Daniel Gordon

Regisseur, Scenarist, Producer

Daniel Gordon is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Crossing the Line

2006 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 2006. Documentaire van Daniel Gordon.

James Joseph Dresnok, een Amerikaanse soldaat, die In 1962 uitgezonden werd om de vrede te bewaken in Zuid-Korea, verliet zijn eenheid en liep dwars door het zwaarst bewaakte gebied op aarde over naar de vijand van de koude oorlog, de communistische staat Noord-Korea. Hij verdween simpelweg van het ons bekende aardoppervlak. Hij werd een begeerde ster van de Noord-Koreaanse propagandamachine en vond roem als acteur in films, waarin hij getypecast werd als een duivelse Amerikaan. Hij spreekt vloeiend Koreaans en heeft drie zonen van twee vrouwen. Hij woont nu twee keer zo lang in Noord-Korea dan hij in zijn vaderland Amerika heeft gewoond. Vroeger woonden er welgeteld vier Amerikanen in Noord-Korea. Vandaag de dag woont er nog maar een. Nu, na 45 jaar, wordt het verhaal van ‘Comrade Joe’ verteld, de laatste Amrikaanse overloper in Noord-Korea.

A State of Mind

2004 | Documentaire

Verenigd Koninkrijk 2004. Documentaire van Daniel Gordon.

Een observerende film die twee jonge turners en hun families volgt voor een periode van acht maanden in de voorbereidingen voor de massale spelen, met een cast van duizenden in een gechoreografeerd, sociaal realistisch spektakel. De grootste en meest uitgewerkte menselijke prestatie op aarde wordt hier gefilmd voor de eerste keer door een buitenlandse filmcrew in een verbijsterende en adembenemende pracht en praal.

The Game Of Their Lives

2002 | Documentaire, Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 2002. Documentaire van Daniel Gordon.

Toen het Noord-Koreaanse voetbalteam in Engeland aankwam in 1966 werden ze gezien als de underdogs van het WK. Kort postuur, onervaren en terughoudend naar het publiek, er was maar weinig bekend over hen en de verwachtingen waren laag. Maar toen ze het sterke Italiaanse voetbalteam versloegen, met de bestbetaalde en meest talentvolle spelers van de wereld, werd een van de meest legendarische tegenstanders in de geschiedenis van de sport geboren. Vijfendertig jaar later vertelt dit legendarische team eindelijk hun verhaal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daniel Gordon op televisie komt.

Reageer