Freek van Muiswinkel

Acteur

Freek van Muiswinkel is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Baantjer: De Cock en de wraak zonder einde

1999 | Misdaad, Mysterie

Nederland 1999. Misdaad van Alain de Levita. Met o.a. Victor Reinier, Marian Mudder, Martin Schwab, Freek van Muiswinkel en Hans Karsenbarg.

De Cock komt voor de ultieme uitdaging te staan als blijkt dat zijn oud-collega Peter de Beer, de voorganger van Vledder, vermoord is. Op het moment van de moord was het dochtertje van De Beer in de buurt. Het is onduidelijk of ze iets heeft gezien, maar De Cock neemt haar uit voorzorg toch onder zijn hoede. Hij heeft een voorgevoel dat de moordenaar de kleine kroongetuige wellicht uit de weg wil ruimen. Het verleden blijft De Cock achtervolgen als hij geconfronteerd wordt met een oude moordzaak die hij nooit heeft kunnen oplossen

Kats & Co: Pas de deux

1994 | Misdaad

Nederland 1994. Misdaad van Ben Verbong. Met o.a. Coen van Vrijberghe de Coningh, Ben van Ostade, Monic Hendrickx, Bart Slegers en Ralf Wingens.

Pilotaflevering van Nederlandse politiereeks die in en om Maastricht speelt. Een balletdanseres raakt toevallig betrokken bij een overval op een tankstation. Haar vriend wordt hierbij gedood en zijzelf wordt zodanig verminkt dat zij nooit meer zal kunnen dansen. Bedoeld als een soort polder-Derrick met het duo van Ostade-van Vrijberghe de Coningh als Limburgse rechercheurs. Regisseur Verbong heeft er duidelijk zin in en zet vaart achter het scenario van de Duitse krimi-grootmeester Herbert Reinecker. Verbong en Ward Hulselmans pasten het Duitse krimigeweld aan Nederlandse normen aan.

De laatste carrière

1994 | Drama

Nederland 1994. Drama van Nico Knapper en René Höcker. Met o.a. Dick Rienstra, Diana Dobbelman, Erik de Vogel, Ernst Zwaan en Leo Hogenboom.

Hollands polderdrama in dertien delen, naar een idee van Ton Valkenburg en Han Peekel. Zanger en volkstoneel-acteur Rienstra speelt een 58-jarige opzichter op een scheepswerf. Een interim- manager voert hem af via de VUT-regeling. Rienstra kan thuis zijn draai niet vinden en is ontevreden over de gang van zaken. Sociaal-realistisch, soap-achtig drama met houterige dialogen en aan schooltoneel herinnerend spel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Freek van Muiswinkel op televisie komt.

Reageer