Yair Lapid

Acteur

Yair Lapid is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Shirat ha'sirena

1994 | Romantiek, Komedie

Israël 1994. Romantiek van Eytan Fox. Met o.a. Dalit Kahn, Boaz Gur-Lavi, Yair Lapid, Avital Diker en Orly Silbersatz Banai.

Voor zijn debuut als regisseur nam de dertig-jarige Fox geen risiko; hij baseerde deze romantische komedie op het boek van Irit Linur dat in eigen land op de bestsellerlijst stond. Linur schreef het scenario. Het verhaal is simpel, maar wordt zonnig en aanstekelijk gebracht. Kahan speelt Talila Katz, een aantrekkelijke jonge vrouw van 32 die op een reclamebureau werkt. De relatie met haar vriend Ofer Strasberg (Lapid) wordt onverwacht door hem verbroken als hij aankondigt zich met een chique dame te gaan verloven. De wat verdrietige Talila maakt bij een werkbespreking kennis met een klant, Noach Ne`eman (Gur-Lavi) op wie ze prompt verliefd wordt en hij wil ook wel. De Golf Oorlog is uitgebroken en Tel Aviv wordt door Saddam Hoessein beschoten met Scud-raketten. Talila`s ouders dringen erop aan dat zij naar het veiligere Jerusalem komt en op dat moment arriveert Noach`s ex-vriendin Dana (Dicker) uit Amerika om tijdens die angstige tijden dichter bij haar bloedverwanten te zijn. Het is natuurlijk helemaal geen wonder dat Dana Noach herovert, maar als deus ex-machina komt Ofer weer op de proppen, want hij heeft de bons gehad en vraagt Talila met hem te trouwen. Daarna leefden ze nog lang en gelukkig. Geen diepgravende film, maar vrolijk en lekker gedaan zodat het heerlijk vermaak is. Uitstekende fotografie van Avi Koren.

Meever la yam

1991 | Komedie

Israël 1991. Komedie van Jacob Goldwasser. Met o.a. Arie Muskuna, Daphna Rechter, Uri Alter, Moti Giladi en Sinai Peter.

De familie Goldfarb (het echtpaar Muskuna en Rechter), die de holocaust hebben weten te overleven, drijven een nebbisj winkeltje in Tel-Aviv. Het is 1962 en de belastingdienst zit Muskuna op de hielen. Als de welvarende Giladi - ook een overlevende uit het kamp - uit Canada overkomt, lijkt het alsof daar het beloofde land ligt. Ze hebben wel zin om te vertrekken; sexy dochter Avital wordt vanwege een ongewenste kennismaking met een leegloper alvast vooruit gestuurd, maar de twaalf-jarige zoon Alter, die waaghalzerij aan de Jordaanse grens uithaalt, wil niet mee. Uiteindelijk besluiten ze toch maar in Israël te blijven. Hoewel de film een platvloers scenario heeft en niet vrij is van schmiere, is het een onweerstaanbare klucht, waardoor je het goedkope effectbejag op de koop toe neemt. Derde film van de regisseur en het script is van Haim Merin.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yair Lapid op televisie komt.

Reageer