Frank Faylen: cast.
Er zijn 30 films gevonden.

When the Boys Meet the Girls

1965 | Musical

Verenigde Staten 1965. Musical van Alvin Ganzer. Met o.a. Connie Francis, Harve Presnell, Louis Armstrong, < Liberace en Fred Clark.

Een opgeklopte nieuwe versie van GIRL CRAZY wat ditmaal een tamme vertoning van een reeks gastoptredens werd.

The Monkey's Uncle

1965 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1965. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Tommy Kirk, Annette Funicello, Leon Ames, Frank Faylen en Arthur O'Connell.

Merlin Jones (Kirk) gaat maar door met uitvinden. Om enkele sportsterren van school die bijzonder zwakke studenten zijn door hun examen heen te helpen, ontwikkelt hij een slaap-studie- methode, die hij uitprobeert op zijn aap. Dan stelt hij nog een pil samen die de kracht doet toenemen en bouwt hij een vliegmachine die op mankracht werkt. Dankzij deze laatste uitvinding is de film iets vermakelijker dan zijn voorganger THE MISADVENTURES OF MERLIN JONES. De rest is even flets en flauw geschreven door Tom en Helen August, naar een verhaal van Bill Walsh, en de acteurs overacteren nog steeds even erg. Edward Colman was weer verantwoordelijk voor het camerawerk. Een schrale Disney-produktie. Titelsong gezongen door Annette en The Beach Boys.

Gunfight at the O.K. Corral

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van John Sturges. Met o.a. Burt Lancaster, Kirk Douglas, Rhonda Fleming, Jo Van Fleet en John Ireland.

Perfecte combinatie van een ingehouden acterende Lancaster als revolverheld Wyatt Earp en Douglas als de emotionele partner Doc Holliday in het legendarische verhaal van de oorlog tussen de Earps en de Clantons die bij de O.K. Corral zijn definitieve beslag krijgt. Frankie Laine zingt de hoofdstukken aan elkaar en er lopen fraaie boeven rond als Van Cleef, De Corsia, Ireland en Elam om er een magistrale film van te maken. Regisseur Sturges zou in 1967 de geschiedenis met HOUR OF THE GUN nog eens dunnetjes overdoen. Scenario is van Leon Uris. Gefilmd in Vista Vision.

Dino

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Thomas Carr. Met o.a. Sal Mineo, Brian Keith, Susan Kohner, Joe De Santis en Penny Stanton.

Mineo op zijn rebellerende best, speelt een jeugddelinquent die vriendschap sluit met een sociaal werker (Keith) en een meisje (Kohner). Reginald Rose bewerkte zelf zijn tv-spel, waarin Mineo ook de hoofdrol speelde.

Terror at Midnight

1956 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1956. Drama van Franklin Adreon. Met o.a. Scott Brady, Joan Vohs, Frank Faylen en John Dehner.

Een lauw verslag over hoe Vosh gechanteerd wordt en hoe haar wetsdienende vriend Brady haar helpt.

Seventh Cavalry

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Joseph H. Lewis. Met o.a. Randolph Scott, Barbara Hale, Jay C. Flippen, Jeanette Nolan en Frank Faylen.

In deze middelmatige western wordt Scott van lafheid beschuldigd omdat hij vakantie had genomen tijdens de slag bij Little Big Horn. Hij neemt het commando op zich van de eenheid die de lijken gaat ophalen om die te begraven. Zijn sergeant komt op het idee om het zusterpaard van dat waarop generaal Custer reed van stal te halen en daar Scott op te laten rijden. De Indianen raken in paniek: volgens hen zijn Custer en zijn paard dood. Peter Packer bewerkte het verzinsel van Glendon Swarthout, Ray Rennahan was een goede cameraman en Scott produceerde samen met Harry Joe Brown.

Everything But the Truth

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Jerry Hopper. Met o.a. Maureen O'Hara, John Forsythe, Tim Hovey en Frank Faylen.

Als de jonge Hovey op school deelneemt aan een ware kruistocht voor de waarheid, heeft dat een steeds grotere weerslag op zijn familie en stadgenoten; bijdehand, hoor.

Away All Boats!

1956 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1956. Oorlogsfilm van Joseph Pevney. Met o.a. Jeff Chandler, Frank Faylen, Julie Adams, David Janssen en George Nader.

Als de jonge Hovey op school deelneemt aan een ware kruistocht voor de waarheid, heeft dat een steeds grotere weerslag op zijn familie en stadgenoten; bijdehand, hoor.

The McConnell Story

1955 | Drama, Biografie, Actiefilm

Verenigde Staten 1955. Drama van Gordon Douglas. Met o.a. Alan Ladd, June Allyson, James Whitmore en Frank Faylen.

