Donato Rotunno

1966 Producer

Donato Rotunno (1966) is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Le chant des hommes

2015 | Drama

België 2015. Drama van Mary Jimenez en Bénédicte Liénard. Met o.a. Maryam Zaree, Assaad Bouab, Sam Louwyck en Ahmet Rifat Sungar.

Ze komen uit Syrië, Irak, Afghanistan, Marokko, Niger en hebben geen verblijfspapieren. Een groep asielzoekers besluit een kerk te bezetten, vastbesloten te krijgen wat ze nodig hebben om te mogen blijven. Dat brengt een hoop nieuwe spanningen met zich mee. In realistische stijl verbeelden documentairemaaksters Jimenez en Liénard de wanhoop van mensen die tussen wal en schip komen te zitten. Een film die volgens de maaksters 'illegalen hun stem teruggeeft', met een prima ensemblecast die zeer verschillende, maatschappelijk onzichtbare mensen speelt.

La volante

2015 | Drama, Thriller

2015. Drama van Christophe Ali en Nicolas Bonilauri. Met o.a. Sabrina Seyvecou, Johan Leysen, Jean-Stan Du Pac, Malik Zidi en Nathalie Baye.

Grande dame Nathalie Baye (Une liaison pornographique) waagt zich in The Shining-territorium met een rol als verholen familiebeul in La volante. Na een paar minuten geven de makers hun voorspelbare verhaal prijs, het is dus geen punt te melden dat haar personage een kind verliest waarna ze jaren later het leven van de dader infiltreert voor een portie ongezouten vergelding. Spannende cameravoering en gebruik van kleur en licht compenseren het luie schrijfwerk niet, maar het acteerwerk van Baye doet dat wel.

Mobile Home

2012 | Komedie, Drama

Frankrijk/België/Luxemburg 2012. Komedie van François Pirot. Met o.a. Jackie Berroyer, Jean-Paul Bonnaire, Guillaume Gouix en Arthur Dupont.

Verrassend lichtvoetig regiebuut van Pirot, scenarist voor Élève libre en Nue propriété van Joachim Lafosse. In het amusante verhaal over twee stuurloze begin-dertigers verwerkte hij enkele van zijn eigen post-studie-ervaringen. Oude maatjes Simon en Julien, voortijdig in het leven gestrand, besluiten dat het mooi is geweest met het geklungel met vriendinnen en ouders. In een royaal uitgevallen camper trekken de zelfbenoemde vrijbuiters alsnog de wijde wereld in. Of, enfin, het Waalse dorp uit dan toch tenminste. Sympathiek landerig sfeertje, droogkomische toon en passend lui spel van Dupont en Gouix. Met Nederlandse ondertiteling.

Brudermord

2005 | Drama

Duitsland/Frankrijk/Luxemburg 2005. Drama van Yilmaz Arslan.

Harde schets van een naar West-Europa geëxporteerd oud etnisch conflict. De jonge Koerdische asielzoeker Azad (Celik) komt dankzij steun van oudere broer naar Berlijn. Daar ontdekt hij dat de centen van broerlief uit diens pooierbestaan afkomstig zijn. Gedecideerd mijdt Azad de schemerzone, maar door de confrontatie met twee agressieve Turken plus pitbull raakt hij er toch in verzeild. Regisseur Arslan, die de Duitse filmtheateruitbreng van zijn film zelf financierde, draait niet om de hete brij heen: Brudermord ís de hete brij. Primitiviteit versus beschaving: oerstrijd zonder winnaar.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Donato Rotunno op televisie komt.

Reageer