Bill Kelly

Scenarist

Bill Kelly is scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Premonition

2007 | Thriller, Drama, Fantasy, Horror

Verenigde Staten 2007. Thriller van Mennan Yapo. Met o.a. Sandra Bullock, Julian McMahon, Shyann McClure en Courtney Taylor Burness.

Linda (Bullock) is gelukkig getrouwd met Jim (McMahon). Ze is er dan ook kapot van als een agent haar vertelt dat hij bij een verkeersongeval is omgekomen. Maar de volgende ochtend treft ze hem springlevend aan! Ze vertelt hem dat ze heel naar heeft gedroomd. De ochtend daarop blijkt hij tóch te zijn overleden. Vooral het begin is spannend in deze thriller, als het de vraag is of Linda de toekomst kan voorspellen, of dat ze gewoon gek wordt. De tweede helft zakt de film nogal in.

Enchanted (nl)

2007 | Animatie, Avonturenfilm, Fantasy, Romantiek, Musical, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 2007. Animatie van Kevin Lima. Met o.a. Amy Adams, James Marsden, Idina Menzel, Susan Sarandon en Patrick Dempsey.

Ode aan én parodie op de geschiedenis van animatiestudio Disney. Een geanimeerde prinses verandert in een meisje van vlees en bloed en belandt in de echte mensenwereld waar ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ niet bestaat: New York anno nu, met neonverleidingen en echtscheidingen. (Nederlands gesproken versie).

Enchanted

2007 | Familiefilm, Romantische komedie, Fantasy, Avonturenfilm, Komedie, Musical, Animatie

Verenigde Staten 2007. Familiefilm van Kevin Lima. Met o.a. Amy Adams, Patrick Dempsey, Susan Sarandon, James Marsden en Idina Menzel.

Een typische Disney-tekenfilm: de mooie prinses Giselle wordt door de hekserige koningin in een magische put gegooid en verdwijnt. Dan blijkt dat de put een poort naar een andere dimensie is, namelijk het hedendaagse New York, en wordt de film live-action. Giselle (inmiddels gespeeld door Adams) dwaalt verloren rond tot ze de leuke advocaat Robert (Dempsey) ontmoet. Maar ook andere sprookjesfiguren hebben de weg naar onze wereld ontdekt. Vrolijke fantasy, waarin Disney-clichés goedmoedig op de hak worden genomen. Mooie rol van Sarandon als slechte koningin.

Blast from the Past

1999 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1999. Komedie van Hugh Wilson. Met o.a. Brendan Fraser, Alicia Silverstone, Christopher Walken, Sissy Spacek en Dave Foley.

Fraser speelt Adam, die zijn hele leven onder de grond heeft doorgebracht. In een schuilkelder wel te verstaan, waar zijn paranoïde ouders vijfendertig jaar eerder uit angst voor de Russen in zijn weggevlucht. Adam weet zich vanzelfsprekend geen raad met het hedendaagse Los Angeles waar hij in terecht komt. Het idee van Blast from the Past is leuk en de komische voorvallen liggen voor het oprapen. Jammer genoeg doen regisseur Wilson (Guarding Tess) en scenarist Bill Kelly weinig pogingen het verhaal boven een aanschakeling van malle situaties te laten uitstijgen. Maar met acteurs als Walken en Spacek die Adams maffe ouders spelen, zijn die situaties wel tenminste oprecht geestig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bill Kelly op televisie komt.

Reageer