Bob Monkhouse is acteur en scenarist.
Er zijn 8 films gevonden.

The Bliss of Mrs. Blossom

1968 | Komedie

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1968. Komedie van Joseph McGrath. Met o.a. Shirley MacLaine, Richard Attenborough, James Booth, Freddie Jones en Bob Monkhouse.

Een originele komedie met heerlijke rollen. De vrouw van een BH-fabrikant heeft - al vijf jaar - een minnaar die op de zolder verborgen zit. Zakt aan het einde wat af, maar voor het grootste gedeelte een verrukkelijke film. Naar een toneelstuk van Alec Coppel, door hem en Denis Norden tot scenario bewerkt. Camerawerk van Geoffrey Unsworth.

She'll Have to Go

1962 |

Verenigd Koninkrijk 1962. Robert Asher. Met o.a. Bob Monkhouse, Alfred Marks, Hattie Jacques, Anna Karina en Dennis Lotus.

Een uitgebreide klucht over twee broers, die met elkaar de strijd aanbinden om de aan hun knappe Corsicaanse nicht, Karina, nagelaten erfenis binnen te halen.

Get On With It

1961 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1961. Komedie van C. M. Pennington-Richards. Met o.a. Eric Barker, Bob Monkhouse, Kenneth Connor, Shirley Eaton en Richard Wattis.

Twee tandheelkundestudenten ontwikkelen een nieuwe tandpasta die ze op geheel eigen wijze aan de man proberen te brengen

Dentist on the Job

1961 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1961. Komedie van C.M. Pennington-Richards. Met o.a. Bob Monkhouse, Kenneth Connor, Shirley Eaton, Eric Barker en Ronnie Stevens.

Afgestudeerde tandartsen Monkhouse en Stevens promoten een nieuwe tandpasta. Met tussenpozen grappig. Ook bekend als GET ON WITH IT!

A Weekend With Lulu

1961 |

1961. John Paddy Carstairs. Met o.a. Jannette Rowsell, Eve Eden, Marie Devereux, Sally Douglas en Heidi Erich.

Afgestudeerde tandartsen Monkhouse en Stevens promoten een nieuwe tandpasta. Met tussenpozen grappig. Ook bekend als GET ON WITH IT!

Dentist in the Chair

1960 | Komedie, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1960. Komedie van Don Chaffey. Met o.a. Peggy Cummings, Bob Monkhouse, Kenneth Connor, Eric Barker en Peggy Cummins.

Soms amusante onzin over de oplichterijtjes van tandartsen, die proberen hun beschamende diefstallen weer ongedaan te maken.

Carry On Sergeant

1958 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Gerald Thomas. Met o.a. William Hartnell, Bob Monkhouse, Shirley Eaton, Eric Barker en Kenneth Connor.

Fiere sergeant Hartnell, meesterdriller, gaat weddenschap aan dat zijn bataljon exercitieprijs zal winnen. Eerste der CARRY ON-films is ontspannen soldatenklucht, steunend op beproefde grappen, karakters en situaties.

All in Good Fun

1956 | Documentaire, Komedie, Drama, Zwijgende film

Verenigd Koninkrijk 1956. Documentaire van James M. Anderson.

Op een speelse manier loodst de geridderde Britse komiek Bob Monkhouse (1928-2003) de toeschouwer door de beginjaren van de film heen. Hij begint bij de travelogues (reisfilms), waarmee George Hale rond 1897 succes oogstte. Daarna richt hij de schijnwerper op Georges M[KA1]eli[KA2]es en de Britse filmpionier Cecil M. Hepwood met fragmenten uit diens films van rond de eeuwwisseling, AWFUL RESULT OF A LEAK IN THE TANK en ANY OLD RAG. De eerste slapstick-held Little Moritz en de eerste filmhond Little Ceasar passeren de revue. Hij heeft ook aandacht voor de opkomst van de body-cultuur in de film, de suffragetten (militante voorstandsters voor het kiesrecht van vrouwen), Max Linder en films ge[KA3]inspireerd door actuele feiten zoals het beleg van de Sydney Street in 1911. Met THE BANGVILLE POLICE (1913) van Henry Lehrman trad de film een nieuw tijdperk binnen. The Keystone Cops werden de eerste populaire sterren van een filmreeks. Andere successeries van rond die tijd waren LT. DARING, de serie die volgde op FANT[KA4]OMAS : [KA2]A L`OMBRE DE LA GUILLOTINE (1913) van Louis Feuillade en THE PERILS OF PAULINE (1914) van Louis J. Gasnier en Donald MacKenzie. Met Charles Chaplin brak de tijd aan van de supersterren. Het geheel is erg oppervlakkig en het opdringerige, geforceerd komische commentaar van Monkhouse werkt meestal storend. Het scenario is van Bob Monkhouse en regisseur Anderson. Het camerawerk is van H.M. Glendining, die de nieuwe opnames verzorgde.