Peter Care

Regisseur

Peter Care is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Dangerous Lives of Altar Boys

2002 | Familiefilm, Animatie, Fantasy, Drama

Verenigde Staten 2002. Familiefilm van Peter Care. Met o.a. Kieran Culkin, Jena Malone, Emile Hirsch, Vincent D'Onofrio en Jodie Foster.

Jodie Foster, producer en actrice van deze onderschatte film, illustreert de gemoedstoestand van de hoofdpersonages in haar film als volgt: 'Je bent rond de veertien, weet niet waar je doorheen gaat en alles voelt als het moeilijkste, zwaarste, pijnlijkste en ook vrolijkste proces.' Foster beschrijft de puberale tegenstrijdigheden goed, zoals ze waren opgetekend in de cult-roman van Chris Fuhrman en hier verfilmd door debuterend regisseur Care. Onlusten rond de burgerrechtenbeweging en grove kindermishandeling zijn weggelaten, maar de essentie van groot worden in de jaren zeventig is prachtig bewaard. De puberale woeligheid wordt plastisch verbeeld met spetterende animatie-intermezzo's. Die slaan op de onderdrukte artistieke drang van Francis Doyle en zijn koorknaap-vrienden. Zij tekenen een stripboek over superhelden die vechten tegen Nunzilla - een demonische karikatuur van hun lerares, de non Assumpta. De jeugdig bombastische animaties zijn evenwijdig geplaatst aan de zieleroerselen van Francis. De jongen is verliefd op een suïcidaal meisje en heeft te maken met een overmoedige vriend en een woedende zuster Assumpta die het stripboek in handen heeft gekregen.

Road Movie

1996 | Muziek, Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1996. Muziek van Peter Care.

Iedereen die geen fan is van de rock-groep uit Athens in Georgia, kent de song `Losing My Religion` en kan daarmee de groep R.E.M. enigszins plaatsen. De filmbeelden en het geluid werden vastgelegd in het Omni Theater in Atlanta, waar R.E.M. drie dagen achtereen een concert gaf ter afsluiting van de wereld toernee [KL]Monster[KLE]. De group is waanzinnig populair (in de V.S. vooral), want Warner Bros. betaalde ze een voorschot van tachtig miljoen dollar in 1995. In beeld met psychedelische kleuren vooral lead-singer skinhead Michael Stipe, terwijl je van de rest niet veel te zien krijgt. De film bevat alleen maar muziek en dat is dan tegelijkertijd zijn beperking waardoor hij alleen maar interessant is voor echte fans; de andere attractie zijn de songs zelve maar die zijn ook op cd uitgebracht en daarop veel beter te horen. De ster-waardering is uit respect voor de fans en uitsluitend voor hen bedoeld. Hoe arrogant kun je zijn om zo'n film voor veel geld te draaien die verder zo weinig te bieden heeft?

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Care op televisie komt.

Reageer