Louise Krakower

Regisseur, Producer

Louise Krakower is regisseur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Sean Connery: Close-up

2001 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 2001. Documentaire van Louise Krakower en Michael Tobias.

Interessant portret van de acteur die op een gegeven moment uitgeroepen werd als de 'Sexiest Man in The World'. Zijn artistieke carrière op het toneel, in de film en zijn doorbraak als James Bond die hem in de hele wereld beroemd maakte, worden voor het voetlicht gehaald. Aan het woord komen Kevin Coster, Nicolas Cage, Alec Baldwin, Kate Capshaw, Kim Basinger, Sidney Lumet, Tippy Hedren, Michael Crichton, Ed Harris en vele anderen. Ook inzicht in Connery's privéleven. Fragmenten uit beroemde films zoals: THE HILL, THE OFFENCE, ROBIN AND MARION, THE MAN WHO WOULD BE KING, THE GREAT TRAIN ROBBERY, NAME OF THE ROSE, THE UNTOUCHABLES, INDIANA JONES AND THE LAST CRUSADE en THE ROCK. Voor filmliefhebbers en Connery-fans gefundenes Fressen.

Cradle Will Rock

1999 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1999. Historische film van Tim Robbins. Met o.a. Hank Azaria, Rubén Blades, Joan Cusack, Cary Elwes en Cherry Jones.

Het komische arbeidersdrama opent met de tekst 'voornamelijk een waar gebeurd verhaal'. Dat betekent in het geval van de bevlogen regisseur Robbins dat het verhaal zwaar overhelt naar de linkerzijde en af en toe wat zedenprekerig overkomt. Maar dat is dan ook het enige manco in een fabuleuze ensemblefilm over de consequenties op de creatieve werkvloer van het werkverschaffingbeleid van Roosevelts New Deal halverwege de jaren '30. De ruggengraat van het verhaal is de productie van het toneelstuk 'The Cradle Will Rock', een lokaal gesubsidieerde pro-vakbond musical, gemaakt door onder andere Orson Welles en Marc Bliztstein. De gewaagde productie brengt de spelers en makers in conflict met de panische overheid die vreest voor communistische propaganda. Robbins schreef, produceerde en regisseerde de met rasacteurs afgeladen film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Louise Krakower op televisie komt.

Reageer