Een huilerige, maar doeltreffende bedachte biografie van een straaljagerpiloot, met Allyson als zijn begrijpende vrouw.

The Lone Gun

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Ray Nazarro. Met o.a. George Montgomery, Dorothy Malone, Frank Faylen, Neville Brand en Skip Homeier.

Er wordt in deze magere western heel wat afgepraat maar slechts weinig geschoten. Het thema is nauwelijks boeiend te noemen. Het scenario van Don Martin en Richard Schayer (naar een verhaal van L.L. Foreman) is matig. Cruz (Montgomery), een marshal, helpt Charlotte Downing (Malone) tegen de Moran-broers (Brand, Wilke en Kennedy). Daarnaast heeft Charlotte ook nog problemen met haar broer Cass (Homeier). Het kleurenprocédé van de film laat ook te wensen over, en het camerawerk van Lester White is onder de maat.

Riot in Cell Block 11

1954 | Drama

Verenigde Staten 1954. Drama van Don Siegel. Met o.a. Neville Brand, Emile Meyer, Frank Faylen, Leo Gordon en Robert Osterloh.

Onder leiding van de intelligente gedetineerde Dunn (Brand) en brute kracht Carnie (Gordon) breekt een opstand uit in cellenblok elf, waar gevangenen in eenzame opsluiting zitten. Zij eisen geen vrijlating, maar betere levensomstandigheden en minder sadistische cipiers. De directeur (Meyer) probeert het geheel zonder bloedvergieten op te lossen, zeker nu de pers door toedoen van de gevangenen de hele zaak op de voet volgt. Meesterlijke gevangenisfilm waarin Siegel zich van zijn beste kant toont: koel observerend zonder dat de camera in de actie betrokken wordt waardoor zijn film het beoogde realisme krijgt. De acteurs leveren schitterend werk. Sterk en goed opgebouwd scenario van Richard Collins. Het camerawerk is van Russell Harlan, die met de nuances van zwart-wit speelt alsof het kleuren zijn. De film werd in Finland na het uitkomen in 1955 verboden. Mono.

99 River Street

1953 | Misdaad, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1953. Misdaad van Phil Karlson. Met o.a. John Payne, Evelyn Keyes, Brad Dexter, Peggie Castle en Ian Wolfe.

In deze robuuste misdaadfilm treffen we Payne in opzichtige maar goedkope milieus aan, waar hij de tegen hem ingebrachte beschuldiging van moord, ongedaan hoopt te maken. Pretentieloze film heeft niettemin iets weg van een vuistslag. Het scenario is van Robert Smith naar een verhaal van George Zuckerman. Het camerawerk is van Franz Planer.

The Lusty Men

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Nicholas Ray. Met o.a. Susan Hayward, Robert Mitchum, Arthur Kennedy, Arthur Hunnicutt en Frank Faylen.

In deze perfecte rodeowestern is Mitchum de vermoeide rodeoster die zich terugtrekt. Hij ontmoet zijn oude vriend Kennedy en diens vrouw Hayward. Kennedy wil ook een rodeoster worden en Mitchum wordt zijn leermeester. Maar Kennedy heeft zich zelf niet onder controle en neemt grote risico`s. Zijn vrouw staat duizend angsten uit. De climax m[KA1]oest wel een fatale zijn. Ray heeft het scenario van Gorace McCoy en David Dortort (geschreven naar een verhaal van Claude Stanush) perfect weergegeven, en in Lee Garmes had hij een dito cameraman.

Hangman's Knot

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Roy Huggins. Met o.a. Randolph Scott, Donna Reed, Claude Jarman jr, Frank Faylen en Richard Denning.

Boven de middelmaat uitstijgende western met Zuidelijke officier Scott die betrokken is bij een beroving van een goudtransport door rebellen en besluit dat ze de buit moeten teruggeven.

Passage West

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Lewis R. Foster. Met o.a. John Payne, Dennis O'Keefe, Arleen Whelan, Frank Faylen en Mary Anderson.

Het gegeven - een verhaal van Nedrick Young, door Foster bewerkt - is niet onaardig. Payne en vijf bandieten weten uit de gevangenis te ontsnappen en sluiten zich aan bij een karavaan van gelovige pioniers onder leiding van de geestelijke O`Keefe (die echter wel met de revolvers kan omgaan). Als ze eenmaal in het westen zijn aangekomen heeft Payne zo'n bewondering en respect voor de anderen gekregen dat hij hen helpt bij het zoeken naar goud. Dat wordt gevonden, maar dan willen zijn vijf kameraden het inpikken. Probleem: Foster regisseerde alles veel te langzaam zodat het een vervelende western is geworden. Wel zijn er hele mooie plaatjes van Loyal Griggs.

