Nicole London is acteur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Miles Davis: Birth of the Cool

2019 | Documentaire, Biografie, Muziek

Verenigde Staten 2019. Documentaire van Stanley Nelson.

‘Hoe kan iemand zulke prachtige muziek maken en zich tegelijkertijd zo gedragen?’ vraagt Frances Taylor, ex-vrouw van Miles Davis, zich af in deze docu over de legendarische trompettist. Want niet alleen de indrukwekkende hoogtepunten uit Davis’ carrière komen voorbij, maar ook de persoonlijke dieptepunten: zijn verslavingen, zijn ziekelijke jaloezie en losse handjes. Qua opzet is de film wel erg conventioneel – keurig chronologisch geordend, veel pratende hoofden – maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door fantastisch archiefmateriaal en interviews met een keur aan prominente jazzfiguren. En dan is er inderdaad nog die prachtige muziek.

Revelations

1992 | Erotiek

Verenigde Staten 1992. Erotiek van Candida Royalle. Met o.a. Amy J. Rapp, Colin Matthews, Nicole London en Martin London.

Pornoster Royalle - still going strong sinds 1976 - schenkt ons met deze prent als producente-regisseuse-scenariste best aardige hard-core; het verhaal is aanvaardbaar en heeft zelfs een zekere boodschap. De handeling is gesitueerd in een `nabije toekomst` waarin de z.g. Moral Majority de seksuele vrijheid aan banden heeft gelegd. Copuleren mag alleen nog maar om kinderen te verwekken. De heldin vindt in de flat van een gearresteerd slachtoffer enkele verstopte, erotische videobanden die zij (en wij) dan te zien krijgen. De rode draad in de film blijft echter bepaald grimmig. Een met zorg gemaakte 35mm-produktie en soms geestige dialogen. Voor één keer geen fonteinen van rondspuitend sperma een ook geen pseudo-artistieke belichting of amateuristisch camerawerk en dito muziek.