Aaf Bouber: cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Sterren Stralen Overal

1953 | Drama

Nederland 1953. Drama van Gerard Rutten en Piet Muyselaar. Met o.a. Willy Walden, Kitty Janssen, Johan Kaart, Guus Oster en Edwin Rutten.

Een alleraardigst, maar ozo braaf dramaatje over een gezin dat emigratie-plannen verwezenlijkt. Brave ensceneringen en brave regie doen het knappe, soms verrassende acteerwerk opvallen. Een huzarenstukje voor die tijd in Nederland, ook al omdat de spruitjesgeur afwezig bleef. Ruttens film zorgde ongewild door het onderwerp voor een 'doorbraak' in christelijke kring in culturele zin: de discussies over 'het verderfelijke bioscoopbezoek' laaiden hoog op.

Polygoon's Film Variété

1942 | Documentaire

Nederland 1942. Documentaire van Walter Smith. Met o.a. Jan Nooy, Aaf Bouber, Kommer Kleyn, Piet te Nuyl en Piet Bron.

De film stond bekend als POLYGOON'S VARIÉTÉ-FILM of EEN VARIÉTÉ-FILM, bestaande uit zes onderdelen: de tekenfilm TIJL UYLENSPIEGELS GUITENSTREKEN, een documentaire GLASINDUSTRIE, een schets ZEVEN MAAL ZEVEN, een dansfilmpje, een optreden van 'The Ramblers' en tenslotte EERST DENKEN DAN SPREKEN. De onderdelen werden vanaf 1943 ook als afzonderlijke korte films uitgebracht.

Ergens in Nederland

1940 | Komedie, Drama

Nederland 1940. Komedie van Ludwig Berger. Met o.a. Lily Bouwmeester, Jan de Hartog, Cruys Voorberg, Matthieu van Eysden en Max Croiset.

Jan de Hartog wordt opgeroepen voor de mobilisatie, waardoor hij en zijn vrouw Bouwmeester na allerlei verwikkelingen meer begrip voor elkaar krijgen. Opnieuw een vakkundige film van Berger (na PYGMALION) met stevig camerawerk van Akos Farkas. Nederland begon het filmen eindelijk te leren en pal daarop kwam de bezetting. Scenario van Jan de Hartog.

Morgen Gaat Het Beter

1939 | Erotiek

Nederland 1939. Erotiek van Friedrich Zelnik. Met o.a. Lily Bouwmeester, Paul Steenbergen, Theo Frenkel, Bob de Lange en Kommer Kleyn.

Naar de roman van de Deense Annemarie Selinko Morgen wird alles besser wordt vakkundig en met vaart het verhaal verteld van schoolmeisje Bouwmeester dat opklimt tot een sterretje aan het radiofirmament. Goed spel in een vrolijke produktie van Rudolf Meyer. 'Beschaafd amusement' vonden de critici, en het camerawerk van Otto Heller werd geprezen.

Vadertje Langbeen

1938 | Erotiek

Nederland 1938. Erotiek van Friedrich Zelnik. Met o.a. Lily Bouwmeester, Paul Storm, Jan Retèl, Lies de Wind en Helène Pimentel.

Geslaagde Nederlandse verfilming van Jean Webster`s boek [KL]Daddy Long Legs[KLE] (in de V.S. al drie keer verfilmd, waarvan de zwijgende versie uit 1919 met Mary Pickford beroemd werd) over het opgroeiende weesmeisje dat hartelijke brieven schrijft naar een voor haar onbekende, rijke voogd.

De Laatste Dagen van een Eiland

1938 | Drama

Nederland 1938. Drama van Ernst Winar. Met o.a. Max Croiset, Jules Verstraete, Aaf Bouber, Jeanne Verstraete en Coen Hissink.

Een verfilming van Karel Norels roman Aan dood water, een vissersdrama in de traditie van de Nederlandse plattelandsliteratuur.

Oranje Hein

1936 | Komedie, Muziek, Musical

Nederland 1936. Komedie van Max Nosseck. Met o.a. Herman Bouber, Aaf Bouber, Max Croiset, Johan Elsensohn en Sylvain Poons.

Verfilmd volkstoneel van Herman Bouber (al eerder als zwijgende film geproduceerd), geheel in de, door de toenmalige critici zo verafschuwde, Jordaantradities. Ditmaal werden de studio-opnamen afgewisseld met buitenopnamen: Koninginnedag te Rotterdam dat in de film rustig voor Amsterdam doorgaat. Bouber als vrolijke ex-koloniaal en Elsensohn als alcoholische visverkoper, besluiten op koninginnedag de bloemetjes buiten te zetten nadat ze beiden ruzie hebben gehad met hun echtgenotes.