The Nevadan

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Gordon Douglas. Met o.a. Randolph Scott, Dorothy Malone, Forrest Tucker, Frank Faylen en George Macready.

Scott is een man van de wet die anoniem met bandiet Tucker oprijdt. Die is onderweg naar de schuilplaats waar hij zijn laatste buit van 25.000 dollar heeft begraven. Macready, de plaatselijke snoodaard, is ook in de centen geïnteresseerd. Harry Joe Brown produceerde dit doorsneeprodukt en George W.George, George Slavin en Rowland Brown schreven het. Charles Lawton Jr. bracht het in beeld.

The Eagle and the Hawk

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van Lewis R. Foster. Met o.a. John Payne, Rhonda Fleming, Dennis O'Keefe, Thomas Gomez en Fred Clark.

In deze avontuurlijke en goed gemaakte western worden Payne en O'Keefe naar Mexico gezonden als regeringsagenten om daar een dreigende invasie van Texas en een staatsgreep af te wenden. Die zou door Napoleon III in 1863 zijn beraamd. Clark blijkt de schurk achter alles te zijn; hij is een harde noot om te kraken. Hij is getrouwd met Fleming en dat levert een extra probleem op: ook Payne heeft een oogje op haar. Foster schreef met Geoffrey Homes het scenario naar het verhaal A Mission To General Houston van Jess Arnold. Cameraman was niemand minder dan James Wong Howe. William Pine en William Thomas waren de producenten.

Copper Canyon

1950 | Western

Verenigde Staten 1950. Western van John Farrow. Met o.a. Ray Milland, Hedy Lamarr, Macdonald Carey, Mona Freeman en Harry Carey jr.

Milland is niet op zijn best en Lamarr is misplaatst in deze western die zich vlak na de Burgeroorlog afspeelt. Milland komt goudzoekers en mijnwerkers te hulp als die bedreigd worden door Carey. Jonathan Latimer baseerde het scenario op een verhaal van Richard English. In kleine rolletjes twee oude cowboy-idolen: Buddy Roosevelt en Rex Lease. Charles Lang deed het camerawerk voor producent Mel Epstein.

Race Street

1948 | Misdaad

Verenigde Staten 1948. Misdaad van Edwin L. Marin. Met o.a. George Raft, William Bendix, Marilyn Maxwell, Frank Faylen en Harry Morgan.

Een bookmaker in San Francisco moet het opnemen tegen een groep afpersers in een goed geacteerd maar doorsnee misdaadverhaal.

Blood on the Moon

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van Robert Wise. Met o.a. Robert Mitchum, Barbara Bel Geddes, Robert Preston, Walter Brennan en Phyllis Thaxter.

Perfecte film met Mitchum als revolverheld. De schurk is Preston, die een oude vriend van Mitchum blijkt te zijn. Aanvankelijk sluit Mitchum zich bij hem aan om de ranchers van hun grondgebied te verdrijven. Tot hij met een van hen, Bel Geddes in contact komt. Het camerawerk van Nicholas Musuraca is perfect, de sfeer feilloos getroffen, een meester is hier aan het werk. Het scenario is gebaseerd op de roman Gunman's Chance van de bekende westernschrijver Luke Short, door Lillie Hayward en Harold Shumate tot scenario bewerkt en biedt rollen aan vele overbekende westernacteurs. Bestaat in een ingekleurde versie. Ook bekend als GUN MAN.

Welcome Stranger

1947 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1947. Komedie van Elliott Nugent. Met o.a. Bing Crosby, Barry Fitzgerald, Joan Caulfield, Wanda Hendrix en Frank Faylen.

Een onderhoudende film waarin Crosby tijdelijk een collega-arts vervangt in een plattelandsplaatsje, waar hij verliefd wordt op een meisje en op het dorp.

Variety Girl

1947 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1947. Komedie van George Marshall. Met o.a. Mary Hatcher, Olga San Juan, DeForest Kelley, William Demarest en Frank Faylen.

Hatcher en San Juan zijn op weg naar Hollywood in de hoop op snelle roem. De film is een zwak excuus voor gastoptredens van Paramountsterren als Hope, Crosby, Cooper, Milland, enzovoort. Hope en Crosby doen het nog het beste in een aardige golfscène. Een fragment met poppen is in kleur.

The Perils of Pauline

1947 | Biografie, Komedie, Musical, Drama

Verenigde Staten 1947. Biografie van George Marshall. Met o.a. Betty Hutton, John Lund, Billy De Wolfe, William Demarest en Constance Collier.

