Frank Tashlin: regie, scenario en productie.
Er zijn 28 films gevonden.

The private navy of sergeant O'Farrell

1968 | Komedie

Verenigde Staten 1968. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Jeffrey Gunter, Phyllis Diller en Bob Hope.

The Private Navy of Sgt. O'Farrell

1968 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1968. Drama van Frank Tashlin. Met o.a. Bob Hope, Phyllis Diller, Jeffrey Hunter, Gina Lollobrigida en Mylène Demongeot.

O'Farrell wil wat knappe verpleegsters toegewezen zien om het moreel van zijn mannen op te vijzelen, maar hij krijgt echter Diller. Van de vele afgrijselijke Hope-kluchten is dit wellicht de ergste. Niet leuk, zelfs beledigend. Scenario van John Green, Robert M. Fresco en de regisseur.

Caprice

1967 | Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1967. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Doris Day, Richard Harris, Ray Walston, Jack Kruschen en Edward Mulhare.

Slecht Doris Day-produkt die als industriële spionne in een internationale intrige verzeild raakt met mede-agent Harris. Warboel, niet leuk en zogenaamd modern. Gedraaid in CinemaScope.

The Glass Bottom Boat

1966 | Romantische komedie, Musical

Verenigde Staten 1966. Romantische komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Doris Day, Rod Taylor, Arthur Godfrey, John McGiver en Paul Lynde.

Ruimtevaart-ingenieur (Rod Taylor) valt op pr-dame (Doris Day) en huurt haar in om zijn biografie te schrijven. Tegelijkertijd wordt de dame in kwestie aangezien voor een Russische spion omdat haar hondje Vladimir heet. Heerlijke onzin geheel in de lijn van voormalig striptekenaar Tashlin, die Jayne Mansfield onsterfelijk maakte met vergelijkbare over-de-top komedies als Will Succes Spoil Rock Hunter? Tashlin en Day maakten een jaar later het niet minder krankzinnige Caprice, waarin Day wel degelijk een geheim agent speelde.

The Alphabet Murders

1965 | Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1965. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Tony Randall, Anita Ekberg en Robert Morley.

Hercule Poirot (Randall) ontmoet bij toeval in Londen het schone blondje Amanda Beatrice Cross (Ekberg), die hem vertelt te lijden aan een dwangneurose die moord tot gevolg heeft. Spoedig daarop wordt de weelderige Betty Barnard door een gifpijl gedood, net zoals kort daarvoor clown Albert Achen. Scotland Yard staat voor een raadsel en Poirot vermoedt onmiddellijk een samenhang met Cross' initialen: ABC. Met een cameo van Margareth Rutherford als Miss Marple.

The Disorderly Orderly

1964 | Komedie

Verenigde Staten 1964. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Jerry Lewis, Glenda Farrell, Susan Oliver, Everett Sloane en Jack E. Leonard.

Verpleger Jerry in een chique kliniek voor de super-rijken. Hij doet zijn werk goed, behalve als hij te veel tegelijk moet doen, want dan komt er een ontstellende puinhoop van. Zuster Sharpe is smoor op de opbeurende Jerry, maar hij heeft uitsluitend oog voor Olivier, een voormalige klasgenote, die in het privé-ziekenhuis opgenomen is. Als haar centen op raken, beweegt Lewis hemel en aarde om geld bij elkaar te zamelen. Uiteindelijk ziet Jerry in dat Sharpe hem is voorbestemd, ondanks de dankbare Olivier. Amusante, suikerzoete Jerry-klucht met goede grappen, achtervolgingen, enz.

Who's Minding the Store?

1963 | Komedie

Verenigde Staten 1963. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Jerry Lewis, Agnes Moorehead, Jill St. John, John McGiver en Ray Walston.

