frankrijk 1983. Mysterie van Jean-Louis Comolli. Met o.a. Serge Valletti, Maria Schneider, Andréa Ferréol, Capucine en Charles Millot.

Een aspirant-detective raakt in een geheimzinnige moordzaak betrokken en moet het vege lijf redden te midden van fatale vrouwen en gevaarlijke Chinezen. Een onverwachte film-noir-parodie van de redacteur van de 'Cahiers du Cinéma', die daarvoor de vakmatige competentie meebrengt, maar weinig flair en een onvoldoende verrassend scenario heeft. De actrices hebben een aanstekelijk plezier in hun rollen, maar het sterkste element is de jazzbegeleiding van Michel Portal.