Klara Badiola

Acteur

Klara Badiola is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Los años oscuros

1993 | Drama

Spanje 1993. Drama van Arantxa Lazcano. Met o.a. Eider Amilibia, Garazi Elorza, Carlos Panera, Klara Badiola en Amaia Basurto.

Aanvankelijk laat de camera ons de kleine Iciar (Amilibia als kind) zien en later zien we het verhaal door haar ogen. Als bijna volwassene wordt zij gespeeld door Elorza. We beleven twee dingen: een benepen en strenge familiehaard in Baskenland rond 1950 en de gebeurtenissen tussen 1946 en 1965 die leidden tot het openlijk uitroepen van de ETA, de ondergrondse beweging die (nog altijd vruchteloos) strijdt voor de afscheiding van het Baskenland van Spanje. De film is een schitterend portret van een familie waarvan de vader politiek geëngageerd is en tegelijkertijd een rake afschildering van het feit hoe de onverschillige buitenwacht erop reageert. Eerst is de kleine Iciar het slachtoffer, later moet zij naar een internaat en bekijkt zij de situatie van buiten af. Het scenario van deze door Flavio M. Labiano mooi gefotografeerde film is van regisser Lazcano zelf. Voor buitenstaanders een wat trage film, maar wie zich wil informeren over het Baskische probleem, krijgt een juweeltje aangereikt.

Eskorpion

1988 | Drama

Spanje 1988. Drama van Ernesto Tellería. Met o.a. Fran[KA12]cois Beaukelaers, Agnes Chateau, Antonio Resines, Jean-Claude Bouillard en Klara Badiola.

Nadat hij lange tijd van wege de Spaanse Burgeroorlog in het buitenland is geweest keert een man terug naar zijn land. Iedereen is tegen hem, tot men er achter komt dat hij slechts is teruggekeerd om zelfmoord te plegen. Vanaf die dag bedreigt iedereen hem om woord te houden. Een bescheiden, sombere en enigzins onpretttige film, die op zeer beperkte schaal uitgebracht werd. Eerste lange film van de regisseur die zich tot hij dit werk ging maken bezig had gehouden met de korte film.

El Amor de ahora

1987 | Drama

Spanje 1987. Drama van Ernesto del Rio. Met o.a. Klara Badiola, Antonio Valero, Patxi Bisquert en Walter Vidarte.

Jong echtpaar Baskische ballingen besluit naar eigen land terug te keren. De man, werkloos, accepteert de gastvrijheid van zijn schoonouders waardoor de situatie onhoudbaar wordt. Debuut van deze filmmaker, nogal verward en pretentieus.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Klara Badiola op televisie komt.

Reageer