Lewis-komedie waarin een blunderende gek (raad maar wie!) losgelaten wordt in een warenhuis. De bijrollen zijn groots in hun welbekende komische typetjes, en er zit één vindingrijke scène in, maar de rest wordt gevormd door opgewarmde kliekjes uit het doorsnee kluchtenrepertoire.

The Man from the Diner's Club

1963 | Komedie, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 1963. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Danny Kaye, Martha Hyer, Cara Williams, Telly Savalas en Everett Sloane.

Rare zaken over een medewerker van de Diner`s Club (Kaye) die met Damon Runyon-achtige gangsters te maken krijgt. Danny heeft in het verleden beter materiaal gehad dan hier. Het scenario van William Peter Blatty (van o.a. THE EXORCIST).

It's Only Money

1962 | Komedie

Verenigde Staten 1962. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Jerry Lewis, Zachary Scott, Joan O'Brien, Mae Questel en Jesse White.

Tv-reparateur Lewis, het slachtoffer van goedkope detective- verhalen, is de amateur, die de carrière van speurder is misgelopen. Als hij het geval van de verloren zoon van overleden miljonair Charles P. Albright wil oplossen, lijkt de zaak al geregeld te zijn: de gemene Scott is diens erfgenaam. Lewis die niet weet dat hij een sprekende gelijkenis toont met de overleden rijkaard, komt moeizaam erachter, na een reeks van bijna rake aanslagen op zijn leven, dat hij Charles P. Albright Jr. moet zijn en dat Scott achter al dat onheil stak. Geld maakt hem zeer gelukkig. Uitstekende grappen, dolkomische situaties en puike regie van Tashlin.

Bachelor Flat

1961 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1961. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Tuesday Weld, Richard Beymer, Celeste Holm en Terry-Thomas.

Weld bezoekt het strandhuis van haar moeder en vindt daar de geleerde Thomas aan het werk; ze trekt er niettemin in en zorgt voor de nodige onrust. Thomas heeft wel beter materiaal in handen gehad, maar het vertier van de film ligt toch alleen bij hem.

Cinderfella

1960 | Komedie, Musical, Fantasy

Verenigde Staten 1960. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Jerry Lewis, Anna Maria Alberghetti, Count Basie, Henry Silva en Robert Hutton.

Fella (Lewis) woont in huis bij een vervelende familie. Zijn twee stiefbroers behandelen hem als slaaf en van zijn stiefouders krijgt hij niets dan minachting. Hij mag ook niet naar het bal ter ere van hare koninklijke hoogheid, Princess Charming (Alberghetti), maar met hulp van een goede fee (Wynn) gaat hij er toch heen, al moet hij wel voor middernacht terug zijn. Het Assepoester-thema dient alleen om komiek Lewis zijn grappen en grollen te laten vertonen. Soms lukt dat, Lewis kan heel erg grappig zijn, maar hij heeft veel leukere films gemaakt.

Say One for Me

1959 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1959. Musical van Frank Tashlin. Met o.a. Debbie Reynolds, Bing Crosby, Robert Wagner, Ray Walston en Les Tremayne.

Bing is een Broadway-priester die betrokken raakt bij een revuedanseresje (Debbie) en een liefdadigheidsshow voor tv. Heel erg bedacht. De muziek is niet de moeite waard.

The Geisha Boy

1958 | Komedie

Verenigde Staten 1958. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Jerry Lewis, Marie McDonald, Sessue Hayakawa, Nobu McCarthy en Barton MacLane.

Goochelaar zonder succes Lewis krijgt een engagement om de Amerikaanse troepen in Japan te gaan vermaken. Bij zijn aankomst besluit Lewis' witte konijn Harry dat het hoog tijd is geworden voor een solo-carrière en gaat er vandoor, waardoor zijn baas voor aap staat. Op de luchthaven staat een oogverblindende Japanse dame en haar neefje te wachten; de laatste had het lachen verleerd, maar bij het zien van de komische Jerry bescheurt hij zich. Er ontstaat tussen de drie een voorspelbare, hechte band. Sentimentele film over Amerikaans-Japanse vriendschap met originele grappen die de sporen dragen van regisseur Tashlins tekenfilm-ervaring. Gefilmd in VistaVision.

