David Finfer: montage.
Er zijn 16 films gevonden.

Tooth Fairy

2010 | Komedie

Verenigde Staten​/​​Canada 2010. Komedie van Michael Lembeck. Met o.a. Dwayne Johnson, Ashley Judd, Julie Andrews en Seth MacFarlane.

Acteur Dwayne Johnson, in de VS beter bekend als voormalig showworstelaar The Rock, speelt een tandenfee. Ziedaar de enige grap van deze luie kinderfilm, oorspronkelijk bedoeld voor Arnold Schwarzenegger in 1992 maar de Oostenrijker bedankte voor de eer. Johnson zei ja - weer ruim tien miljoen dollar op de bank - en daarom bestaat er sinds 2010 een film waarin een lompe ijshockeyer moet boeten voor zijn overtredingen door 's avonds melktandjes in te wisselen voor muntjes. Bijgestaan door een handjevol getalenteerde acteurs, onder wie komiek Stephen Merchant. Buitengewoon slechte film, zonder cultwaarde.

The Santa Clause 3: The Escape Clause

2006 | Komedie, Familiefilm, Fantasy, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2006. Komedie van Michael Lembeck. Met o.a. Tim Allen, Elizabeth Mitchell, Eric Lloyd, Judge Reinhold en Wendy Crewson.

In The Santa Clause werd Scott Calvin (Allen) tot Kerstman gebombardeerd nadat de oude Santa het loodje had gelegd, in het tweede deel moest Scott op zoek naar een Mrs. Santa en in deze derde aflevering wordt het hem allemaal wat te veel, want zijn familie wil ook wel eens aandacht. Gelukkig wil collega-fabelfiguur Jack Frost (Short) de zaken wel waarnemen. De minste aflevering van een serie die - voor liefhebbers van het genre - aardig begon. Het sneeuwde Razzie-nominaties.

The Last Time

2006 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 2006. Drama van Michael Caleo. Met o.a. Michael Keaton, Brendan Fraser, Amber Valletta, Neal McDonough en Daniel Stern.

Ted (Keaton), een nijdige, misantropische verkoper voor een bedrijf in New York, ziet zijn leven veranderen na de komst van collega Jamie (Fraser), een zonnige goedzak uit het midwesten. Zeker wanneer Ted het aanlegt met Jamie's verloofde (Valletta) raakt alles in een stroomversnelling. Caleo, scenarist voor series als The Sopranos en Rescue Me, maakt zijn regiedebuut met een film die zwalkt tussen komedie en thriller en te graag op het scherpe werk van David Mamet wil lijken. Keaton is evengoed, als altijd, een plezier om naar te kijken.

Bachelor party Vegas

2006 | Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten 2006. Avonturenfilm van Eric Bernt. Met o.a. Kal Penn, Donald Faison, Jonathan Bennett, Charlie Talbert en Aaron Himelstein.

Nathan gaat met zijn vrienden naar Las Vegas om daar zijn laatste vrijgezellenweekend te vieren. Aangezien het een familietraditie is van zijn vriend Z-Bob, laat hij hem dit alles plannen. Dit had hij beter niet kunnen doen, van het ene probleem raken ze in het andere.

The Santa Clause 2

2002 | Komedie, Fantasy, Drama

Verenigde Staten 2002. Komedie van Michael Lembeck. Met o.a. Tim Allen, Elizabeth Mitchell, David Krumholtz, Eric Lloyd en Judge Reinhold.

Het contract dat nietsnut Scott Calvin (Allen) in The Santa Clause omtoverde tot Kerstman blijkt een clausule in heel kleine lettertjes te bevatten: als Scott/Kerstman niet gauw een vrouw trouwt, wordt hij weer gewoon ('de-Santified' in Noordpool jargon) en kunnen de kindertjes fluiten naar hun cadeaus. Kerstman-magie brengt Scott in de gewone wereld, waar de schooldirectrice van zijn ontsporende zoon ijskapkoud doch sexy is. Onderwijl pleegt een kopie-Kerstman (Allen) een coup onder de elven van de Noordpool. Deze kerstkolder is nonchalant in de special effects. Echt jolig wordt het pas als Allen met zichtbaar genoegen de Pinochet-Kerstman gestalte geeft.

Joe Somebody

2001 | Komedie

Verenigde Staten 2001. Komedie van John Pasquin. Met o.a. Tim Allen, Julie Bowen, Kelly Lynch, Hayden Panettiere en Patrick Warburton.

