Matti Onnismaa

Acteur

Matti Onnismaa is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Other Side of Hope

2017 | Komedie, Drama

Finland/Duitsland 2017. Komedie van Aki Kaurismäki. Met o.a. Sakari Kuosmanen, Sherwan Haji, Janne Hyytiäinen, Kati Outinen en Ville Virtanen.

De Syrische Khaled (Haji) komt als verstekeling naar Finland en belandt meteen achter de gesloten deuren van een AZC. Wanneer hij daaruit ontsnapt treft hij de eigenzinnige restauranteigenaar Wikström (Kuosmanen), die hem - zoals alle stijfkoppige protagonisten in de films van Kaurismäki - zonder vragen te stellen onder zijn hoede neemt. Finse variant op Kaurismäki's vorige film Le Havre, dat het thema medemenselijkheid ook al onderzocht, maar dan in de Franse havenplaats. The Other Side of Hope is zonder meer sympathiek, maar voegt weinig toe aan La Havre.

Isa meidän

1994 | Drama

Finland 1994. Drama van Veikko Aaltonen. Met o.a. Hannu Kivioja, Martti Katajisto, Elina Hurme, Heikki Kujanpaa en Matti Onnismaa.

Door regisseur Aaltonen geschreven verhaal over een vader en een zoon, beiden getraumatiseerd door het verleden. Kivioja keert na twintig jaar terug naar zijn geboortedorp en haalt zijn vader Katajisto uit een tehuis, waar hij al die tijd door nachtmerries geplaagd werd. Aldus hoopt Kivioja het verleden eindelijk te kunnen vergeten. Dan ontmoet hij Hurme, een vrouw met een jonge dochter en het is zeer de vraag of zijn vader hiervoor begrip kan opbrengen. Hoewel in nauwelijks 25 dagen gefilmd, knappe en scherpe zwart-wit fotografie van Olavi Tuomi, die de Finse wouden uit de Finse heimatfilms rond 1955 in herinnering brengt. In Dolby-sound. Ook bekend als PATER NOSTER en OUR FATHER...

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Matti Onnismaa op televisie komt.

Reageer