Rock-a-Bye Baby

1958 | Komedie

Verenigde Staten 1958. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Reginald Gardiner, Salvatore Baccaloni, Connie Stevens, Marilyn Maxwell en Jerry Lewis.

Clayton Pools´ (Lewis) oude geliefde (Maxwell) heeft het zo druk met haar filmcarrière dat ze geen tijd meer heeft om op haar drieling te passen. Terwijl mama naar Egypte afreist voor de opnames van White Virgin of the Nile (wat een paar aardige dansnummers oplevert) mag Lewis voor nanny spelen. De gags liggen voor de hand: bij het overvloedig talken van de babybilletjes raakt de drieling bijna definitief uit zicht, de luierwas heeft veel weg van een landschaps-Christo en het troosten van het drietal geeft Lewis de kans om z´n mimiek bij te schaven. Maar de liedjes zijn aardig, de bijrollen goed bezet (met Gardiner als uitschieter) en de slapstick-scène met de brandslang (die overigens met het verhaal weinig te maken heeft) is van grote klasse.

Rock-A-Bye-Baby

1958 | Komedie

Verenigde Staten 1958. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Jerry Lewis, Marilyn Maxwell, Connie Stevens, Baccaloni en Reginald Gardiner.

De populaire, sexy filmster Maxwell bevalt van een drieling, maar ze vreest dat deze gebeurtenis schadelijk zal zijn voor haar carrière. Daarom huurt ze een oude bewonderaar in uit haar schooldagen, Lewis als full-time babysitter. Vrij naar Preston Sturges' THE MIRACLE OF MORGAN'S CREEK slaagt scenarist/regisseur Tashlin er niet in om het spirituele van de vroegere versie opnieuw tot leven te wekken, daarbij hevig gehinderd door de op de zenuwen werkende bekkentrekkerij van Lewis. De film is te voorspelbaar, de humor te gemakkelijk. Toch zorgt de komiek voor enkele, haast onvergetelijke plezierige momenten, ook al vallen ze in dit geval wat schaars uit. Fotografie van Haskell Boggs.

Will Success Spoil Rock Hunter?

1957 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1957. Drama van Frank Tashlin. Met o.a. Jayne Mansfield, Tony Randall, Betsy Drake, Joan Blondell en Henry Jones.

Reclamejongen-zonder-succes Rock Hunter (Randall) staat op het punt zijn baan te verliezen als hij niet subiet met een gouden idee komt. Hij hoopt gered te zijn als hij filmster Rita Marlowe (Mansfield) die naar New York gekomen is om er even uit te zijn, weet over te halen om een nieuw merk lippenstift te promoten. Rita laat zich door hem benaderen omdat zij Rock wil gebruiken om haar vaste vriend jaloers te maken, terwijl Rocks vriendin denkt dat hij succes heeft en daarvan uit zijn dak zal gaan, arrogant worden etc. Een aardige parodie op de benepen tijdgeest, die Amerika in de periode 1950-60 beheerste. Mansfield die volgens iedereen niet in de schaduw van Monroe kon staan, blijkt niet alleen over een geweldige boezem te beschikken, maar ook over heel wat komisch talent. Naar het toneelstuk van George Axelrod. Gedegen scenario van regisseur Tashlin. Camerawerk van Joseph MacDonald.

The Lieutenant Wore Skirts

1956 | Komedie

Verenigde Staten 1956. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Tom Ewell, Sheree North, Rita Moreno, Rick Jason en Les Tremayne.

Ewell maakt onzin acceptabel als hij achter zijn vrouw aanjaagt die dienst heeft genomen in het leger omdat ze dacht dat hij weer was opgeroepen.