Als de werknemers van een marketingbureau op een dag hun kinderen mee mogen nemen naar kantoor wordt Joe Scheffer (Allen) vergezeld door zijn dochter Natalie (een piepjonge Hayden Panettiere). Het wordt geen leuke dag. Op de parkeerplaats krijgt Joe ruzie met zijn bullebakkerige collega McKinney (Patrick Warburton) en hij krijgt - in het bijzijn van zijn dochter - klop. Dat schreeuwt om revanche, dus neemt Joe karatelessen bij Chuck Scarett (Belushi). Prompt wordt hij op zijn werk serieus genomen. Voorspelbare komedie, waarin Tim Allen een getergde sul neerzet. Leuk, voor zijn fans.

Simon Birch

1998 | Drama

Verenigde Staten 1998. Drama van Mark Steven Johnson. Met o.a. Ian Michael Smith, Joseph Mazzello, Ashley Judd, Oliver Platt en David Strathairn.

Een van John Irvings meest geliefde boeken, 'A Prayer for Owen Meany', kreeg een verfilming waar de schrijver zelf niet zo gelukkig mee was. Vandaar een andere titel én een andere naam voor het hoofdpersonage, een zeer klein twaalfjarig joch dat in de jaren zestig in een klein plaatsje in New England vriendschap sluit met een ander buitenbeentje: de buitenechtelijk geboren Joe. Na de onfortuinlijke dood van diens moeder wil het tweetal uitzoeken wie Joe's vader is. Zoeter, sentimenteler en prekeriger dan het werk van Irving ooit zou zijn.

Kissing a Fool

1998 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1998. Romantische komedie van Doug Ellin. Met o.a. David Schwimmer, Mili Avital, Jason Lee, Bonnie Hunt en Vanessa Angel.

Na jarenlang zoveel mogelijk meiden te hebben versierd vindt Max (Schwimmer) de ware in de persoon van Samantha (Avital). Al vlot heeft het stel trouwplannen. Maar dan slaat de twijfel toe: kan hij er wel op vertrouwen dat zij niet vreemdgaat? Om dat te testen vraagt hij zijn beste vriend (Lee) om te pogen haar te versieren. Deze voorspelbare romcom is vooral het bekijken waard voor verstokte fans van Friends-ster Schwimmer, en misschien ook leuk voor mensen die de kunst van het uitzetten van de hersens tot in de puntjes beheersen.

Romy and Michele's High School Reunion

1997 | Komedie

Verenigde Staten 1997. Komedie van David Mirkin. Met o.a. Mira Sorvino, Lisa Kudrow, Janeane Garofalo, Alan Cumming en Julia Campbell.

Weinig-om-het-lijf tv-sterren Sorvino (ze won overigens wel een Oscar, een Golden Globe en nog enkele andere filmprijzen voor haar rol in Woody Allens Mighty Aphrodite) en Kudrow (Phoebe in Friends) zijn perfect gecast als twee hartsvriendinnen die weinig hebben bereikt in het leven. Een reünie van de middelbare school drukt ze met de neus op de feiten. Soms leuk, al was het maar vanwege de belachelijke oneliners: 'Would you excuse me? I cut my foot before and my shoe is filling up with blood.'

Fair Game

1995 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 1995. Actiefilm van Andrew Sipes. Met o.a. Cindy Crawford, William Baldwin, Christopher McDonald, Miguel Sandoval en Salma Hayek.

Snel en luidruchtig speelfilmdebuut van zowel regisseur Snipes als supermodel Crawford. Crawford speelt advocate Kate die probeert een boot aan de kust van Florida te claimen in een scheidingszaak. De boot blijkt het hoofdkwartier van een ex-KGB'er (Berkoff) die zijn zware jongens op Kate afstuurt. Gelukkig wordt zij beschermd door de onbehouwen agent Max (Baldwin). Crawford kreeg drie Razzie-nominaties voor haar rol, maar werd steeds overklast door Elisabeth Berkley (Showgirls). Ze ziet er wel leuk uit, natuurlijk.

The Fugitive

1993 | Thriller, Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1993. Thriller van Andrew Davis. Met o.a. Harrison Ford, Tommy Lee Jones, Jeroen Krabbé, Julianne Moore en Sela Ward.

Op een avond komt chirurg Richard Kimble (Ford) thuis, waar hij nog net een indringer ziet die zojuist zijn vrouw vermoord heeft. Maar de politie denkt dat Richard het gedaan heeft. Hij wordt veroordeeld, maar onderweg naar de gevangenis raakt de arrestantenbus van de weg. Kimble kan ontsnappen en gaat op de vlucht, achtervolgd door een vasthoudende U.S. Marshall (Jones). IJzersterke achtervolgingsthriller, gebaseerd op een populaire Amerikaanse tv-serie uit de jaren zestig. Het tempo blijft hoog, Jones en Ford bieden elkaar fraai tegenspel. Jones kreeg een Oscar voor zijn rol. Vijf jaar later gevolgd door U.S. Marshals.

