Aaron Yanes

Editor

Aaron Yanes is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

The Bay

2012 | Thriller, Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 2012. Thriller van Barry Levinson. Met o.a. Kristen Connolly, Christopher Denham, Michael Beasley en Kether Donohue.

Een slaperig vissersdorpje wordt plotseling overvallen door een mysterieuze uitbraak: bulten, gezwellen en interne bloedingen – met de dood tot gevolg – treffen zo'n beetje iedereen die met water uit de Chesapeake Bay in aanraking komt. Regisseur Levinson deed ooit onderzoek voor een documentaire over de vervuiling van diezelfde baai, maar maakte er uiteindelijk een fantasievolle horrorfilm in docu-stijl van, volledig bestaande uit zogenaamde found footage. Die opzet is best aardig, maar de krampachtige wijze waarop alles moet worden verantwoord levert tenenkrommende scènes op.

You Don't Know Jack

2010 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 2010. Biografie van Barry Levinson. Met o.a. Al Pacino, Susan Sarandon, Danny Huston, Brenda Vaccaro en John Goodman.

De onconventionele Amerikaanse arts en patholoog-anatoom Jack Kevorkian pleegde euthanasie bij, volgens eigen zeggen, meer dan honderd mensen. Zijn critici vonden dat hij te makkelijk toestemde om mee te werken aan iemands zelfgekozen dood. Hij bracht een aantal jaar door in de gevangenis. In deze door HBO gemaakte tv-film wordt Kevorkian gespeeld door Pacino, in topvorm. Zijn weergave van Kevorkians flamboyante persoonlijkheid zorgt voor welkome, luchtige momenten in een zware film, die interessante vragen oproept over het euthanasievraagstuk. Sterke bijrollen van Sarandon en Huston.

Tyson

2008 | Documentaire, Sportfilm, Biografie

Verenigde Staten 2008. Documentaire van James Toback.

Net als veel van z'n vrienden kwam Michael Gerard Tyson uit Brooklyn al jong in de bajes, waar zijn bokstalent ontdekt werd. Al snel werd hij wereldkampioen zwaargewicht; omdat hij vreselijk hard kon slaan haalden veel van zijn tegenstanders het eind van de eerste ronde niet. Maar ook buiten de ring was Iron Mike gewelddadig. Documentairemaker Toback maakte een fascinerend portret waarin de beruchte bokser buitengewoon openhartig aan het woord komt. De film kreeg een ovatie van tien minuten op het filmfestival van Cannes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Aaron Yanes op televisie komt.

Reageer