The Girl Can't Help It

1956 | Misdaad, Muziek, Komedie, Drama

Verenigde Staten 1956. Misdaad van Frank Tashlin. Met o.a. Tom Ewell, Jayne Mansfield, Edmond O'Brien, Julie London en Henry Jones.

Artiesten-manager Ewell krijgt opdracht van een voormalige boef en speelautomatenkoning O'Brien om diens liefje Mansfield als zangeres onder contract te nemen en een rockster van haar te maken. Mansfield wil dat niet en heeft maar een wens: het moederschap als getrouwde huisvrouw. Ze verknoeit opzettelijk de opname van haar eeste plaat.

Hollywood or Bust

1956 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1956. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Anita Ekberg, Pat Crowley en Maxie Rosenbloom.

Lewis is een naïeve filmfanaat, die kost wat kost zijn idool, Ekberg, wil ontmoeten. Martin is een gokker, die dringend om geld verlegen zit. Ze nemen samen deel aan een loterij en winnen een auto. Ze besluiten ermee naar Hollywood te trekken. De laatste - en zeker niet de beste - komedie van het duo, tussen wie het op dat ogenblik al lang niet meer boterde. Het magere scenario van Erna Lazarus geeft Lewis ruim de kans om de clown uit te hangen, terwijl Martin de gaatjes mag vullen met enkele liedjes. Ekberg hoeft alleen maar mooi te zijn in haar eigen rol. Daniel Flapp zette alles op film. Alleen leuk voor fervente Martin/Lewis-fans.

Artists and Models

1955 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1955. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Dean Martin, Jerry Lewis, Shirley MacLaine, Dorothy Malone en Eva Gabor.

Striptekenaar Martin zonder inspiratie hoort zijn lichtelijk getikte kamergenoot Lewis hardop in zijn slaap praten, en zet diens gemompel om in een strip. Ondertussen zit de CIA achter deze twee mafkezen aan; en alsof dat nog niet genoeg is: er zijn ook nog twee leuke meiden, waarvoor ze - ongewild - op de vlucht slaan. Wellicht iets teveel van het goede, maar toch zeer gedenkwaardige lachscènes in deze dolkomische film. Gedraaid in VistaVision.

Susan Slept Here

1954 | Erotiek, Komedie

Verenigde Staten 1954. Erotiek van Frank Tashlin. Met o.a. Dick Powell, Debbie Reynolds, Anne Francis, Glenda Farrell en Alvy Moore.

Scenarioschrijver Mark (vijftiger Powell) won ooit een Oscar - het beeldje is de verteller in de film! - maar hij zit nu op zwart zaad. Op kerstavond verandert alles met de komst van jeugdige delinquent Susan (twintiger Reynolds), een 17-jarig meisje dat wordt afgeleverd door een bevriende politieman, 'om inspiratie op te doen'. Dertiger Mark moet niets van haar hebben. Zijn vriendin (Francis) is ronduit geschokt. Maar na verloop van tijd weet de tiener het kille hart van de dertiger te verwarmen. Powell geeft een geweldige vertolking van Marks innerlijke strijd, mede dankzij het fabuleus frivole werk van Reynolds in een film die balanceerde op de rand van het betamelijke.

Marry Me Again

1953 | Drama

Verenigde Staten 1953. Drama van Frank Tashlin. Met o.a. Robert Cummings, Marie Wilson, Mary Costa, Jess Barker en Ray Walker.

Tamme capriolen rond de aan-uit-aan-uit-romance van piloot Cummings en schoonheidskoningin Wilson. Scenario van regisseur Tashlin naar een verhaal van Alex Gottlieb. Camerawerk van Robert de Grasse.

The First Time

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Robert Cummings, Barbara Hale, Jeff Donnell, Mona Barrie en Cora Witherspoon.

Voorspelbare komedie opgehangen aan problemen van jong echtpaar en de opvoeding van hun baby.