Boxing Helena

1993 | Thriller, Drama, Erotiek

Verenigde Staten 1993. Thriller van Jennifer Chambers Lynch. Met o.a. Julian Sands, Sherilyn Fenn, Kurtwood Smith, Betsy Clark en Nicolette Scorsese.

Erotische ongein met Sands als een niet zo prettig gestoorde chirurg, die wordt geobsedeerd door titelpersonage Fenn, een snotneus-achtige helleveeg. Nadat zij door een auto ondersteboven is gereden, sluit Sands haar op in zijn landhuis en amputeert hij haar benen en armen. Het is zeer de vraag of het beeld van de hieruit resulterende verrukkelijke, vrouwelijke torso moet worden geïnterpreteerd als een uiting van misogynie of stompzinnigheid. Wij opteren voor het laatste, want de film mondt uit in een futloos duet tussen een vernietigend verachtelijke Fenn en een wanhopig klungelende Sands. De 24-jarige debuterende regisseuse, die ook het op een verhaal van Philippe Caland gebaseerde scenario schreef, tracht de sensuele droomstijl van haar vader David Lynch te imiteren, met rampzalige gevolgen. Fenn maakt er zich met feeksachtige verve vanaf en doet je de hemel danken dat de eerder gecontracteerde Kim Basinger afhaakte.

Heart Condition

1990 | Komedie, Misdaad, Fantasy

Verenigde Staten 1990. Komedie van James D. Perriott. Met o.a. Bob Hoskins, Denzel Washington, Chloe Webb, Roger E. Mosley en Ja'net Dubois.

Anti-racistische actiekomedie met Hoskins als racistische blanke smeris die na een hartaanval via een transplantatie kan blijven voortleven met het ruilhart van zijn aartsvijand, de zwarte advocaat Washington, die bij een verkeersongeval was omgekomen. Meteen komt de geest van Washington Hoskins achtervolgen. Conventioneel, fantasieloos scenario van regisseur Parriott. De film wordt gered door de twee rasacteurs- hoofdrolspelers.

Warlock

1989 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1989. Horror van Steve Miner. Met o.a. Julian Sands, Lori Singer, Richard E. Grant, Mary Woronov en Kevin O'Brien.

Leuke, tikje ouderwetse horror waarin een heksenmeester (Sands) door de Duivel van een executie wordt gered door hem vooruit in de tijd te slingeren. In het Los Angeles van 1991 moet hij als tegenprestatie een grimoire zien te vinden met daarin de ware naam van God. Daarmee kan de Schepping ongedaan worden gemaakt. Gelukkig zit een heksenjager (Grant) op z'n hielen, die bovendien hulp krijgt van de mooie serveerster Kassandra (Singer). De twee vervolgfilms leden aan de vloek van de sequels: ze waren minder leuk dan het origineel.

Lost in America

1985 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1985. Drama van Albert Brooks. Met o.a. Albert Brooks, Julie Hagerty, Garry K. Marshall, Art Frankel en Michael Greene.

Brooks maakt een grote kans op een belangrijke promotie en om dat te vieren koopt hij reeds op voorhand een luxueus huis. Zijn vrouw Hagerty is hun geordend leventje echter beu en wil verandering. Die kans komt onverwacht wanneer de bevordering aan Brooks' neus voorbijgaat en hij zoveel kabaal maakt dat hij ontslagen wordt. Ze verkopen alles en besluiten samen, per bestelwagen, Amerika rond te trekken. Sympathieke, leuke satire op de Amerikaanse prestatiedrang en het bijbehorende yuppie- milieu. Brooks produceerde, regisseerde, schreef het scenario en vertolkte de hoofdrol. Hij heeft duidelijk de touwtjes in handen en wordt nergens echt kwetsend. Zijn sprankelend gevoel voor humor werkt in elk geval aanstekelijk. Monica Johnson was co- scenariste. Fotografie van Erik Saarinen.

You've Got To Walk It Like You Talk It Or You'll Lose That Beat

1971 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1971. Drama van Peter Locke. Met o.a. Zalman King, Allen Garfield, Richard Pryor, Suzette Green en Robert Downey sr.

Een onevenwichtige satire op de toenmalige jeugdstromingen. Een werkje dat te veel hooi op de vork neemt.