Merijntje Gijzens jeugd

1936 | Drama

Nederland 1936. Drama van Kurt Gerron. Met o.a. Marcel Krols, Piet Bron, Mimi Boesnach, A. M. de Jong en Kees Brusse.

Een geslaagd sociaal drama over het leven op het Brabantse platteland met zijn armoede en de druk van de RK-kerk, naar het beroemde boek van A.M. de Jong in de laatste produktie van Loet C. Barnstijn die zijn eigen `Filmstad` in Wassenaar had ingericht. Het jongetje Krols werd ontroerend geregisseerd als Merijntje, die `mispels bogerde` bij de pastoor en wiens grote vriend, de stroper De Kruik (Bron), na een moord uit jaloezie in de gevangenis belandt door ongeweten verraad van Merijntje.

Merijntje Gijzen's jeugd

1936 | Drama

Nederland 1936. Drama van Kurt Gerron. Met o.a. Johan Elsensohn, Harry Boda, Aaf Bouber, A.M. de Jong en Mimi Boesnach.

Sociaal drama naar het boek Het Verraad uit 1936 van de socialistische schrijver A.M. de Jong. Op het katholieke Brabantse platteland krijgt de vriendschap tussen Merijntje en de stroper Kruik een noodlottige wending als Kruik door toedoen van Merijntje de grenswachter vermoordt en tevens zijn geliefde neersteekt. De film werd opgenomen in de speciaal daarvoor gebouwde studio Filmstad. De auteur vervulde de rol van de pastoor.

Het Leven Is Niet Zo Kwaad

1935 | Musical

Nederland 1935. Musical van Haro van Peski. Met o.a. Lou Bandy, Fien de la Mar, Dolly Mollinger, Cees Laseur en Aaf Bouber.

Marktkoopman Bandy wordt door De la Mar ontdekt voor de revue, maar na succes op de planken ontvlucht hij het klatergoud van de theaterwereld en keert terug naar een eerlijk koopmansbestaan. Haro van Peski's laatste van de beide films die hij ooit maakte, naar een verhaal van Walter Schlee en met liedjes geschreven door Alexander de Haas.

De Suikerfreule

1935 | Komedie

Nederland 1935. Komedie van Haro van Peski. Met o.a. Aaf Bouber, Johan Elsensohn, Louis de Bree, Annie van Duyn en Louis Borel.

Een verfilming van Henri van Wermeskerkens toneelstuk over twee employé's van een suikerfabriek op Java, Elsensohn en De Bree, en de dochter van de eerste, van Duyn, die weggemoffeld moet worden, omdat haar vader als weduwnaar hertrouwde met 'suikerfreule' Bouber die niet van weduwnaars houdt. Kortom, de bekende verwikkelingen in een beschaafd gehouden film, waarin Aaf Bouber vermeld werd als A. Bouber-ten Hoope.

Bleeke Bet

1934 | Komedie, Romantiek, Muziek, Musical

Nederland 1934. Komedie van Alex Benno en Richard Oswald. Met o.a. Aaf Bouber, Jopie Koopman, Johan Elsensohn, Fien de la Mar en Johan Heesters.

Een Jordaan-musical die in de jaren dertig een groot succes had. Poons als `Goocheme Sally` ('De ijsco's van één cent zijn uitverkocht!') werd door deze verfilming van Herman Boubers volkstoneelstuk onvergetelijk populair, evenals Fien de la Mar met haar liedje 'Ik wil gelukkig zijn'. Johan Heesters zingt 'Aan de voet van die oude Wester'.

De Jantjes

1934 | Komedie, Drama, Musical

Nederland 1934. Komedie van Jaap Speyer. Met o.a. Fien de la Mar, Willy Castello, Johan Kaart, Jan van Ees en Louis Davids.

Deze musical van Nederlandse bodem naar een populair volksstuk van Herman Bouber had als een van de eerste Nederlandse geluidsfilms een ongekend succes in de bioscopen en er werden maar liefst twaalf kopieën uitgebracht. Het was de tweede Jantjes-verfilming: Nederlandse filmpionier Maurits Binger had in 1922 al een zwijgende versie verfilmd. Het liedje 'Omdat ik zoveel van je hou' van Poons en Heintje Davids werd een hit. De critici waren destijds niet erg onder de indruk, maar De Jantjes is natuurlijk wel een mooi stuk vaderlandse filmhistorie.

Op Hoop van Zegen

1934 | Drama

Nederland 1934. Drama van Alex Benno en Louis Saalborn. Met o.a. Esther de Boer-van Rijk, Jan van Ees, Frits van Dongen, Annie Verhulst en Cissy van Bennekom.

De vierde verfilming van Herman Heyermans' ijzersterke toneelmelodrama, waarin de vis 'duur betaald' wordt, 'het schip rot is' en Esther de Boer-van Rijk op eenentachtigjarige leeftijd een dijk van een rol speelt als Kniertje.