Son of Paleface

1952 | Komedie, Western

Verenigde Staten 1952. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Bob Hope, Jane Russell, Roy Rogers, Bill Williams en Harry von Zell.

Wat krijg je wanneer je een animator en cartoonist die ooit in een bh-fabriek werkte en klusjes deed voor Max 'Betty Boop' Fleischer, films laat regisseren? In het geval van Frank Tashlin kleurige, tekenfilmachtige komedies met amusementscup D. Voor dit vervolg op The Paleface van vier jaar eerder trekt Tashlin visueel en verbaal alle registers van de westernparodie open. De titelheld (Hope) claimt de erfenis van zijn tandarts-pa, maar wordt al spoedig hulpje van wetsdienaar Barton (Rogers), die vermoedt dat de voluptueuze saloonzangeres The Torch (Russell) achter een reeks goudroven zit. Een heerlijke matineetitel vol absurde kolder.

Kill the Umpire

1950 | Komedie

Verenigde Staten 1950. Komedie van Lloyd Bacon. Met o.a. William Bendix, Una Merkel, Ray Collins, Gloria Henry en William Frawley.

Een lichte komedie over een honkballiefhebber die honkbals meest gehate man, de scheidsrechter wordt. Eindigt met een spectaculaire slapstickachtervolging. Scenario van Frank Tashlin.

Love Happy

1949 | Komedie

Verenigde Staten 1949. Komedie van David Miller. Met o.a. Harpo Marx, Chico Marx, Groucho Marx, Ilona Massey en Vera-Ellen.

Geen A NIGHT AT THE OPERA, maar een flauwe Marx-Brothers is zelfs beter dan geen. De musical-achtergrond dient voor Harpo's dwaasheden met hulp van Chico. Groucho - die toen al naar de tv was verhuisd - zit in een paar niet ter zake doende scènes en Marilyn heeft een klein bijrolletje. Scenario van Frank Tashlin en Mac Benoff naar een verhaal van Harpo Marx. Camerawerk van William C. Mellor. Geproduceerd door Mary Pickford.

The Paleface

1948 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1948. Western van Norman Z. McLeod. Met o.a. Bob Hope, Jane Russell, Robert Armstrong, Iris Adrian en Robert Watson.

Calamity Jane (Russell) gaat undercover om te proberen een bende desperado`s uit te schakelen. Om compleet onverdacht te lijken, trouwt ze met Hope, een onhandige, schuchtere tandarts. En dan beginnen de moeilijkheden pas goed. Knappe parodie op de western, waarin de clich[KA1]es als een pluspunt verwerkt werden. Russell en Hope vullen elkaar wonderlijk genoeg uitstekend aan. Frank Tashlin en Edmund Hartman zijn de auteurs van het spirituele scenario, dat prachtig in beeld gebracht werd door Ray Rennahan. De song `Buttons And Bows` kreeg niet alleen een Oscar maar werd ook een internationale hit. Hope en Russell herhaalden hun rollen in het vervolg SON OF PALEFACE (1952). Zwakjes overgedaan in 1968 als THE SHAKIEST GUN OF THE WEST.

A Night in Casablanca

1946 | Komedie

Verenigde Staten 1946. Komedie van Archie L. Mayo en Archie Mayo. Met o.a. Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Lisette Verea en Charles Drake.

In het na-oorlogse Casablanca runt Ronald Kornblow sinds kort een hotel. De bedrijfsleiders die hem voorgingen zijn stuk voor stuk om het leven gebracht. Pierre, een Franse soldaat die op zijn beurt ervan beschuldigd wordt te collaboreren met de vijand, vermoedt dat een stel ex-Nazi's achter de moordpartijen zit en gaat op onderzoek uit. Samen met zijn vriendinnetje Annette en maatje Corbaccio stuit hij op een samenzwering die zijn fysieke basis heeft in het hotel...