Antonio Pierfederici

Acteur

Antonio Pierfederici is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Vanina Vanini

1961 | Drama, Romantiek, Historische film

Italië/Frankrijk 1961. Drama van Roberto Rossellini. Met o.a. Sandra Milo, Laurent Terzieff, Martine Carol, Paolo Stoppa en Isabelle Corey.

Een Carbonaro die in de 19e eeuw voor de eenheid van Italië strijdt, wordt verliefd op een prinses, maar laat zijn ideaal boven de liefde gaan. Uit jaloezie verraadt ze de Carbonaro, maar probeert daarna het leven van haar geliefde te redden. Deze onderschatte film van Rossellini - naar motieven uit nagelaten werk en correspondentie van Stendhal - weet onder het uiterlijk van een verzorgd romantisch melodrama heel wat historische gegevens en politieke discussiestof aan de toeschouwer te presenteren. Ideologische uiteenzettingen worden voornamelijk in bed gehouden. Milo is niet opgewassen tegen de titelrol, maar de regisseur bereikt een verrassend resultaat met anders alleen maar decoratieve actrices als Carol en Corey. Franco Solinas, Diego Fabbri, Jean Gruault, Antonello Trombadori en regisseur Rossellini schreven het scenario. Camerawerk van Luciano Trasatti.

Ti aspetterò all'inferno

1961 | Misdaad

Italië 1961. Misdaad van Piero Regnoli. Met o.a. Eva Bartok, Massimo Serato en Antonio Pierfederici.

Misdaad en drama, met een vleugje Griekse tragedie. Een beminnelijke heer (Serato) raakt betrokken bij een diamantroof door een ruwe misdadiger (Pierfederici) en zijn handlanger. Ze houden zich schuil in een rustiek boerderijtje, maar de moeilijkheden beginnen als Serato een werkeloze zangeres/danseres meebrengt, die hij heeft gered uit de handen van een stel boeven. Deze aantrekkelijke vrouw (Bartok) zorgt voor nogal wat spanningen tussen de mannen en dat leidt tot een drama. Over de hele linie goed gespeeld, onder de intelligente regie van Regnoli.

La maschera del demonio

1960 | Horror, Mysterie

Noorwegen/Italië 1960. Horror van Mario Bava. Met o.a. Barbara Steele, John Richardson, Ivo Garrani, Andrea Checchi en Arturo Dominici.

Een door de inquisitie geexecuteerde heks wordt na twee eeuwen door een bloeddruppel op haar kist weer tot leven gewekt en doodt haar nazaten. Een jonge geleerde redt echter de dochter (die sprekend op de heks lijkt) uit die familie en dorpelingen verbreken de vloek door de heks op de brandstapel te brengen. Deze film naar een griezelverhaal van Gogol werd een klassieker in het horrorgenre door de uitzonderlijk suggestieve kwaliteit van de fotografie - Bava die hiermee zijn regiedebuut maakte was zelf cameraman - en de fascinerende dubbelrol van Steele die hiermee een cultus-idool werd. Actrice en regisseur zouden deze kwaliteit zelden meer evenaren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Antonio Pierfederici op televisie komt.

Reageer