Pearl White (Hutton), een jonge werkneemster van een naaiatelier, wordt opgemerkt door een actrice die toevallig in de buurt is om een kostuum op te pikken. Ze introduceert Pearl in de toneelwereld en van het een komt het ander, uiteindelijk zou White door de Perils of Pauline-films een grote ster van de stomme film worden. Vrolijke, leuke, maar onbetrouwbare biopic: over het leven van de echte Pearl White is niet veel bekend, ze was een notoire jokkebrok die van alles over haar leven verzon.

Road to Rio

1947 | Avonturenfilm, Komedie, Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1947. Avonturenfilm van Norman Z. McLeod. Met o.a. Bing Crosby, Bob Hope, Dorothy Lamour, Gale Sondergaard en Frank Faylen.

Tussen 1940 en 1947 maakten de goed op elkaar ingespeelde muzikale grappenmakers Crosby en Hope vijf Road to-films, dwaze avonturen die zich afspeelden op exotische locaties als Singapore en Zanzibar. In deze vijfde film (er zouden er nog twee volgen, in de jaren vijftig en zestig) komt het tweetal terecht op een schip dat naar Rio vaart. Zo ontmoeten ze een damsel in distress: een vrouw (vaste tegenspeelster Dorothy Lamour) die onder hypnose tot een huwelijk wordt gedwongen. Crosby zingt met de Andrew Sisters en de muziek van Robert Emmett Dolan werd genomineerd voor een Oscar.

The Lost Weekend

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van Billy Wilder. Met o.a. Ray Milland, Jane Wyman, Phillip Terry, Howard Da Silva en Doris Dowling.

De openingscène zegt veel over de rest van de film. De zwartwit-camera veegt over een New Yorks appartementengebouw en zoomt langzaam in op een appartement dat anders is dan alle andere: uit het open raam hangt aan een touw een fles whiskey. De fles is van de alcoholist Don (Ray Milland), die alles doet om ondanks de 'bewaking' van zijn broer (Phillip Terry) en zijn vriendin (Jane Wyman) aan zijn drankjes te komen. Het hoofdpersonage dat Billy Wilder en zijn schrijfpartner Charles Bracket (Titanic, 1953) creëerden is zo verslaafd en daarom zo onsympathiek dat enkele acteurs voor de rol bedankten. Milland liet de rol niet lopen, sterker, onder de geniale regie van Wilder - nooit bang om taboes aan te vatten - werkte Milland zich realistisch acterend richting een Oscar.

Bring on the Girls

1945 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1945. Komedie van Sidney Lanfield. Met o.a. Veronica Lake, Sonny Tufts, Eddie Bracken, Marjorie Reynolds en Grant Mitchell.

De rijke Bracken kan maar geen meisje vinden dat niet op zijn centen aast, dus gaat hij bij de marine. Een vluchtige komedie met muziek.

Prairie Chickens

1943 | Western

Verenigde Staten 1943. Western van Hal Roach Jr. Met o.a. Jimmy Rogers, Noah Beery jr, Joe Sawyer, Marjorie Woodworth en Rosemary La Planche.

In deze matte westernkomedie wordt een cowboy voor een rijke rancher, die in een stadje verwacht wordt, aangezien. Arnold Belgard en Earle Snell bewerkten het povere verhaaltje van Donald Hough.

Come Live with Me

1941 | Romantiek, Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1941. Romantiek van Clarence Brown. Met o.a. James Stewart, Hedy Lamarr, Ian Hunter, Verree Teasdale en Donald Meek.

Charmante, romantische komedie met de van honger omkomende schrijver Bill Smith (Stewart) die met Johnny Jones (Lamarr) trouwt om niet het land te worden uitgezet. Sterke bijrollen, met name van Reynolds als Stewart's moeder. Naar een verhaal van Virginia Van Upp, door Patterson McNutt tot scenario bewerkt. Camerawerk van George Folsey.

Headin' East

1937 | Western

Verenigde Staten 1937. Western van Ewing Scott. Met o.a. Buck Jones, Ruth Coleman, Shemp Howard, Donald Douglas en Elaine Arden.

Hoewel toch een western, speelt deze film zich af in de grote stad. Daar gaat Jones heen om bandieten op te sporen die thuis zijn sla-oogst vernietigd hebben. Dit is de eerste van een nieuwe serie westerns van Jones. Hij produceerde niet meer zelf nadat hij dat 22 maal wel gedaan had.

Cherokee Strip

1937 | Western

Verenigde Staten 1937. Western van Noel Smith. Met o.a. Dick Foran, Jane Bryan, David Carlyle, Helen Valkis en Edmund Cobb.

Dicks paard, Smokey (alle westernsterren uit die tijd hadden hun eigen paard), wordt door landgierige bandieten neergeschoten. Maar dat ze het misdadige doel dat daarmee gediend is niet bereiken staat al vast. Er zit weinig actie in deze western.