Werner Penzel

Regisseur, Acteur

Werner Penzel is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Middle Of The Moment

1995 | Documentaire, Drama

Zwitserland/Duitsland 1995. Documentaire van Nicolas Humbert en Werner Penzel. Met o.a. Robert Lax, Aghali Ag Rhissa, Mutu Walat Rhabidine, Johann Le Guillerm en Sandra M'Bow.

Een documentaire die in twee delen uiteenvalt: langs de ene kant volgen we de Tuaregs, een nomadenstam, op hun tocht doorheen de Sahara, langs de andere kant zien we een circusgezelschap dat hun tent opzet. Twee nomadenstammen, de ene traditioneel omdat ze niets anders kunnen, de anderen omdat ze voor dit leven gekozen hebben. Het gedeelte met de Tuaregs is echt documentair, dat met de circusmensen is grotendeels geënsceneerd. Er wordt geen commentaar geleverd. De enkele gesprekken onder elkaar spelen eigenlijk weinig rol voor dit filmgedicht, zoals de makers hun werk bestempelen. Het idee is uitstekend, de uitwerking echter niet bepaald boeiend. Veel longshots, waarin weinig gebeurt, maken dit scenario van Humbert en Penzel langdradig. Fotografie van Chilinski. Dolby Surround.

Step Across the Border

1989 | Muziek

Zwitserland 1989. Muziek van Nicolas Humbert, Werner Penzel en Werner Penze. Met o.a. Fred Frith, Iva Bitova, Arto Lindsay, John Zorn en Jonas Mekas.

Een film die in wezen muzikaal gemonteerd is en die ons samen met de hierboven genoemde en andere muzikanten van Tokio via Leipzig, Londen en Zürich naar New York voert. Een poëtische en vóór alles ook dromerige film, waarin symfonische verbanden worden gelegd tussen stormen, hoge- snelheidstreinen, elektrische gitaren, telefoons, saxofoons, regenbogen, orkestraal opgebouwde steden, meeuwen, motoren, lasso's en heel wat meer. Een tamelijk bedwelmend en betoverend filmfenomeen. Voor het oorspronkelijke sound-track tekende Jean Vapeur en de mix was in handen van Max Rammler-Rogal. Camerawerk van Oscar Salgado.

Vagabundenkarawane

1981 | Muziek, Documentaire

Duitsland 1981. Muziek van Werner Penzel.

Een verslag van een acht maanden durende reis van een muziekgroep die naar India reist en daar muziek maakt met de bevolking. Onderweg komen ze ook in aanraking met de harde politieke werkelijkheid.

Ÿber Nacht

1973 | Drama, Komedie

Duitsland 1973. Drama van Karin Thome. Met o.a. Werner Penzel, Karin Thome en Rudolf Thome.

Een man en een vrouw op de vlucht maken afzonderlijk en met elkaar van alles mee. Sfeervol maar te fragmentarisch.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Werner Penzel op televisie komt.

Reageer