Eddie Lateste

Regisseur, Scenarist, Producer

Eddie Lateste is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

La flûte à six schtroumpfs

1976 | Familiefilm, Animatie

België/Frankrijk 1976. Familiefilm van Eddie Lateste en Peyo.

De stripverhalen van de Smurfen kregen zo'n succes dat er een hoofdfilm in zat. Het werd een van de meest geslaagde animatiefilms van Belgische bodem. Ridder Johan en zijn vrolijke schildknaap Pirrewiet (uitgesproken als Pierewiet) leren de Smurfen kennen dankzij een magische toverfluit met zes gaten, of zoals de Smurfen zouden zeggen: met zes Smurfen. Dankzij een rondreizende marskramer krijgt Pirrewiet de bijzondere fluit in handen. Pirrewiet ontdekt al snel dat wanneer hij op de fluit speelt, mensen ongewild gaan dansen, totdat ze er uitgeput bij neervallen. Iedereen aan het hof, zelfs de koning, laat Pirrewiet dansen, totdat de gemene Matthijs Voddezak de fluit steelt. Hij gebruikt de fluit om mensen te beroven en zelf rijk te worden.
In de Nederlandse versie met de stemmen van oa Lex Goudsmit, Coen Flink en Trudy Libosan.

Tintin et le lac aux requins

1972 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm

België/Frankrijk 1972. Animatie van Raymond Leblanc.

Kuifje en Kapitein Haddock vliegen naar de fictieve Balkanstaat Syldavië om een bezoekje te brengen aan professor Zonnebloem. Maar het vliegtuig wordt gesaboteerd en stort neer, ze weten het er ternauwernood levend vanaf te brengen. Dan komen ze op het spoor van kunstdieven en kidnappers, die zich verschanst hebben in een basis onder in een meer. Hergé liet het scenario over aan vriend en collega Greg (pseudoniem van Michel Régnier), (mede-)schepper van strips als Luc Orient en Olivier Blunder, die een aantal Kuifje-verhalen door elkaar husselde. Niet onaardig.

Tintin et le temple du soleil

1969 | Familiefilm, Avonturenfilm, Animatie

Frankrijk/België/Zwitserland 1969. Familiefilm van Eddie Lateste.

De jonge reporter Kuifje, zijn hondje Bobby en kapitein-in-ruste Haddock schieten hun vriend professor Zonnebloem te hulp in de zaak van een groot aantal geleerden, die een voor een in een mysterieuze coma raken. Het blijkt dat ze allen betrokken waren bij een expeditie, en de mummie van overleden incaheerser Rascar Capac heeft er ook iets mee van doen. Gebaseerd op de stripboeken 'De zeven kristallen bollen' en 'Kuifje en de zonnetempel'. Getrouw aan Hergé, maar niet zo verfijnd als het bronmateriaal, en minder leuk dan Spielbergs Kuifje-verfilming uit 2011.

Astérix et Cléopâtre

1968 | Animatie, Avonturenfilm, Familiefilm

Frankrijk/België 1968. Animatie van René Goscinny en Albert Uderzo.

Om aan Caesar te bewijzen dat Egypte nog niet vervallen is tot onmachtige decadentie doet Cleopatra een onvoorzichtige belofte: binnen drie maanden zal er voor Caesar een paleis worden gebouwd in Alexandrië. De arme architect Tekenis moet de klus klaren, anders wordt hij aan de krokodillen gevoerd. Gelukkig krijgt hij hulp van de Gallische helden Asterix en Obelix. Geestelijke vaders van de stripfiguren Goscinny en Uderzo vertaalden het album naar een geestige, maar naar huidige maatstaven nogal trage film. Geschikter voor volwassen fans dan voor kinderen.

Kuifje en de zaak Zonnebloem

1964 | Animatie

Frankrijk 1964. Animatie van Eddie Lateste.

Kasteel Molensloot is in rep en roer: alles wat van glas is gemaakt springt uit elkaar. Alleen professor Zonnebloem lijkt er niets van te merken, voor hem telt alleen de kernfysica. Dan is hij plotseling verdwenen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eddie Lateste op televisie komt.

Reageer